Telovadba predšolskih otrok v ŠIC-u

V športnem društvu Hura so tudi to jesen že pričeli s športno vadbo predšolskih otrok. Z vključitvijo v njihov program vadbe pridobijo otroci primerno osnovo za naknadno aktivnejše udejstvovanje v različnih športih. Pomen razvoja otrokovih gibalnih sposobnostih v zgodnjih letih je izrednega pomena, saj s tem otrok prične s sistemom organizirane skupinske vadbe, kjer pridobi občutek za potek treninga, razvija motorične sposobnosti in občutek za delo v skupini.

ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 12:46

Stoletnica rojstva akademika Gabrijela Kolbiča

5. oktobra se je v Methansovi hiši na Zgornjem Dražen Vrhu, v Občini Šentilj, zbrala šestnajsterica likovnic in likovnikov (Cecilija Bernjak, Zdravko Dolinšek, Jože Foltin, Jože Horvat, Jožica Kerenc, Ervin Kralj, Srečko Majcenovič, Filip Matko Ficko, Marko Matko Ficko, Leopold Methans, Tatjana Mijatović, Arpad Šalamon, Rozina Šebetič, Jasna Šosterič, Heda Vidmar Šalamon in Nada Zidarič) na 7. Kolbičevi likovni koloniji. Pripravila in izvedla jo je po tradiciji Likovna sekcija ...

ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 09:40

Druženje z vinsko kraljico Jernejo Jančar

V soboto, 5. oktobra, je aktualna vinska kraljica Radgonsko Kapelskih goric Jerneja Jančar pripravila celodnevno druženje za vinske kraljice iz sosednjih vinorodnih okolišev. Na njeno povabilo so se odzvale Špela Borko (Kogovska vinska kraljica), Monika Rebernišek (Ptujska vinska kraljica), Polona Čeh (Cerkvenjaška vinska kraljica), popoldne pa se jim je pridružila še aktualna vinska kraljica Slovenije Neža Pavlič.

ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 09:302

Barve Mure na platnih

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS v Gornji Radgoni, ki jo vodi Simona Pirc Katalinič, je v petek in soboto (4. in 5. oktobra) pripravila 7. mini likovno kolonijo za ljubiteljske ustvarjalke in ustvarjalce z obeh bregov reke Mure. Iz štirih območnih izpostav JSKD (Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) se jih je odzvalo 25 iz sedmih kulturnih društev oziroma skupin.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 23:52

V Orehovcih je potekal bolšji sejem

Turistično društvo Majolka iz Orehovcev, prireja vsako prvo nedeljo v mesecu bolšji sejem v prostorih PGD Orehovci. Tudi to nedeljo, 6. oktobra, je bilo zelo živahno ob številnih stojnicah, ki so jih tokrat postavili zaradi slabega vremena v dvorano gasilskega doma v Orehovcih.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 23:44

Bose noge vinskih kraljic teptale Frangeževo grozdje

Del Slovenskega vinskega kraljestva na čelu z aktualno Vinsko kraljico Slovenije Nežo Pavlič, je v soboto, 5. oktobra, kraljeval v Hercegovščaku pri Gornji Radgoni. Pod budnim varstvom ovtarja Sama Tuša-Korla, so ob pomoči številnih obiskovalcev, vinska kraljica Radgonsko - Kapelskih goric Jerneja Jančar, kogovska Špela Borko, ptujska Monika Rebernišek in cerkvenjaška vinska kraljica Polona Čeh, obrale brajde okrog mogočne Frangeževe hiše penin.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 18:59

V Radoslavcih svečano zaključili obnovitvena dela in prevzeli defibrilator

V Radoslavcih je bilo v soboto, 5. oktobra, slovesno in veselo. Krajevna skupnost, gasilci in vsi krajani so namreč bogatejši za dve pomembni pridobitvi: obnovljeni gasilski dom in novi defibrilator.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 18:271

Na Gajševskem jezeru so opazovali ptice

V nedeljo, 6. oktobra, so se zbrali ljubitelji ptic na nasipu Gajševskega jezera. Prav ta dan je namreč Evropski dan opazovanja ptic. Poleg opazovanja, so ptice tudi šteli. S štetjem ptic se preverja stanje oziroma število.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 18:151

Kostanjev pikinik v Vrtcu Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V četrtek, 3. septembra, so v vrtcu Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici, pripravili kostanjev piknik. Otroci, njihovi starši, pa tudi nekateri dedki in babice, smo se posladkali s kuhanim in pečenim kostanjem in sodelovali na delavnicah, kjer smo skupaj z otroki iz gline, jesenskih plodov in ostalih naravnih materialov, izdelovali različne izdelke. Seveda so bila polno zasedena tudi igrala na igrišču vrtca, kjer je piknik potekal.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 13:431

Kuhanje kisle žüpe po cvensko

Turistično društvo Cven je ob zaključku tradicionalnih prireditev na prireditvenem prostoru na Grüntu na Cvenu, ob zaključku leta v soboto, 5. oktobra pripravilo še zaključno prireditev kuhanje kisle žüpe po cvensko. Hkrati so z brajd obrali pridelek letošnjega grozda, katerega imajo zasejanega na Grüntu.

nedelja, 6. oktober 2013 ob 10:311