Mira Rebernik Žižek dobitnica Severjeve nagrade

V Škofji Loki so podelili Severjeve nagrade za najboljše dosežke na področju slovenske dramske igre v letošnjem letu. Nagrado za dosežke na poklicnih odrih sta prejela Nataša Matjašec Rošker (SNG Drama Maribor) in Renato Jenček (SLG Celje), nagrado za dosežke v ljubiteljskem gledališču pa je prejela Mira Rebernik Žižek, članica Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer. Nagrado za študenta dramske igre je prejel Žiga Udir (AGRFT).

ponedeljek, 20. december 2010 ob 12:461

Plaz v Rinčetovi grabi, dimniški požar v Godemarcih

V četrtek, 16. decembra, ob 11:20 uri, se je v Rinčetovi grabi v Občini Ljutomer utrgal zemeljski plaz, v nedeljo 19. decembra, ob 11:10 uri pa so v naselju Godemarci, Občina Ljutomer, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše.

ponedeljek, 20. december 2010 ob 12:321

Sprejem občanov in društva, kateri so bili deležni priznanja na ravni države

Danes je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela občane ter društvo, kateri so bili deležni posebnega priznanja na ravni države in širše. Monografijo Ljutomera so tako prejeli Branko Žnidarič, Boris Sunko, Marija Pušenjak, Marija Gaube, Mira Babič, Mira Rebernik Žižek in KTD Festival Ljutomer.

ponedeljek, 20. december 2010 ob 11:031

Otvoritev in slavnostni prižig lučk smrekice steklenice

V soboto, 18. decembra je bila na Jeruzalemu prav posebna prireditev, družbi P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ljutomer sta našemu kraju dala prav poseben poklon s postavitvijo posebne novoletne jelke v obliki steklenice.

nedelja, 19. december 2010 ob 19:32

Mega božični house spektakel The Black Eyed Peas

V prazničnem času bo vsekakor povsod po Sloveniji zanimivo in polno zabav in glasbenih prireditev. Ptuj, mesto, kjer ima glasba in zabava svoj prostor bo tako prav na božični dan, 25. 12. 2010 gostil največji glasbeni dogodek, MEGA BOŽIČNI HOUSE SPEKTAKEL s svetovno znanim producentom in DJ-em skupine THE BLACK EYED PEAS, Dj MOTIV8.

nedelja, 19. december 2010 ob 17:181

Dražen Zečić ob prvi obletnici Šic bar cafeja

Šic bar cafe, ki ga upravlja Vaščanka TP d.o.o., je ob prvi obletnici svojega delovanja, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pripravil koncert, kjer je nastopil kralj hrvaške pop zabavne glasbe Dražen Zečić. Koncert je bil razprodan, obiskovalci pa so napolnili veliko dvorano in zasedli vsak kotiček. Dražen je s svojo spremljevalno skupino zapel vse svoje hite in spravil na noge celotno dvorano.

nedelja, 19. december 2010 ob 00:312

Razstava dedka in vnukinje

Likovno društvo Gornja Radgona se je s spominsko razstavo spomnilo svojega lani preminulega člana, 67-letnega Tomaža Peternela. Kot je ob svoji zadnji razstavi likovnih del lani sam napovedal predsednici društva, Evi Žula, se je tokrat zgodilo: njegova dela so razstavljena skupaj z deli njegove vnukinje, 13-letne Urške Peternel, ki se ukvarja z umetniško fotografijo, čeprav je še učenka 8. razreda Osnovne šole Gornja Radgona.

sobota, 18. december 2010 ob 23:52

6. seja upravnega odbora Zveze DVVS - VINIS

V petek 17. decembra se je v Gostišču Brenholc zgodila seja zveze VINIS z naslednjim dnevnim redom:1. Pregled sklepov zadnje, 5 seje,2. Stanje vinogradništva v Sloveniji (Roman Štabuc),3. Ukrepi za izboljšanje vinogradništva in vinarstva (Andrej Rebernišek),4. Predstavitev projekta Doživetja tradicije (Terezija Venta),5. Razno.

sobota, 18. december 2010 ob 11:072

Božično - novoletni koncert Orkestra slovenske policije

V petek, 17. decembra, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru na Božično - novoletnem koncertu nastopil Orkester slovenske policije pod vodstvom dirigenta Žarka Prinčiča. Orkestru sta se pridružila tudi solista Darja Švajger in Matjaž Mrak. Obiskovalci so napolnili veliko dvorano, zbrane pa sta najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktor Policijske uprave Murska Sobota Drago Ribaš.

petek, 17. december 2010 ob 21:072

NTK Spin Mala Nedelja v zlati sredini po 8. krogu

V 8. krogu rekreativne namiznoteniške lige športne zveze Puconci 2010/11, je ekipa NTK Spin Mala Nedelja premagala ekipo Animus Markišavci z rezultatom 7:3 in zaseda 6. mesto na lestvici izmed 12 ekip.

petek, 17. december 2010 ob 11:30