Deseti blagoslov na Jeruzalemu

Deseto srečanje v lepem vremenu, je na Jeruzalem privabilo okrog 100 različnih voznikov, med katerimi je bilo največ motoristov. Maševal je pater Andrej Lampret, ki že več let prihaja na Jeruzalem in s svojo pridigo navduši udeležence.

torek, 30. april 2013 ob 08:20

Na Cvenu postavili majsko drevo

Pred praznikom dela 1. majem so člani Turističnega društva Cven na Grüntu med prvimi v Prlekiji v soboto, 27. aprila, na dan upora proti okupatorju OF postavili prvomajsko drevo ali mlaj.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 23:584

Setev koruze, kot so nekoč sejali naši predniki na Cvenu

Člani Turističnega društva Cven na Murskem polju v Prlekiji že nekaj let obujajo stara kmečka opravila in običaje, in tako so se tudi letos odločili, da pred prvim majem na polju v neposredni bližini kmečke hiše na Grüntu, zasejejo koruzo, ročno kot so nekoč.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 17:321

V Cezanjevcih nepridiprav predčasno zakuril kres

V ponedeljek, 29. aprila ponoči, je v Cezanjevcih neznana oseba predčasno zakurila kres, ki so ga vaščani pripravili za prvomajsko vaško kresovanje. Gasilci PGD Cezanjevci so zjutraj ob 5.25 kres pogasili ter ostanke odpeljali na komunalno deponijo.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 15:275

Policija opozarja na kriminaliteto na avtocestnem križu

Z vstopom Slovenije v šengensko območje, predvsem pa v zadnjih letih je policija na počivališčih avtocestnega križa na relaciji med Italijo in Madžarsko ter Avstrijo in Hrvaško zaznala povečano število tatvin različnih predmetov iz vozil, goriva, gum, tovora itd. V policiji zato ponovno opozarjajo na povečano previdnost, kar so poudarili tudi na petkovi novinarski konferenci v Lenartu.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 12:225

Pričetek kasaške sezone v Ljutomeru

V nedeljo, 28. aprila, je Kasaški klub Ljutomer na hipodromu v Ljutomeru pripravil prve kasaške dirke v sezoni 2013 v Ljutomeru. Sezona kasaških dirk v Ljutomeru, bi se sicer morala pričeti že na velikonočni ponedeljek, a je bilo za nastop takrat pripravljenih premalo kasačev in so dirke odpovedali.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 09:493

Punk z ulic Beograda v Ormožu

V soboto, 27. aprila, na svojem prvem gostovanju v Sloveniji, je v Unterhund prišla kultna beograjska streetpunk zasedba Šaht, ki je promovirala novi album "Čas anatomije". Družbo so jim delali someščani Prilično prazni, že stari znanci ormoške publike, ter ljubljanski G.U.B.

nedelja, 28. april 2013 ob 23:25

Zgodba o družinskem uspehu

Sovjak je razvejeno razloženo slemensko naselje v osrčju Slovenskih goric, ki leži na več slemenih južno od zajezitvenega Blaguškega jezera. Sestavljajo ga zaselki Veliki ali Dugi Sovjak, Mali Sovjak, Kizmina, Hrenovica, Sakošak in Kamen, pod katerimi se na prisojnih pobočjih širijo vinogradi in sadovnjaki. Nižje ob potoku Turji so njive in travniki, na osojah je mešani gozd.

nedelja, 28. april 2013 ob 21:18

Praznik sv. Florijana v Ljutomeru

Čaščenje sv. Florijana je razširjeno po Avstriji, Bavarskem in tudi po naših krajih v Sloveniji. Sv. Florijan je patron proti požarom in poplavam ter zaveznik oziroma zaščitnik vseh gasilcev. V Dravski banovini so se gasilci imenovali tudi »vitezi svetega sv. Florijana«.

nedelja, 28. april 2013 ob 17:44

Ribili s plovcem za prehodni pokal

Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci je 27. aprila izvedlo tradicionalno tekmovanje v lovu rib s plovcem za prehodni pokal društva. Tekmovanje je potekalo v Zgornjem Konjišču, ki so ga vodili Branko Karas, Franjo Zver, Jožef Zemljič in Jani Koren.Organizatorji so zabeležili skupno 62 udeležencev, od tega dve ženski ter deset paraplegikov. Tekmovalo se je štiri ure, od 8.40 do 12.40.

nedelja, 28. april 2013 ob 14:17