Usposabljanje za lokalne koordinatorje, sokoordinatorje in predstavnike občin

V celjskem Mladinskem centru se je v realizaciji Mreže MaMa in Mladinskega sveta Slovenije, 26. in 27. septembra odvijalo dvodnevno usposabljanje za lokalne mladinske koordinatorje in sokoordinatorje. V petek so se regionalnim koordinatorjem pridružili še predstavniki občin.

sreda, 2. oktober 2013 ob 13:59

Ekipa NMP ZD Ljutomer dosegla odlično 4. mesto

Ekipa nujne medicinske pomoči ZD Ljutomer, ki so jo sestavljali zdravnik Sašo Duh, zdravstvenik Denis Kozar in zdravstvena tehnica Danijela Kutnjak, je dosegla odlično 4. mesto na tekmovanju urgentnih ekip z mednarodno udeležbo, ki je že 7. leto potekalo na Rogli. Tovrstnega tekmovanja se je ta ekipa udeležila prvič.

torek, 1. oktober 2013 ob 17:254

Mobilnosti dodali še piko na i

V Prlekiji so v sklopu Evropskega tedna mobilnosti potekale številne aktivnosti. Le tem je prleški mladinski center – pokrajinski center nevladnih organizacij dodal trajnostni in mednarodni mobilni pomen.

torek, 1. oktober 2013 ob 17:18

Pomagajmo PGD Cezanjevci do nove fasade

Slovenske novice v sodelovanju s podjetjem Saint-Gobain Gradbeni izdelki že drugič izvajajo veliko akcijo, v kateri bodo zmagovalnemu gasilskemu društvu prenovili fasado. Vse do 13. oktobra imate čas za podporo enemu izmed 10 prostovoljnih gasilskih društev, ki so se prebila v veliki finale.

torek, 1. oktober 2013 ob 10:422

Obnovljen križ v Slamnjaku iz 18. stoletja

V vasi Slamnjak v župniji Ljutomer imajo kar nekaj sakralnih obeležij, med njimi je tudi križ, ki je bil postavljen leta 1836. Takrat je bil križ narejen iz lesa, stal je nekaj metrov stran na travniku.

torek, 1. oktober 2013 ob 08:36

Voznica zapeljala s cestišča

V ponedeljek, 30. septembra, je na cesti Polenšak-Savci, voznica z osebnim avtomobilom zapeljala s cestišča, kjer se je avtomobil prevrnil na streho. Voznica je v vozilu ostala ukleščena, a se ni poškodovala.

torek, 1. oktober 2013 ob 07:55

Prva domača tekma, prva zmaga

V Škofji Loki so 22. 9. 2013 rokometašice ŽRK Millennium odigrale svojo prvo tekmo 1.B državne rokometne lige za ženske. ŽRD Škofja Loka se je letos zaradi razpada RK Sava Kranj okrepila z nekaterimi novimi igralkami in pokazala svojo številčno premoč. Ekipi sta bili dokaj izenačeni, proti koncu tekme pa so rokometašice iz Loke povedle in si priborile prvi dve točki.

torek, 1. oktober 2013 ob 07:53

V šovu Gostilna išče šefa tudi kandidatki iz Ljutomera

Tekmovalci šova Gostilna išče šefa 11 tednov skupaj živijo, tekmujejo in ustvarjajo pod mentorstvom vrhunskega kuharskega mojstra Bineta Volčiča, ki je njihov mentor in hkrati najstrožji kritik. Skupen cilj tekmovalcev je popeljati Gostilno pri šefu do uspeha, vsak zase pa se v intenzivni tekmi potegujejo za zmago, ki prinaša 50.000 evrov, in dokazujejo, da so prav oni najboljši kuharski šef v šovu.

ponedeljek, 30. september 2013 ob 18:001

Martinovanje z Modrijani tokrat pri vinski kleti v Ljutomeru

V prleški prestolnici so v polnem teku priprave na letošnje Martinovanje, letos pa bo praznovanje največjega vinskega praznika potekalo v dveh delih.

ponedeljek, 30. september 2013 ob 16:41

Naj klopotec stoji v Slamnjaku

Na našem portalu smo v času klopotcev pripravili foto natečaj Naj klopotec, kjer so tema natečaja bile fotografije, ki prikazujejo motiv klopotca, ki je značilen za naše kraje, torej klopotec z dvema paroma vetrnic.

ponedeljek, 30. september 2013 ob 15:55