Ob jubileju so razkriški plesalci zaplesali v novih folklornih oblekah

Pred 35 leti je bila v obmejni občini Razkrižje ustanovljena folklorna skupina, katere ustanovitelj je bil Josip Mikec, v veliko pomoč pa sta mu bili še Nevenka Budna, ki je raziskovala dejavnost folklornih noš na Razkrižju in njeni okolici in Danica Frančič, ki je skrbela za vodenje folklorne skupine, ki danes deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Razkrižje.

nedelja, 16. november 2014 ob 21:39

Predstavitev misijonskega prostovoljstva v Ekvadorju v Južni Ameriki

V Kovačičevi dvorani Salezijanskega zavoda Marianum v Veržeju je bilo v petek, 14. novembra zvečer, še posebno doživetje za vse, ki so se udeležili predstavitve misijonskega prostovoljstva v južnoameriškem Ekvadorju. Tja so se letos poleti na enomesečno misijonsko prostovoljno delo odpravili študentje Maja Žibert, Eva Križnik in Pavel Koroš in salezijanec iz Salezijanskega Zavoda Marianum iz Veržeja, Marko Suhoveršnik, kot vodja odprave.

nedelja, 16. november 2014 ob 20:53

Vaška tržnica tudi v Radencih

Zavod za šport in turizem Radenci je v soboto, 15. novembra, med 8. in 13. uro, pred stavbo pošte v središču kraja Radenci organiziral prireditev pod naslovom »Vaška tržnica«. Zanimivo, da prav na Leopoldovo, ko je vsako leto v Gornji Radgoni tradicionalni Leopoldov sejem. A organizatorji v Radencih pravijo, da bo to odslej enako dogajanje vsako soboto.

nedelja, 16. november 2014 ob 14:36

Predrag Szilvassy razstavlja v DOSOR-ju

V mesecu novembru v razstaviščnih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, razstavlja svoja dela hrvaški umetnik Predrag Szilvassy. To je že njegova  štirinajsta samostojna razstava od leta 2001. Doslej je že sedemkrat samostojno razstavljal v Ljubljani, dvakrat v rodnem Karlovcu na Hrvaškem ter po enkrat v Slovenj Gradcu, Idriji, Kopru in Pescari v Italiji. Ima pa seboj že tudi 50 skupinskih razstav doma in v tujini. Letos maja je sodeloval na mednarodni likovni koloniji ...

nedelja, 16. november 2014 ob 10:11

Trčil v peško, ki je hudo telesno poškodovana obležala

V soboto, 15. novembra, ob 17.15 uri, se je v naselju Bratonečice zgodila prometna nesreča, med voznikom osebnega avtomobila in peško, katera je pred seboj potiskala ročni voziček, za prevoz mleka.

nedelja, 16. november 2014 ob 10:03

Voznica zapeljala s cestišča in trčila v drevo

V soboto, 15. novembra, okoli 18.30, se je na relaciji Zgornji Kamenščak - Vidanovci zgodila prometna nesreča, ko jevoznica osebnega vozila zapeljala s cestišča in trčila v drevo ter se pri tem poškodovala.

sobota, 15. november 2014 ob 22:36

Aktualno na GFML - november 2014

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V novembrski oddaji si lahko ogledate o vsebinah obramba, performance, Madrid, München, narodna izmenjava, Vzgojiteljada, kasaške dirke... vse to in še veliko več v videu.

sobota, 15. november 2014 ob 16:46

Trinajstič za Martinov pokal v Radencih

Organizator tradicionalnega tekmovanja v kegljanju za Martinov pokal v Radencih je letos bilo Društvo upokojencev Gornja Radgona. Na še edinem pomurskem klasičnem štiristeznem avtomatskem kegljišču Kegljaškega kluba Radenska v Radencih so se pomerile ekipe petih društev upokojencev z obeh bregov reke Mure.

sobota, 15. november 2014 ob 12:56

Zaključna konferenca projekta »Padci…«

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so 13. novembra dopoldne, izvedli zaključno konferenco pilotnega projekta o preventivi pred padci pri starejših, ki se je izvajal od maja 2013 do novembra 2014.

sobota, 15. november 2014 ob 11:50

Na prvi redni seji potrdili večino odborov in komisij

V sredo, 12. novembra, je v Ljutomeru potekala 1. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri so potrdili večino delovnih teles občinskega sveta. Sejo je po pooblastilu županje Občine Ljutomer, mag. Olge Karba, ki je bila odsotna zaradi bolezni, vodil član OS, Janko Špindler.

sobota, 15. november 2014 ob 11:332