7. občni zbor Športnega društva Sveti Tomaž

V soboto je v kulturnem domu pri Svetem Tomažu potekal že 7. občni zbor Športnega društva Sveti Tomaž. Športno društvo Sveti Tomaž je bilo ustanovljeno leta 2010, v njem pa deluje 9 sekcij: košarka, badminton, pohodništvo, kolesarjenje, tenis, šah, pikado, kartanje in Legende Malih vin - tu je igranje nogometa in odbojka na mivki, ki se dogaja v spomladanskih in poletnih mesecih. Športno društvo šteje okrog 150 članov.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 16:391

Ste jih opazili tudi vi? Čehi kradli od Maribora do Murske Sobote

Policisti Policijske postaje Maribor II so v sredo, 1. februarja, v večernih urah, zaradi suma storitve večih kaznivih dejanj velike tatvine oz. vlomov v različne objekte, odvzeli prostost trem državljanom Češke, dvema 39-letnima moškima in 25-letni ženski.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 16:082

Pomurje se je vrnilo po zaostanku z -10, a na koncu ostalo praznih rok

Rokometaši Pomurja so v Modri dvorani v Hrpeljah, po velikem boju, morali priznati premoč vidilni ekipi RD Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina. Domačini so bili boljši z rezultatom 27:23 (15:7).

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 14:31

Uspešna promocija prleške gibanice na sejmu Natour Alpe-Adria

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH se je v začetku meseca februarja udeležilo sejma Natour Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in sicer z namenom promovirati prireditev Prleška gibanica 2017. Istočasno je seveda poskrbelo za večjo prepoznavnost tradicionalne prleške sladice in Prlekije nasploh.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 14:22

Radgončani zamudili lepo priložnost

V prvem krogu spomladanskega dela tekmovanja V II. STL, je Arcont Radgona, v dvorani v Radencih, doživela minimalen poraz proti Alplesu iz Železnikov. Radgončani, ki so zaradi zdravstvenih težav nastopili brez najboljšega igralca Matevža Žuniča, so tekmo bolje začeli in povedli s 3:1. Enaka razlika je bila še v 15 minuti (7:4), nato pa so gostje s tremi zaporednimi zadetki rezultat izenačili.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 14:14

Zvezdno nebo nad GFML

Na astronomskem večeru, ki je bil izveden v petek, 3. februarja v prostorih GFML, so udeleženci prisluhnili zanimivemu predavanju Tanje Holc, dijakinje 2. letnika GFML, o tem, kako lahko izračunamo hitrost navideznega potovanja Sončevih peg.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 11:56

V Veržeju so se srečali slovenski kmetje

V Salezijanskem Zavodu Marianum v Veržeju je med 3. in 5. februarjem potekalo srečanje in druženje slovenskih kmetov. Pred leti je pobudo in idejo o srečanju kmetov podal kmet Jože Romšak doma iz župnije Mekinje pri Kamniku. Letošnje srečanje slovenskih kmetov je potekalo pod naslovom strokovno-kulturni in duhovni vikend za kmete, ki so mu dodali še podnaslov »Res lepo je na deželi«, kajti vsi kmetje, ki so prišli v Veržej, živijo in delajo na slovenskem podeželju.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 11:19

Iz jaška izbruhnil ogenj

V nedeljo, 5. februarja, ob 19.42 je na Trgu svobode v Gornji Radgoni, prišlo do izbruha ognja iz jaška. Zaradi poškodovanega električnega vodnika pod zemljo je nastal električni oblok, ki je povzročil požar.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 10:02

Murska Sobota: Izveden 3. Lebarjev memorial

Športnostrelsko društvo Murska Sobota, ki ga kot predsednik in tajnicavodita IgorMakari inDanielaSočič, jekonec minulega tedna izvedlo že 3.Lebarjev memorial,tekmovanje strelk in strelcev v spomin na preminulega predsednikastrelske organizacije v Murski Soboti JožetaLebarja. Nazračnem strelišču v Domu TVD Partizan Murska Sobota (zgrajen jebil leta 1929 kot Sokolski dom, v Ljutomeru že leta 1927, a vLendavi leta 1932) je sodelovalo skupno 95 strelk in strelcev v 28ekipah iz 18 strelskih ...

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 08:33

V domači občini so skoraj v celoti nastopili zgolj na tistih prireditvah, ki so jih organizirali sami

V teh dneh se vrstijo občni zbori po različnih društvih, na katerih se pregleda, oceni trud in delo minulega leta ter se obenem postavijo novi plani in smernice za tekoče leto. Eden izmed takšnih občnih zborov je bil občni zbor Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev na prvo soboto v februarju v prostorih vile Holt v Črešnjevcih.

ponedeljek, 6. februar 2017 ob 08:28