Športno popoldne v vrtcu Križevci

Teden otroka smo obeležili tudi v vrtcu Križevci. Dnevno, v dopoldanskem času smo izvajali različne dejavnosti: ustvarjalne delavnice iz naravnega in odpadnega materiala, pravljična ura, pohod po okolici vrtca in daljši pohod v Ključarovce.

četrtek, 10. oktober 2013 ob 22:10

V Zavodu Marianum v Veržeju so slikali ikone svetih podob

Tako se vsako leto za nekaj dni sejna soba v Zavodu Marianum v Veržeju spremeni v pravi slikarski atelje. Letos je že tretjič potekal tečaj, katero sta pripravili umetnici mag. Silva Božinova in Vesna Deskovska. Tečaja se je udeležilo šest udeležencev, kateri so se učili slikanja svetih podob.

četrtek, 10. oktober 2013 ob 22:03

Srečanje Simbioza prostovoljcev

Simbioza bo letos že tretjič povezala Slovenijo v tednu med 21. do 25. oktobrom. Osnovno poslanstvo Simbioze ostaja sodelovanje in prenos znanja med generacijami ter spodbujanje vseživljenjskega učenja. Cilj projekta je dvig računalniške pismenosti in zanimanje za učenje e-veščin med starejšimi; želi jim pomagati pri (prvem) stiku z računalnikom in internetom. Po drugi strani med mladimi promovira vrednote prostovoljstva, odgovornosti in krepi proaktiven odnos do družbe in lastne ...

četrtek, 10. oktober 2013 ob 13:38

Za uboj tasta sedem let in pol zapora

Ptujsko sodišče je 32-letnega Boštjana Breznika, ki je 5. julija letos na dvorišču stanovanjske hiše v Trnovcih, z nožem zabodel svojega 55-letnega tasta, obsodilo na sedem let in pol zapora. 55-letni tast Franc Kramberger je na kraju, zaradi povzročenih poškodb, umrl.

četrtek, 10. oktober 2013 ob 12:41

Pol stoletja zakonskega stanu zakoncev Žnidarič iz Radoslavcev

V župniji Mala Nedelja so ponosni na zakonski par Žnidarič iz Radoslavcev, ki letos praznuje zlato poroko. Janez in Ljudmila Žnidarič sta v zakonu že pol stoletja. Pred 50. leti sta se prvič poročila v domači župnijski cerkvi pri Mali Nedelji in po 50 letih skupnega zakonskega življenja sta obnovila zakonsko zvestobo.

četrtek, 10. oktober 2013 ob 11:09

Podpisali pogodbo za izgradnjo slačilnic s tribuno na TŠC Trate v Gornji Radgoni

V sredo, 9. oktobra, sta direktor podjetja KNUPLEŽ, d.o.o. iz Zgornje Velke, Srečko Knuplež in župan Občine Gornja Radgona, Anton Kampuš, slovesno podpisala izvajalsko pogodbo za izgradnjo slačilnic na TŠC Trate. Podjetje bo opravilo vsa gradbena, obrtniška in inštalacijska dela.

sreda, 9. oktober 2013 ob 23:42

V Gornji Radgoni pričel obratovati zbirni center komunalnih odpadkov

V skladu z Uredbo o ravnanju z ločeno zbranimi frakcijami pri opravljanju javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki je Občina Gornja Radgona skupaj z izvajalcem gospodarske javne službe zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov Saubermacher Slovenija, d.o.o. pristopila k ureditvi zbirnega centra za ločeno zbiranje komunalnih odpadkov.

sreda, 9. oktober 2013 ob 23:15

»Vrtčeva prleška brotva« v Stročji vasi

Prvi dan v tednu otroka, nam je polepšal lep sončen dan. Z otroki smo izvedli pravo »vrtčevo prleško brotvo«. Povabili smo otroke in vzgojiteljice vrtca Ljutomer. Pridružil se nam je tudi predstavnik TIC Ljutomer Gregor Žižek in nam prinesel veliko različnega promocijskega gradiva mesta Ljutomer.

sreda, 9. oktober 2013 ob 23:05

V Društvu kmečkih žena Ormož še vedno ohranjajo tradicijo pridelovanja lanu

V Društvu kmečkih žena Ormož deluje tudi sekcija za prikaz od lanu do lanenega platna. V društvu je še vedno nekaj članic aktivnih, ki še vedno rade prikažejo kako se prideluje lan, njen postopek in kako pride do končnega izdelka lanenega platna.

sreda, 9. oktober 2013 ob 22:391

Popivanje se je končalo z udarcem sekire po glavi

V torek, 8. oktobra, v popoldanskem času, sta domačina iz okolice Ptuja, stara 59 in 60 let, popivala in se kasneje razšla. Zvečer je starejši prišel v stanovanjsko hišo mlajšega, kjer sta s popivanjem nadaljevala in igrala karte.

sreda, 9. oktober 2013 ob 15:332