Tržnica z jesenskimi dobrotami

Učiteljice podaljšanega bivanja OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, so se ves teden pridno trudile in skrbile za to, da so učencem čim bolj popestrile popoldanske urice z različnimi dejavnostmi in aktivnostmi. Ker praviloma za teden otroka velja, da naj ne bi bilo domačih nalog, se učiteljice tako lahko bolj posvetijo otroški igri, zanimivim ustvarjalnim delavnicam in otroškim željam.

petek, 11. oktober 2013 ob 23:57

V Krištancih pripravili sestanek na temo izgradnje vodovodnega omrežja

V ponedeljek, 7. oktobra, je Občina Ljutomer pripravila sestanek z občani KS Krištanci, Šalinci, Grlava v Gasilskem domu v Krištancih, kjer so občane seznanili z izgradnjo vodovodnega omrežja.

petek, 11. oktober 2013 ob 23:49

Jesensko popoldne v vrtcu Cezanjevci

V vrtcu Cezanjevci smo skupaj s starši preživeli čudovito jesensko popoldne. Izvedli smo tri različne ustvarjalnice po oddelkih, v katerih so otroci skupaj s starši ustvarjali iz naravnega jesenskega materiala. Bilo je zanimivo opazovati, kaj ob pomoči staršev nastaja pod otroškimi ročicami, ustvarjenih je bilo veliko zanimivih izdelkov.

petek, 11. oktober 2013 ob 23:20

V Ljutomeru najdeno eksplozivno telo

V sredo, 9. oktobra, okrog 18.00 ure, je bil OKC PU Murska Sobota obveščen, da so v proizvodni hali zasebnega podjetja v Ljutomeru našli ročno bombo.

petek, 11. oktober 2013 ob 14:191

Trgatev v vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer v skupini »čebelic« smo imeli čisto pravo trgatev. Rdeče grozdje, ki smo ga natrgali smo uporabili za sok, katerega smo si skuhali in ga bomo skupaj s prijatelji iz drugih skupin popili.

petek, 11. oktober 2013 ob 14:03

Prenova Vaško gasilskega doma Precetinci

Občina Ljutomer je februarja 2012 podala vlogo na sedmi javni razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi. Prijavila je projekt »Ureditev vaško gasilskih domov v Občini Ljutomer«.

petek, 11. oktober 2013 ob 13:54

Naj Divja pot se prične

V Stari Ljubljani je hrumelo kot že dolgo ne. Hellcats so namreč v Dvornem baru predstavile ploščo Divja pot, ki se bo v zgodovino slovenske glasbe zapisala kot prvi plošček kakšne slovenske ženske hard rock/metal zasedbe.

petek, 11. oktober 2013 ob 13:06

Z branjem zalivamo in oblikujemo naše drevo življenja ...

Od torka, 8. oktobra, so krajani Središča ob Dravi bogatejši za knjižnico, ki je svoj prostor dobila v Osnovni šoli Središče ob Dravi. Na prireditvi ob otvoritvi so nekaj besed zadovoljstva ob novi pridobitvi izrazili ravnateljica Osnovne šole Središče ob Dravi, Jasna Munda, direktorica Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož, Milica Šavora, direktor Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, Matjaž Neudauer in župan občine Središče ob Dravi, Jurij Borko. Prireditve so se udeležili tudi župan ...

petek, 11. oktober 2013 ob 09:20

V Radgonskih goricah so končali letošnjo trgatev

Jesenski dnevi so vedno krajši in hladnejši in vsi tisti, ki še imajo za pospravit svoje pridelke, hitijo in se veselijo sadov svojega celoletnega truda in dela. Eden izmed teh je prav gotovo paradni konj radgonske občine podjetje Radgonske gorice d.d., kateri so končali v četrtek, 10. oktobra, letošnjo trgatev. Od drugega septembra smo srečevali na cesti skozi Gornjo Radgono in okolici traktorje, ki so prevažali polne prikolice sladkega grozdja in zaradi tega je bil promet zgoščen. Pa ...

četrtek, 10. oktober 2013 ob 22:46

Zmagali so gasilci iz PGD Gornja Radgona

Minuli ponedeljek, 7. oktobra, se je v prostorih PGD Gornja Radgona odvijal drugi krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »LIGO IN REKREACIJO 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona. Tekmovanja se odvijajo v različnih disciplinah in na različnih lokacijah po gasilskih društvih Gasilske zveze Gornja Radgona.

četrtek, 10. oktober 2013 ob 22:20