Kolesarka se je pri padcu težje telesno poškodovala

V torek, 7. maja, okoli 00.05 se je na območju Središča ob Dravi zgodila prometna nesreča III. kategorije. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 60-letna kolesarska kolesarila s kolesom po klancu navzdol z neprilagojeno hitrostjo, pri tem izgubila oblast nad kolesom in padla po vozišču.

torek, 7. maj 2013 ob 16:32

Pričenja se Teden Rdečega križa 2013

Osmega maja 1828 se je v Ženevi rodil Henry Dunant, ki je pri svojih 35 letih dal pobudo (s knjigo »Spomin na Solferino« !) ter pomagal ustanoviti najstarejšo humanitarno organizacijo na svetu – Rdeči križ. Tako je 8. maj vsako leto Svetovni dan Rdečega križa, v Sloveniji pa v dneh od 8. do 15. maja vsako leto potekajo mnogotere dejavnosti v okviru Tedna Rdečega križa. Ena od teh pomembnejših so sprejemi mladih v to organizacijo.

torek, 7. maj 2013 ob 15:40

Maša za gasilce v župnijski cerkvi v Veržeju

Ob godu svetega Florjana, ki je zaščitnik gasilcev, so se na ta praznik spomnili tudi v župniji Veržej. Občinsko gasilsko poveljstvo občine Veržej je skupaj z župnijo Veržej v nedeljo, 5. maja, v župnijski cerkvi svetega Mihaela pripravilo Florjanovo sveto mašo za žive in pokojne gasilce.

torek, 7. maj 2013 ob 15:33

Regijski Linhartov festival pomurskih gledaliških skupin

Na območna srečanja odraslih gledaliških skupin Pomurja je bilo prijavljenih osem skupin in strokovna spremljevalka, Mirjana Šajinovič, je izbrala dve skupini za regijsko srečanje, kar je maksimum, glede na pravilnik Linhartovih srečanj. Podelili bodo tudi posebna priznanja in pohvale regijske strokovne spremljevalke, Mirjane Šajinović.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 22:59

Prlekija plesala in pela na Razkrižju

Obmejna občina Razkrižje je v nedeljo, 5. maja, nudila gostoljubje odraslim folklornim pevcem, plesalcem in godcem iz občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje, ki so se zbrali na vsakoletnem prikazu svoje ustvarjalnosti v pretekli sezoni.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 17:26

Karitasova kulinarična razstava z dobrodelno noto

Župnijska Karitas Veržej je v nedeljo, 5. maja, skupaj z župnijo Veržej in občino Veržej v prostorih župnišča v Veržeju pripravila kulinarično razstavo prleških jedi, ki je imela dobrodelno noto. Kulinarična razstava pa je sodila tudi v uvod v praznovanje letošnjega občinskega praznika občine Veržej.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 16:38

Ustanovili Ženski odbor SDS Ljutomer

V soboto, 4. maja, je predsednica Občinskega odbora SDS Ljutomer Petra Mlinarič Jager sklicala ustanovno sejo Ženskega odbora SDS Ljutomer. Povabilu se je odzvala tudi predsednica ŽO SDS in poslanka v Državnem zboru ga. Alenka Jeraj.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 10:591

Maša za gasilce pri Mali Nedelji

Gasilci in gasilke PGD Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja, so se v  nedeljo, 5. maja, zbrali pri gasilskem domu pri Mali Nedelji in se v povorki odpravili v cerkev Sv. Trojice, v kateri je malonedeljski župnik Tomislav Roškarič, ob prazniku sv. Florjana, daroval tradicionalno mašo za gasilce.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 09:07

Ljutomer remiziral s Štorami

V 20. krogu 3. SNL - vzhod je ekipa Avto Rajh Ljutomer, v nedeljo, 5. maja, gostovala pri zadnjeuvrščeni ekipi Kovinar Štore. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 1:1, zadetek za Ljutomer pa je dosegel Luka Ciglarič.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 09:00

15. Tradicionalni dan odprtih vrat klüčaj – vinskih kleti v Sovjaku

V soboto, 4. maja, je v okviru praznovanja 19. občinskega praznika občine Sv. Jurij ob Ščavnici ter 9. obletnice vstopa Slovenije v EU, potekal že 15. Tradicionalni dan odprtih vrat klüčaj – vinskih kleti, ki ga organizira Društvo vinogradnikov Radgonsko – Kapelskih goric, še prav posebej vinogradniki Sovjaka.

nedelja, 5. maj 2013 ob 16:422