Ena ura v 45. sekundah

V spodnjem videu si lahko ogledate t.i. time lapse video, ki prikazuje nebo nad Ljutomerom. Snemanje oz. fotografiranje neba je trajalo eno uro in pozneje obdelano tako, da je celoten posnetek dolg 45 sekund.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 09:096

Jesensko razkošje s popusti v Vrtnarstvu Alt

V Vrtnarstvu Alt iz Pristave so letos že tretjič pripravili predstavitev njihove dejavnosti in inovativnosti. V tej mrzli soboti so imeli tri pomembnejše teme. Prva tema je bila cvetoča. Obiskovalci so si lahko po občutno znižanih cenah na ta dan nabavili sadike rož, zasaditve in aranžmaje za jesen, ali pa si nabrali le ideje.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 08:35

Kmečka idila v Lipi

Čeprav smo že krepko zakorakali v jesen in kmetje hitijo s pospravljanjem jesenskih pridelkov, dnevi so vsak dan krajši in bolj mrzli, so tudi z letošnjim pridelkom buč in drugih poljščin kmetje še kar zadovoljni. Čeprav je bila letos poleti velika vročina in suša in so buče ponekod le obrodile.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 08:18

Večerno kožühanje koruze na domačiji Skuhala v Banovcih

Turistično društvo Banovci vsako leto ob sodelovanju domačije Skuhala v jesenskem času v Banovcih pripravi že pozabljeno kmečko opravilo na kmetih v Prlekiji, ročno kožühanje koruze. Ročno kožühanje koruze je namreč potekalo v soboto, 5. oktobra.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 08:131

V Orehovcih je dišalo po golažu

V sklopu občinskega praznika, ki ga te dni praznuje občina Gornja Radgona je Turistično društvo Majolka iz Orehovec, v okviru tradicionalnega projekta »Majolkini dnevi dobrot iz koruze in ajde« minulo soboto organiziralo  tekmovanje v kuhanju golaža.

sobota, 5. oktober 2013 ob 22:40

Igri naproti z dobrodelnim koncertom

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer obiskuje 29 učencev, ki so vključeni v prilagojeni program z nižjim izobrazbenim standardom in v posebni program vzgoje in izobraževanja.

sobota, 5. oktober 2013 ob 18:311

Otroci so si ogledali lutkovno predstavo Morski pes Anton

Splošna knjižnica Ljutomer, je v soboto, 5. oktobra, na Glavnem trgu v Ljutomeru, pripravila lutkovno predstavo Morski pes Anton.

sobota, 5. oktober 2013 ob 17:02

Sončnice na njivi v Šalincih

V Prlekiji je še vedno veliko kmetij, ki se ukvarjajo s poljedeljstvom, živinorejo in pridelujejo različne poljščine. Ker živina pri prehrani potrebuje najrazličnejše dodatke k hrani, še tudi kot dodatek sejejo sončnice. Sončnice se sejejo od aprila do maja in celo leto do jeseni bogato cvetijo in imajo velike rumene cvetove podobne soncu, ki se vedno obračajo k soncu.

sobota, 5. oktober 2013 ob 14:54

Brez elektrike ostalo 1.092 odjemalcev

V petek, 4. oktobra, ob 19:54, je na razdelilno transformatorski postaji (RTP) Ljutomer, na izvodu Mura, prišlo do izpada. Ob tem je brez napetosti ostalo 1.092 odjemalcev.

petek, 4. oktober 2013 ob 21:482

»Se poznamo?« drugič

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS v Gornji Radgoni, ki jo vodi Simona Pirc Katalinič, je lani pripravila izredno uspelo prireditev pod naslovom »Se poznamo?«. Šlo bi naj za bolj tesno povezovanje med različnimi kulturnimi društvi s področja kar štirih občin: Gornja Radgona, Apače, Sveti Jurij ob Ščavnici in Radenci. In tako je letos, 3. oktobra, bila prireditev ponovljena, sodila je tudi v okvir prireditev 18. praznika Občine Gornja Radgona, tokrat ...

petek, 4. oktober 2013 ob 15:51