Otvoritev razstave »Plakat miru 2014«

Vsako leto Lions klubi po svetu sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«, na katerem sodelujejo učenci v starosti 11 do 13 let iz celega sveta. Tako je ponovno tudi Lions klub Ljutomer v septembru 2014 povabil vse OŠ v UE Ljutomer k sodelovanju na mednarodnem likovnem natečaju Plakat miru (Peace poster contest) 2014 -2015.

četrtek, 4. december 2014 ob 23:12

Policisti zasegli ponarejene bankovce za 50 evrov

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so 28.11.2014 ob 2.30 uri na pomurski avtocesti odvzeli prostost 34-letnemu državljanu in 33-letni državljanki Madžarske, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja Ponarejanje denarja po 1. in 2. odstavku 243. člena KZ-1B.

četrtek, 4. december 2014 ob 18:46

Potapljači iskali pogrešano osebo, a je niso našli

V četrtek, 4. decembra, okoli 11. ure, so po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje, potapljači PRS Gornja Radgona iskali pogrešano osebo v reki Muri do mostu v Petanjcih.

četrtek, 4. december 2014 ob 14:33

Zaradi dotrajanosti dimne naprave je prišlo do zadimljenja podstrešja

V sredo, 3. decembra, okoli 16. ure, je v naselju Mali Brebrovnik, zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta. Požar so še pred prihodom gasilcev pogasili domačini. Gasilci PGD Ivanjkovci in Hardek so prostore pregledali s termo kamero ter prezračili objekt. Ogenj je uničil belo tehniko, kuhinjske elemente ter poškodoval oplesk na stenah in stropu. Vzrok požara policija še preiskuje.

četrtek, 4. december 2014 ob 12:56

Drsališče se bo odprlo z atraktivno predstavo skupine Lucky Lookers on Ice

Kot smo že pisali, bo letos za dodatno praznično ponudbo v Ljutomeru poskrbelo drsališče, ki bo postavljeno sredi Glavnega trga. Mobilno drsališče v Ljutomeru bo v sodelovanju z Občino Ljutomer in Krajevno skupnostjo Ljutomer postavilo podjetje LUCKY LUKA d.o.o., ki je vodilno slovensko podjetje na področju drsanja, rolanja, animacijskih programov in izvajanja celovitih projektov mobilnih drsališč.

četrtek, 4. december 2014 ob 11:31

Ministranti iz Ljutomera osvojili zasluženo drugo mesto

Adventno škofijsko srečanje ministrantk in ministrantov je bilo v soboto, 29. novembra, v Dobrovniku. Srečanja se je udeležil tudi škof dr. Peter Štumpf, ki je vse prisotne nagovoril in vzpodbudil v zvestem in veselem služenju Bogu in bližnjemu.

četrtek, 4. december 2014 ob 09:06

Škof sv. Miklavž je obiskal otroke v Radencih

Spet je leto naokrog, in trije dobri možje, ki jih srečujemo v »Veselem decembru«, so že tu. Kot prvi dobri mož, ki ga srečujemo v začetku meseca, 6. decembra goduje škof sv. Miklavž, ki prinaša pridnim otrokom darila, porednim pa šibo v opomin in spodbudo, da prihodnje leto popravijo svojo pridnost, naklonjenost in poslušnost do svojih staršev, bratcev in sestric ter prijateljev. Takšnih je seveda zelo malo, le te pa kaznujejo njegovi spremljevalci parkeljni.

sreda, 3. december 2014 ob 18:34

Pri Sv. Juriju so pozdravili evropske podprvake v rekreativnem malem nogometu

Po zgodovinskem uspehu reprezentance Slovenije, ki je na miniEURO - evropskem prvenstvu v rekreativnem malem nogometu na travi presenetljivo, a povsem zasluženo, osvojila naslov podprvaka, so pri Sv. Juriju ob Ščavnici, pripravili sprejem za igralce iz Pomurja, člane reprezentance.

sreda, 3. december 2014 ob 16:19

V Ljutomeru so se srečale županje

V sredo, 3. decembra, je v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, potekalo prvo srečanje županj Slovenije, ki je potekalo v organizaciji županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba in Skupnosti občin Slovenije. Srečanje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj med županjami in ženskami na položajih ter oblikovanju podpornega okolja za večjo udeležbo žensk v lokalni politiki.

sreda, 3. december 2014 ob 15:32

Letos bo za praznično ponudbo skrbelo tudi drsališče sredi Glavnega trga

Lani smo poročali o odprtju drsališča v Murski Soboti in se hkrati spraševali: Kaj pa drsališče v Ljutomeru? Takrat smo županjo Občine Ljutomer, mag. Olgo Karba tudi povprašali, če kaj razmišljajo, da bi se postavilo drsališče v Ljutomeru. Županja nam je takrat povedala, da je to dobra ideja, in da bodo preučili možnosti.

sreda, 3. december 2014 ob 13:222