Plesni športni dan na OŠ Mala Nedelja

LET'S MOVE!Pod tem sloganom se je v petek, 26. aprila odvijal II. skupni športni dan OŠ Mala Nedelja. Ob prečudovitih glasbenih ritmih so si učenci pogledali kar nekaj plesnih zvrsti med drugim Disco Dance, Hip Hop, Zumbo, Can Can, kavbojsko polko ter družabne plese.

petek, 26. april 2013 ob 22:21

Na Bukovniškem jezeru potekalo tekmovanje za ribiškega carja

Ribiška družina Lendava je v sodelovanju s Temeljno ribiško enoto Dobrovnik ob Bukovniškem jezeru pripravila tekmovanje za ribiškega carja. Na tekmovanje se je prijavilo 74 ribičev.

petek, 26. april 2013 ob 22:12

Slikarji so se s slikami oddolžili Primožu Trubarju

V spominskem domu Števana Küzmiča v Puconcih so odprli 18. slikarsko razstavo kolonije Primož Trubar, ki je lansko leto potekala v Moravskih Toplicah. Letos namreč slovensko protestantsko društvo Primož Trubar zaznamuje 20-letnico obstoja in delovanja.

petek, 26. april 2013 ob 17:49

Dan prijateljstva v vrtcu Mala Nedelja

S soncem obsijan aprilski dan je k Mali Nedelji spet privabil veliko množico otrok in njihovih vzgojiteljic. V organizaciji vrtca Mala Nedelja se je letos že sedmič po vrsti zgodil že tradicionalni Dan prijateljstva. In kako je potekal?

petek, 26. april 2013 ob 15:27

Slomškovo bralno priznanje

V župniji Ljutomer je letos že tretje leto zapored potekalo Slomškovo bralno priznanje, pod mojim vodstvom in vodstvom Simone Pušenjak, ki je bralno značko vodila že prejšnja leta. Sodelovali so lahko predšolski otroci, kakor tudi osnovnošolci od 1.- 9.razreda.

petek, 26. april 2013 ob 15:14

Proslava ob 27. aprilu - Dnevu upora proti okupatorju

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v četrtek, 25. aprila, v Domu kulture Ljutomer pripravili proslavo ob 27. aprilu - Dnevu upora proti okupatorju.

petek, 26. april 2013 ob 14:122

Ekipe iz OŠ so se pomerile v znanju prve pomoči

V petek, 19. aprila, so se ekipe Prve pomoči iz osnovnih šol naših občin pomerile v znanju in poznavanja nudenja prve pomoči. Organizator, območno združenje RK Ljutomer, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer je zbralo sodelujoče na Osnovni šoli Križevci, kjer so najprej rešili teoretični del z vprašalniki in nato praktično pokazali svoje znanje.

petek, 26. april 2013 ob 13:52

Babice in dedki na obisku v vrtcu Cezanjevci

Tudi letos smo v naš vrtec povabili dedke in babice in jim pripravili program ter tako popestrili dopoldan, ki so ga preživeli med nami. Vse skupine so se dedkom in babicam predstavile s plesom, deklamacijami in petjem.

petek, 26. april 2013 ob 13:06

Opazovali smo delni Lunin mrk

V noči iz četrtka na petek smo tudi pri nas opazovali delni Lunin mrk, ki pa je bil viden le delno, saj je senca Zemlje le "oplazila" rob Lune. Najlepše je bil sicer viden na območju Indijskega ocena, v večjem delu Afrike in v srednji Aziji.

petek, 26. april 2013 ob 09:09

Folklorniki od Male Nedelje se bodo predstavili v novih kostumih

Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja ter Osnovna šola in vrtec Mala Nedelja vabijo v soboto, 27. aprila ob 19. uri na "Večer folklore in ljudskega petja".

četrtek, 25. april 2013 ob 13:11