Jubilejni 10. prvomajski pohod na Gomilo

Gasilci PGD Trnovci so že 10. leto zapored organizirali prvomajski pohod na Gomilo. Jubilejnega pohoda na najvišji vrh Slovenskih goric se je udeležilo več kot 500 pohodnikov, kar je največ doslej.

četrtek, 2. maj 2013 ob 17:29

Prvomajski pohod na Jeruzalem in Svetinje

Kot vsako leto, se je tudi to leto tradicionalnega prvomajskega pohoda na Jeruzalem in Svetinje, udeležilo veliko število pohodnikov, kolesarjev in rekreativcev, ki so se podali na pohod in mednarodni praznik dela in delavske solidarnosti preživeli v naravi.

četrtek, 2. maj 2013 ob 10:38

V Ljubljani pripravili Prleški večer

V čast 200. obletnice rojstva dr. Franca Miklošiča, jezikoslovca, pravnika in politika, sta Mestna občina Ljubljana in občina Ljutomer, v sredo, 24. aprila, pripravili Prleški večer v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani.

četrtek, 2. maj 2013 ob 09:276

Prvomajska budnica v Gornji Radgoni in Radencih

V središču Gornje Radgone, v križišču pri Spomeniku NOB, je v jutro 1. maja budnico po tradiciji zaigral Pihalni orkester Gornja Radgona. Letošnje leto je za 35 glasbenic in glasbenikov še posebej slovesno, kajti praznujejo devetdesetletnico ustanovitve. Njegov predsednik je sedaj Andrej Šubašič, a dirigent orkestra je Rudi Vulc.

sreda, 1. maj 2013 ob 14:00

Zmaga Gimnazije Ormož v kampanji Pozor(!)ni na okolje

Dijaki Gimnazije Ormož so dokazali, da je skrb za okolje pomemben del vsakdana. Vključili so se v kampanjo Pozor(!)ni na okolje, izboljševali svoje znanje o ločevanju odpadkov, osveščali javnost o pravilnem ravnanju z okoljem in zmagali.

sreda, 1. maj 2013 ob 10:34

Odlični rezultati mladih ljutomerskih lokostrelcev

V soboto, 20. aprila, je v Dolenjskih Toplicah potekalo tekmovanje v 3D lokostrelstvu, kjer je Matija Režonja, član lokostrelske sekcije pri TVD Partizan Ljutomer, v kategoriji dečki - sestavljeni lok, dosegel 1. mesto.

sreda, 1. maj 2013 ob 08:261

Panoramska vožnja z blagoslovom starodobnih traktorjev Društva »Pufkači«

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači« Ižakovci je v soboto, 27. aprila, pripravilo drugo otvoritveno panoramsko vožnjo traktorjev z blagoslovom traktorjev in njihovih lastnikov, ki je potekala pred župnijsko cerkvijo sv. Ladislava v Beltincih.

sreda, 1. maj 2013 ob 08:10

Občina Turnišče se je zahvalila domačim gasilcem ob zadnjih poplavah

Občina Turnišče leži na geografskem poplavnem območju. Tako je bila občina Turnišče izpostavljena velikim letošnjim poplavam, zaradi velikih količin padavin pozimi, pri čemer je nastal visok vodostaj vode, predvsem meseca marca in aprila.

sreda, 1. maj 2013 ob 07:56

V Železnih Dverih kresovali ob elektronskih ritmih

Zadnji aprilski dan, je že tretje leto zapored potekalo kresovanje na gradu Dveri Pax v Železnih Dverih, kjer je društvo KAEMDE za kresni večer pripravilo pravi maraton elektronske glasbe.

torek, 30. april 2013 ob 15:243

»Jas mam pa novi gvant«

Pred polno dvorano gledalcev v kulturnem domu pri Mali Nedelji, se je na praznično soboto, 27. aprila, odvila folklorna in pevska prireditev, na kateri so se predstavile tri generacije folklornih plesalcev od Male Nedelje: folklorna skupina Vrtca Mala Nedelja, osnovne šole Mala Nedelja in KD Anton Krempl Mala Nedelja, kot gostje pa so zaplesali folklorniki iz Svetega Jurija ob Ščavnici in Razkrižja. Svoj prispevek k bogatemu programu so dodale še domače pevke ljudskih pesmi "Sosede" ter nepogre ...

torek, 30. april 2013 ob 13:17