Srečali so se starejši krajani mesta Ljutomer

KS Ljutomer in KO RK Ljutomer, sta v petek, 28. novembra, v dvorani ŠIC Ljutomer, organizirala srečanje starejših krajanov mesta Ljutomer.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 09:55

Projektu Virus se letos pridružuje rekordno število študentskih klubov

1. december je dan, ko lahko z nošenjem rdeče pentlje izrazimo svoje zavedanje o prisotnosti aidsa in solidarnost ter podporo okuženim. Ob svetovnem dnevu boja proti aidsu se je letos aktiviralo tudi rekordno število študentskih klubov, ki bodo v podporo obolelim opozarjali in ozaveščali o tej smrtonosni bolezni.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 08:40

Slovenci podprvaki v rekreativnem malem nogometu

Slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu, je minule dni uspešno nastopala na evropskem prvenstvu miniEURO 2014. Njihovo uspešno pot do finala smo spremljali tudi na našem portalu, saj je v reprezentanci igralo osem Prlekov oz. Prekmurcev.

ponedeljek, 1. december 2014 ob 00:011

8. Večer folklore »Srečno hodi ti nevesta«

Že tradicionalno zadnjo soboto v novembru Leščečki pripravijo svoj letni koncert v Domu kulture Veržej. Predstavili se bodo še ljutomerskemu občinstvu in sicer v soboto, 6. decembra, ob 19. uri, v Domu kulture Ljutomer.

nedelja, 30. november 2014 ob 14:43

Prvi letošnji Božični bazar v Ljutomeru je potekal že v novembru

V soboto, 29. novembra, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal Božični bazar, ki je bil prvi letošnji in že v novembru, saj je tudi letošnja prva adventna nedelja že na zadnji novembrski dan. Na bazarju so se na stojnicah predstavili številni ponudniki različnih izdelkov, ki so tako ali drugače že povezani s prazniki, ki prihajajo.

nedelja, 30. november 2014 ob 14:22

Zgodovinski dan slovenske malonogometne reprezentance

Včeraj je bil za slovensko malonogometno reprezentanco zgodovinski dan, saj so se prvič na evropskih prvenstvih uvrstili najprej v četrtfinale, potem pa v polfinale. Po zmagi s Španijo 4:1 je v večernih urah sledila še tekma s Kazahstanom. Junak tekme s Španijo je bil Mitja Flisar, ki je špansko mrežo zatresel kar trikrat, za 4:1 pa je zadel Darko Zorko.

nedelja, 30. november 2014 ob 11:13

Dobrodelni predpraznični koncert z božičnim bazarjem pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Prizadevno vodstvo Šolskega sklada OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, je v petek, 28. novembra, pripravilo kulturno prireditev in božični bazar, na katerih so zbirali finančna sredstva, katera bodo namenili organiziranju kulturnih prireditev in aktivnosti ter nabavi didaktične opreme za otroke s posebnimi potrebami šoli in vrtcu.

nedelja, 30. november 2014 ob 11:00

Zaključila sta se 17. Slovenski festival vin in 7. Festival kulinarike

V petek, 21. novembra, sta se v Ljubljani zaključila 17. Slovenski festival vin in 7. Festival kulinarike. Festivala, ki sta se tudi letos odvijala v prostorih Grand hotela Union, je v dveh dneh obiskalo preko 1500 obiskovalcev. Po oceni organizatorja je bil obisk ravno pravšnji, saj je omogočal optimalno komunikacijo med vinarji/kulinariki in obiskovalci. Festivala je obiskala profilirana publika, v kateri so bili zastopani vsi segmenti (vinski profesionalci, gostinci, sommelierji, trgovci, ...

nedelja, 30. november 2014 ob 10:40

S Karitasovim koncertom dobrodelni v Gornji Radgoni

V tednu Karitasa se prirejajo različne prireditve, koncerti in proslave. Ena takšnih prireditev se je odvijala tudi v petek, 28. novembra, v dvorani Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni.

nedelja, 30. november 2014 ob 10:33

Sprehod po naravi koristi zdravju in počutju

Tudi v teh jesenskih dnevih, ko je lovna sezona na vrhuncu, si člani zelene bratovščine iz Lovske družine Radenci vzamejo čas za tovariše. Tako je posebna delegacija v kateri so bili Franc Čuk, Franc Smolko, Franc Lesjak in Branko Himelrajh, na njegovem domu na vinorodnem Janževem Vrhu nad Radenci, obiskala lovskega tovariša Alojza Korošca, ki je te dni praznoval svoj okrogli življenjski jubilej - 70. rojstni dan. Potem ko so mu čestitali in ga priložnostno obdarili, so lovski prijatelji ...

nedelja, 30. november 2014 ob 09:48