Slovenski tradicionalni zajtrk v vrtcu Radenci, enoti Grozdek Kapela

Ob tem pomembnem dogodku nas je v vrtcu Radenci - Radenski mehurčki, enota Grozdek Kapela, obiskal čebelar, gospod Zlatko Sever in predstavnica občine Radenci gospa Vera Sever.

petek, 21. november 2014 ob 10:56

Pravi terapevtski popoldan in večer

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je Društvo bolnikov z osteoporozo Pomurja pripravilo za svoje članice in člane strokovno srečanje 19. novembra popoldne z DENAS - terapevtko Magdaleno Vasiljevič iz Celja. Ta jim je predstavila eno najbolj učinkovitih sodobnih in povsem naravnih zdravstvenih metod, ki se uporablja tako za zdravljenje kot tudi za preventivo in rehabilitacijo.

petek, 21. november 2014 ob 10:33

Po Prekmurju in Prlekiji obisk iz Banata

V dneh od 17. do 19. novembra se je 42 zainteresiranih s področja kmetijstva iz Banata v Republiki Srbiji udeležilo strokovne ekskurzije po krajih severovzhodne Slovenije. Te obiske običajno organizira glavni in odgovorni urednik časopisa »Agrar« Božidar Drinić iz Zrenjanina, izvaja pa jih v okviru izmenjave izkušenj in spoznavanj primerov dobre prakse s področja kmetijstva tamkajšnja Agencija »Agrar pres«.

četrtek, 20. november 2014 ob 23:36

Prenovljeni hipermarket Spar Ljutomer je ponovno odprl svoja vrata

Spar Slovenija je v Ljutomeru s svojo trgovino prisoten že 12 let. Letos so prenovili obstoječo trgovino in v četrtek, 20. novembra, je modernejši hipermarket svojim kupcem ponovno odprl svoja vrata. Ob tem so organizatorji pripravili dogodek za vse svoje kupce, ki so trgovino v času prenove zagotovo že pogrešali.

četrtek, 20. november 2014 ob 23:13

Šoferji pozor: mačke pod haubo

K nam so spet prišli mrzli dnevi in trajali bodo kar dolgo. Muce tudi čutijo mraz in seveda iščejo toploto. Velikokrat se zgodi, da se gredo gret v avto k motorju pod haubo. Na tak način se tudi večkrat izgubijo in njihovi lastniki enostavno ne vedo kje so. Pri Društvu za zaščito živali Pomurja, zato opozarjajo vse šoferje in seveda lastnike mačk, da zmeraj pred vožnjjo preverijo, če je slučajno pri motorju mačka.

četrtek, 20. november 2014 ob 10:15

Dekanijsko ministrantsko srečanje in ministrantski kviz 2014

V soboto, 8. novembra, je v župniji Ljutomer, v dopoldanskem času, potekalo dekanijsko ministrantsko srečanje z ministrantskim kvizom o življenju in delu Apostola Petra. Ministrantskega srečanja in kviza, ki ga je vodil kaplan Zoran Car, so se udeležili ministranti iz Ljutomera, Razkrižja, Križevec pri Ljutomeru, Sv. Jurija ob Ščavnici, Radenec in Gornje Radgone. Vse ekipe pa so prišle v spremstvu župnikov ali spremljevalcev.

četrtek, 20. november 2014 ob 10:08

Cvet slovenskih gasilk v Murski Soboti

Regijski svet in gasilsko poveljstvo za Pomurje, sta ob pomoči komisije za delo s članicami in Gasilsko zvezo Slovenije v Murski Soboti pripravili 26. posvet predsednic komisij za članice - gasilke pri slovenskih Gasilskih zvezah. Dvodnevnega srečanja in posveta se je udeležilo okrog 170 gasilk iz 79 slovenskih Gasilskih zvez.

sreda, 19. november 2014 ob 21:45

Na Šafarskem slovesno dvignili zastavo in nazdravili prvemu mestu v kategoriji trška in druga urbana jedra

Občina Razkrižje, člani Turistično narodopisnega društva (TND) Razkrižje in turistični ponudniki iz Šafarskega so v soboto, 15. novembra, pripravili slovesnost, kajti ob tej priložnosti so svečano izobesili zastavo, ki jo je Turistična zveza Slovenije v okviru vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014, podelila v čast zmagovalnemu naselju Šafarsko, v kategoriji za prvo mesto trška in druga ubrana jedra.

torek, 18. november 2014 ob 23:35

Tradicionalno tekmovanje Strelskega društva Rudar Presika

Strelsko društvo Rudar Presika je v nedeljo, 16. novembra, na strelišču v Presiki organiziralo tradicionalno Martinovo tekmovanje v streljanju z malokalibersko puško - 10 strelov leže. Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 21 strelcev.

torek, 18. november 2014 ob 23:25

Imam povišan sladkor. Kje začeti?

V predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je DOSOR-jeva projektna skupina za diabetes, ki jo vodi Klaudija Zemljič, pripravila 18. novembra dopoldne srečanje s stanovalkami in stanovalci doma v čast Svetovnega dneva sladkorne bolezni (14. november vsako leto !).

torek, 18. november 2014 ob 23:08