V ljutomerski galeriji razstavljajo učenci OŠ na temo mir, ljubezen in razumevanje

Lions klub Ljutomer je v ljutomerski galeriji pripravil otvoritev razstave likovnih del natečaja »Plakat miru«. Prisotne učence, njihove starše, mentorje, ravnateljice in obiskovalce sta prijazno pozdravila mag. Tomislav Nemec, predsednik Lions kuba Ljutomer in Jurij Šarman, guverner Zveze  Lions klubov Slovenije. Svečanosti se je udeležila tudi Darja Delavec, pooblaščenka guvernerja za Plakat miru.

nedelja, 7. december 2014 ob 13:57

Škof sveti Miklavž razveselil z darovi otroke v župniji Mala Nedelja

Ob godu škofa svetega Miklavža je bilo veselo predvsem za najmlajše tudi v župniji Mala Nedelja, kajti med otroke je prišel dobri mož škof sveti Miklavž. Miklavževanje za najmlajše je bilo v petek, 5. decembra, ko so se otroci skupaj s starši zbrali v župnijski cerkvi pri Mali Nedelji.

nedelja, 7. december 2014 ob 10:45

Lovec med lovom zadel drugega lovca

V soboto, je na območju Ljutomera med izvajanjem skupinskega lova eden od lovcev pri strelu proti divjadi zadel drugega lovca, ki je pri tem utrpel lahke telesne poškodbe.

nedelja, 7. december 2014 ob 09:19

Božiček je na svoji poti izgubil darila, pomagajte mu jih pobrati

Veseli december je že tu, vreme je turobno in deževno, snega še kar ni, ... Je pa božiček že na poti in je nad Prlekijo izgubil kar nekaj daril, zato mu jih pomagajte pobrati v naši igri Božičkova darila z neba ter se vpišite na lestvico najboljših!

sobota, 6. december 2014 ob 16:51

Otvoritev drsališča in prižig lučk je prestavljeno na ponedeljek

Danes, v soboto, je v Ljutomeru na Glavnem trgu bilo predvideno, da se ob 16. uri uradno odpre drsališče in slavnostno prižgejo lučke, a je prireditev prestavljena zaradi slabih vremenskih razmer.

sobota, 6. december 2014 ob 14:06

Pridi, pridi sveti Miklavž

Sveti Miklavž je prvi izmed treh dobrih mož, ki vsako leto po ustaljenem običaju na dan pred godovnim praznikom sv. Nikolaja, obdaruje otroke. Tudi letos je pri večerni sveti maši, v cerkvi sv. Janeza Krstnika, obiskal pridne otroke iz ljutomerske župnije.

sobota, 6. december 2014 ob 13:43

Praznična Ljubljana

V sredo, 3. decembra, so Prešernov trg v Ljubljani osvetlile praznične luči. 15-metrska smreka na trgu je tradicionalno zasijala po nagovoru župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, ki je skupaj z obiskovalci trga odšteval sekunde do prižiga.

sobota, 6. december 2014 ob 11:33

Sv. Miklavž obiskal otroke iz Gornje Radgone

Mesec december je za otroke gotovo najbolj vesel in priljubljen mesec. Je poln pričakovanj, sanj, radovednosti, želja, veselja, predvsem pa daril. Najprej pride sv. Miklavž, pred koncem leta pa še božiček in dedek mraz. Torej, Miklavž je eden od treh decembrskih »dobrih mož«, in ker je leto naokrog, je prvi dobri mož, ki goduje v decembru, Sv. Miklavž, ki prinaša pridnim otrokom darila, porednim pa šibo. Za pridnost in obdarovanje skrbijo še angelčki, za porednost in kaznovanje ...

sobota, 6. december 2014 ob 10:22

Zlatoporočenca Vrbnjak iz Senčaka

Pred 50 leti sta se poročila zakonca Anton in Terezija Vrbnjak iz Senčaka pri Mali Nedelji v Prlekiji. V soboto, 29. novembra, sta v družinskem krogu praznovala zlato poroko.

sobota, 6. december 2014 ob 10:02

Večer Avsenikovih melodij s Pihalnim orkestrom KD Ivan Kaučič Ljutomer

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki ga vodi Simon Novak, je v petek, 5. decembra, v dvorani ŠIC Ljutomer, pripravil glasbeni dogodek, ki so ga poimenovali Večer Avsenikovih melodij.

sobota, 6. december 2014 ob 09:42