Lions klub in Pihalni orkester Ljutomer organizirata dobrodelni koncert

Lions klub Ljutomer in Pihalni orkester KUD Ivan Kaučič Ljutomer organizirata dobrodelni koncert v Zadružnem domu Cven, v petek, 25. oktobra ob 19.00 uri. Vstopnice po ceni 7,00 EUR se bodo prodajale 1 uro pred nastopom.

četrtek, 17. oktober 2013 ob 17:43

V knjižnici se vedno nekaj dogaja

V tem tednu smo v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož pripravili dve prireditvi za otroke. V torek, 15. oktobra, smo vsem udeležencem Pikine bralne značke podelili priznanja, značke in knjižne nagrade. Ob tej priložnosti smo povabili Piko, da jim je tudi ona čestitala in jih zabavala s svojo navihanostjo. Dodatna popestritev je bil žongler Matjaž Kekec. Ker smo prireditev izpeljali na grajskem dvorišču, je lahko pokazal vse svoje spretnosti tudi na monociklu.

četrtek, 17. oktober 2013 ob 16:32

S soncem, moštom in prleškimi posebneži

Tokrat so Künštni Prleki imeli priložnost, družiti se z ljudmi, kateri vsak po svoje predstavljajo Prlekijo. Preprosti, posebni s svojimi prirojenimi darovi prenašajo izročilo, katero jim je bilo podarjeno ob rojstvu.

četrtek, 17. oktober 2013 ob 11:402

Millennium si je v Logatcu priigral drugo zmago v sezoni

V soboto, 12.10.2013 se je ŽRK Millennium na tekmo v Logatec odpravil le z desetimi rokometašicami, saj jih žal že v začetku sezone pestijo poškodbe. Vendar so kljub temu z zelo dobro igro premagale domačinke RK Adria Transport Logatec. Igro so že takoj odprle s hitrim zadetkom in rezultatsko prednost držale skoraj celotni prvi polčas.

četrtek, 17. oktober 2013 ob 09:16

Turnir v namiznem tenisu Bioterme open - 2013

Na tradicionalnem turnirju v namiznem tenisu "Bioterme open - 2013", katerega je v soboto, 12. oktobra, v telovadnici OŠ Mala Nedelja organiziral NTK Spin Mala Nedelja, je loparčke vihtelo 32 tekmovalcev iz Celja, Velenja, Ljubljane, Šoštanja, Kranja, Maribora, Murske Sobote, Slovenj Gradca in seveda domačini od Male Nedelje.

sreda, 16. oktober 2013 ob 18:13

Pridelala 16,2 kg težko jedilno bučo Lunga di Napoli

Najpomembnejši del samooskrbe je zagotovo zdravo pridelana hrana na vrtovih in njivah. Hrana, ki jo pridelamo na domači zemlji, je tista, katere izvor vsekakor najbolje poznamo.

sreda, 16. oktober 2013 ob 09:442

5. Sejem nevladnih organizacij Pomurja

V torek, 15. oktobra, se je v Murski Soboti na Trgu kulture predstavilo skupno 57 organizacij na 5. sejmu nevladnih organizacij Pomurja. Tako visoka udeležba in interes za predstavitev svojih dejavnosti širši javnosti, je vsekakor vzpodbuden, še posebej v teh časih. Zasluge gredo v prvi vrsti zagotovo organizatorki sejma Matejki Horvat iz LRF za Pomurje.

sreda, 16. oktober 2013 ob 08:47

Trezino senje privabilo številne obiskovalce

Vsako leto 15. oktobra – na dan sv. Terezije – v središču Murske Sobote pripravijo tradicionalni sejem, ki se ga je že nekdaj oprijelo ime »Trezino senje«. Letos je to bilo na delovni, torkov, jesenski dan in od Lendavske ceste do križišča z Ulico arhitekta Novaka je celotna Slovenska (nekoč Aleksandrova, pa pozneje Titova) ulica skozi središče Murske Sobote bila zaprta za ves promet, od 3. do 24. ure.

torek, 15. oktober 2013 ob 18:151

Jesensko nabiranje kostanjev v gozdu pri Hrastje - Moti

Jesen je čas, ko plodovi kostanja dozorijo in iz drevja odpada zlato rumeno listje. V Prlekiji je veliko listnatih gozdov in med drevjem raste tudi veliko pravih kostanjev. V jeseni ta čas, so kostanji že dozoreli v svojih bodičastih hišicah ter padajo z dreves in jih ljudje že hodijo nabirat.

torek, 15. oktober 2013 ob 16:061

Ponoči na območju Lenarta ukradli štiri vozila

V noči iz ponedeljka na torek, 15. oktobra, so neznani storilci na območju Lenarta ukradli štiri vozila. V nobenem primeru lastniki vozil niso ravnali samozaščitno in so storilcem olajšali delo, saj so svoja vozila pustili odklenjena, kontaktne ključe pa v vozilu.

torek, 15. oktober 2013 ob 14:07