Alkoholiziran voznik povzročil prometno nesrečo

V četrtek, 27. novembra, okoli 13.55, je 54-letni voznik osebnega avtomobila v Zamušanih, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 39-letni voznik in je zavijal levo. Povzročitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,87 mg/l alkohola, se je v prometni nesreči lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Ptuj.

petek, 28. november 2014 ob 13:55

Na IZUMU številna priznanja za GFML

IZUM - Festival Inovativnosti, Znanosti in Ustvarjalnosti Mladih, ki je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije – Regionalnega centra Murska Sobota potekal v trgovskem centru Maximus 26. in 27. novembra, se je zaključil s slavnostno akademijo.

petek, 28. november 2014 ob 10:15

Osvojena točka po neodločenem izidu z Grčijo in poraz proti prvakom Romunom

V četrtek se je slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu na evropskem prvenstvu miniEURO 2014 pomerila s prvaki Romuni in Grki. Proti Romuniji je Slovenija izgubila 2:1, kljub temu pa je bila celo tekmo enakovreden nasprotnik. Romunsko mrežo je tik pred koncem v 40. minuti zatresel kapetan Peter Pust iz prostega strela. Kasneje je sledila še tekma proti Grčiji, na kateri pa ni bilo zadetkov. Slovenci so tako z remijem osvojili točko, ki jim daje upanje za napredovanje med 16 najbolj ...

petek, 28. november 2014 ob 09:31

V župniji sv. Petra v Gornji Radgoni prepevajo trije zbori

Prav na dan 22. november, ko praznuje svoj god sv. Cecilija - mučenka, zavetnica cerkvene glasbe, glasbenikov, izdelovalcev glasbenih instrumentov, pevcev, izdelovalcev orgel in pesnikov, se vsako leto ob večerni maši zberejo v farni cerkvi pevci župnije sv. Petra v Gornji Radgoni. Le to, z namenom da počastijo svojo zavetnici in patrono sv. Cecilijo.

petek, 28. november 2014 ob 09:16

Božično vzdušje in delavnice na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V četrtek, 27. 11., so na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekale božično-novoletne delavnice za božični bazar, ki bo v soboto, 29. 11., na Glavnem trgu v Ljutomeru. Učenci so ves mesec pridno zbirali in prinašali potreben material, ki smo ga nato uporabili za različne izdelke.

petek, 28. november 2014 ob 08:42

Medgeneracijsko pletenje adventnih venčkov

V učilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v četrtem nadstropju, je bila pod vodstvom domske gospodinje Vesne Razboršek organizirana vsakoletna ustvarjalnica adventnih venčkov. Zgodilo se je to v sredo, 26. novembra popoldne, ko so se stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja pridružile prostovoljke iz Turističnega društva Negova - Spodnji Ivanjci ter šolarke Osnovne šole Radenci.

četrtek, 27. november 2014 ob 18:07

Radenci: Predstavitev DOSOR-jevega zbornika

V predprostoru knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so v sredo, 26. novembra popoldne, javnosti predstavili najnovejšo številko domskega zbornika, ki ga izdajajo pod delovnim naslovom »Ure naših dni«.

četrtek, 27. november 2014 ob 17:55

Gledališčniki Term Banovci na obisku v vrtcu Stročja vas

Brezplačna gledališka predstava, ki so jo pripravili amaterski igralci, zaposleni v Termah Banovci, je bila predstava z »velikim srcem«.

četrtek, 27. november 2014 ob 12:59

Slovenijo v Črni Gori zastopa tudi osem Pomurcev

Že minuli ponedeljek je slovenska reprezentanca v malem nogometu za rekreativce, odpotovala na evropsko prvenstvo miniEURO 2014, v črnogorsko letovišče Herceg novi. Letos je slovenska ekipa okrepljena, boljša in tako še bolj pripravljena na naporno tekmovanje, ki poteka med 26. in 30. novembrom. Glede na to, da je ekipa KMN Videm – Gostilna pri Maji iz Svetega Jurija ob Ščavnici, aktualni državni prvak rekreativcev v malem nogometu na travi, slovenske barve v Črni Gori zastopa kar ...

četrtek, 27. november 2014 ob 09:09

Pomurski sejem gosti male živali

Tudi potem, ko so uspešno izvedli nov dogodek – I. licitacijo brejih plemenskih telic, zaposleni v družbi Pomurski sejem v Gornji Radgoni ne mirujejo. V sodelovanju s Slovensko zvezo društev gojiteljev pasemskih malih živali, od petka, 28. do nedelje, 30. novembra, organizirajo namreč na Pomurskem sejmišču Državno razstavo pasemskih malih živali - Gornja Radgona 2014. Na razstavi se bo s svojimi najboljšimi živalmi predstavilo okrog 200 slovenskih gojiteljev sobnih ptic, kuncev, ...

četrtek, 27. november 2014 ob 08:55