Predstavili edino zavetišče za brezdomce v pomurski regiji

V petek, 21. novembra, je na sedežu MCP-PC NVO, socialnega podjetja na Spodnjem Kamenščaku 23 v partnerstvu omenjene organizacije in Občine Ljutomer, Mladinskega sveta Ljutomer ter društva za socialno vključenost MOZAIK, bila organizirana predstavitev edinega zavetišča za brezdomce v pomurski regiji.

četrtek, 27. november 2014 ob 08:44

Do spomladanskega dela Ljutomerčani počivajo na 7. mestu

Prejšnji vikend v soboto, 22. in v nedeljo, 23. novembra, so se odvile tekme zaostalega 4. kroga 3. nogometne lige vzhod. Nogometaši Avto Rajh Ljutomer so tokrat zadnjo tekmo odigrali v gosteh pri ekipi iz Grada. Ker so Ljutomerčani v zadnjem času imeli težave s poškodbami in izključitvami, so tudi zadnjo tekmo igrali brez nekaterih ključnih igralcev ekipe.

četrtek, 27. november 2014 ob 08:33

Projekt Vesna in »Nasilje na njeni koži«

V torek je bil mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, ki ga obeležimo vsako leto petindvajsetega novembra. Ta dan je še posebej namenjen temu, da se govori in osvešča javnost o problematiki nasilja, ki ga doživljajo ženske in dekleta.

sreda, 26. november 2014 ob 22:28

Sv. Cecilija - praznik cerkvenih pevcev

V soboto, 22. novembra, ko obeležujemo praznik sv. Cecilije, svetnice in mučenice iz 3. stoletja, ki na ta dan praznuje god in velja za zavetnico cerkvene glasbe, cerkvenih glasbenikov, pevcev in orglarjev, smo tudi v cerkvi sv. Janeza Krstnika Ljutomer imeli prav posebno večerno sveto mašo.

sreda, 26. november 2014 ob 18:29

Srečanje starejših krajanov na Sp. Kamenščaku

V gasilskem domu na Sp. Kamenščaku, so se v soboto, 22. novembra, zbrali starejši krajani. Srečanje so organizirali Občina Ljutomer, KS Ljutomer in Rdeči križ.

sreda, 26. november 2014 ob 11:51

19-letnica zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je prišlo do usodnega trčenja

Znanih je več podrobnosti o torkovi hudi prometni nesreči, ki se je zgodila izven Žerovincev in v kateri sta umrli dve osebi. Kot so sporočili iz PU Maribor, je v torek, 25. novembra, okoli 15.55, 19-letna ženska vozila osebni avtomobil renault clio po državni regionalni cesti iz smeri Ormoža proti Ljutomeru. Izven naselja Žerovinci, kjer cesta poteka v ravnini, je z vozilom nenadoma zapeljala na smerno vozišče, namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri.

sreda, 26. november 2014 ob 10:23

Srečali so se starejši krajani Babincev in Noršincev

V soboto, 22. novembra, je v Zadružnem domu v Babincih, potekalo srečanje starejših krajanov Babincev in Noršincev. Srečanje je organizirala Občina Ljutomer v sodelovanju s KS Ljutomer.

sreda, 26. november 2014 ob 10:20

Obisk okrepčevalnice Mitra

V vrtcu Ljutomer smo se starejše skupine v okviru TS »Zdrav obrok za zdravje otrok« odločili ta mesec posvetiti zdravi prehrani.

sreda, 26. november 2014 ob 09:09

Pomurski slikarski umetniki v naravi slikali beltinski grad iz 13. stoletja

V idiličnem naravnem okolju v središču vasi Beltinci od 13. stoletja stoji beltinski grad s parkom, kjer rastejo mogočna stoletna drevesa. Sicer pa je beltinski grad s parkom in njeno okolico najlepše »obarvan« z jesenskimi naravnimi barvami prav sedaj v jeseni.

sreda, 26. november 2014 ob 08:37

V čelnem trčenju dva mrtva

V torek, 25. novembra, okoli 16. ure, se je na regionalni cesti Ljutomer - Ormož, izven naselja Žerovinci, zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ki sta čelno trčili.

torek, 25. november 2014 ob 18:16