Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca v polfinalu!

Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca je na miniEURO 2014 po kazenskih strelih premagala Kazahstance in se uvrstila v polfinale! Tekma se je po rednem delu končala 0:0. Sledili so kazenski streli, pri katerih so bili Slovenci uspešnejši. Prvi kazenski strel je Kazahstancem ubranil Nejc Komidar, drugega pa Andrej Horvat. Kazahstansko mrežo pa sta po kazenskih strelih zatresla Damijan Kaučič in Mitja Flisar.

sobota, 29. november 2014 ob 23:09

Tanja Vrbnjak in Aleš Pokrivač ponovno državna prvaka

Na mladinskem državnem prvenstvu Karate zveze Slovenije, ki je bilo v soboto, 29. novembra v Žalcu, je tekmovalo 340 tekmovalcev iz 44 klubov.

sobota, 29. november 2014 ob 22:171

Z zmago nad Španijo, Slovenija v četrtfinalu!

Slovenska rekreativna malonogometna reprezentanca je na miniEURO 2014 s 4:1 premagala Španijo in se zgodovinsko uvrstila v četrtfinale prvenstva. Trikrat je špansko mrežo zatresel Mitja Flisar, enkrat pa Darko Zorko.

sobota, 29. november 2014 ob 18:33

Novembrsko rojstnodnevno praznovanje

Na tradicionalnem praznovanju rojstnih dni stanovalk in stanovalcev v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki je za mesec november potekalo zadnji četrtek dopoldne enajstega meseca, so se vsi skupaj spomnili letošnjega 12. novembra. Tega dne je namreč prenehalo biti srce ljudskega godca Alojza – Lujzeka Grnjaka. Prisluhnili so namreč njegovi pesmi »Prleški vasovalec«, ki jo je na frajtonerici zaigral ter ob tem tudi zapel v prleškem narečju Robert Majerič iz Spodnjih ...

sobota, 29. november 2014 ob 09:54

»V družini sem doma«

Teden Karitas letos z različnimi dogodki in pobudami opozarja na stiske družin, ki niso povezane le s pomanjkanjem sredstev in dobrin. Teden Karitas je tudi tokrat priložnost zahvale sodelavcem in prostovoljcem Karitas za vse delo, ki ga opravljajo. V naši državi jih je več kot devet tisoč, ki svoj čas namenjajo ljudem na obrobju. Številni smo v sredo, 26. novembra, poromali na Ponikvo, kjer je opoldne sveto mašo daroval predsednik Slovenske Karitas, upokojeni koprski škof, msgr. mag. ...

sobota, 29. november 2014 ob 09:44

V Banovcih so spletli 300 kilogramski adventni venec

Prleška vasica Banovci v župniji Križevci pri Ljutomeru je že 15 let znana po tem, da marljivi in pridni člani Turističnega društva Banovci pred adventno nedeljo v središču vasi pri vaški kapeli Lurške Matere Božje in pri vaško - gasilskem domu spletejo adventni venec na prostem in ga hkrati tudi postavijo.

petek, 28. november 2014 ob 21:46

Oborožen rop poštne poslovalnice na Sv. Trojici

V četrtek, 27. novembra, okoli 16.45 ure, je neznani temnopolti moški (črnec), star okoli 30 let, izvršil oborožen rop poštne poslovalnice na Sv. Trojici v Slovenskih goricah. Uslužbenka pošte ob ropu ni bila telesno poškodovana. Zaradi interesa preiskave policija ne more zaupati, kaj je ropar odtujil in kakšno orožje je uporabljal.

petek, 28. november 2014 ob 17:45

Teden Karitas

V tednu Karitas, so bile tudi naše članice Karitas iz ljutomerske župnije, pod vodstvom predsednice Marije Pušenjak, zelo aktivne, saj so v torek 25. novembra in v četrtek 27. novembra, od 15. ure dalje v prostorih Karitas, izvedle delavnico izdelovanja in pletenja adventnih venčkov. V torek so se našim neutrudnim članicam pridružile tudi veroučenke, ki so se jih naučile izdelovati in si tako izdelale tudi svoj adventni venček, ki jim bo v adventnem času krasil njihove domove. V nedeljo ...

petek, 28. november 2014 ob 17:25

Kapetan Peter Pust: Srce smo pustili na igrišču in se uvrstili naprej iz skupine

Slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu si je danes na evropskem prvenstvu miniEURO 2014 z zmago proti Litvi 5:2 prvič v zgodovini zagotovila napredovanje iz skupine. Prvi gol je v 6. minuti dala Litva, vendar je že v 11. minuti izenačil Marko Balažic. V dveh minutah so se zvrstili trije goli, najprej je za 2:1 s prostega strela zadel Peter Pust, takoj v naslednji akciji pa so izenačili Litovci. Marko Balažic jim ni ostal dolžan in je kmalu zadel za 3:2. Od 33. minute dalje so ...

petek, 28. november 2014 ob 16:412

Policisti odkrili sadike in prirejen prostor za gojenje konoplje

Policisti Policijske postaje Lendava so 14.11.2014 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti opravili hišno preiskavo na območju UE Lendava, kjer so zasegli 20 komadov sadik droge konoplje velikosti 70 do 100 cm in 18 komadov sadik velikosti 30 do 50 cm.

petek, 28. november 2014 ob 13:59