Mizar na obisku v vrtcu Stara Cesta

Vrtec Stara Cesta je v petek 10. 12. 2010 obiskal mizar Marjan Novak iz Mekotnjaka. Otroci so se ga zelo razveselili in ga kaj hitro začeli spraševati kako bo izgledala naša nova ptičja hišica. Mizar jim je predstavil orodje, ki ga potrebuje za izdelavo ptičje hišice, nato pa pričel z delom.

petek, 10. december 2010 ob 13:22

Vabilo na lutkovno predstavo Nodi pričakuje Dedka Mraza

Da bo mesec december za vse otroke še bolj vesel, prihaja v Ljutomer Nodi, z lutkovno predstavo Nodi pričakuje Dedka Mraza! Prišel bo tudi pravi Dedek Mraz, zato županja občine Ljutomer Olga Karba vabi vse otroke, da pridejo s svojimi starši v soboto, ob 14. uri na Glavni trg, če bo zelo slabo vreme pa v Dom kulture Ljutomer, da bodo skupaj pozdravili Nodija in se poveselili z Dedkom Mrazom.

petek, 10. december 2010 ob 13:06

Vdor zemlje na zapuščene garaže

Včeraj se je okrog 16. ure na Mestnem bregu v Ljutomeru vdrla zemlja. Pri tem je nastala jama v premeru okoli 10 metrov, zemlja pa se je vsula na zapuščene garaže in avtomobil. Na kraj dogodka so odšli člani Štaba civilne zaščite občine Ljutomer. Pri tem so ugotovili, da bližnja stanovanjska hiša ni ogrožena ter da je možen še manjši zdrs gramoza, zato so kraj dogodka ustrezno zavarovali.

petek, 10. december 2010 ob 11:545

Na prvem mestu bosta prezimila alesd in tibosi

Predtekmovanje Lige prvakov evropskega klubskega tekmovanja Liga prvakov v nogometu 2010/2011 se je zaključilo, na naši stavnici pa bosta na prvem mestu prezimila uporabnika alesd in tibosi, ki sta oba zbrala 188 točk in si tako delita prvo mesto.

četrtek, 9. december 2010 ob 22:40

»Jelka buteljka« na Jeruzalemu

Družba P&F je danes na Jeruzalemu postavila veliko svetlečo jelko v obliki steklenice. "Steklenica" je visoka okrog 10 metrov, na njej pa so pritrjene lučke. Jelka krasi parkirišče pred Dvorcem Jeruzalem in cerkvijo, vidi pa se daleč naokoli iz vseh bližnjih vrhov.

četrtek, 9. december 2010 ob 18:286

Za srce in dušo

V predprazničnem božično novoletnem času se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vrstijo številne družabne prireditve. Ena takšnih je bila v četrtek, 9. decembra, dopoldne, ko je v domski knjižnici nastopil Mešani pevski zbor Društva upokojencev Černelavci. K nastopu ga je, skupaj z DOSOR-jem, povabilo Društvo upokojencev Radenci.

četrtek, 9. december 2010 ob 18:15

Prva keksijada

V sredo, 8. decembra, je zadišalo po vsem DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kajti v vsakem nadstropju doma, v tamkajšnji etažni kuhinji, se je pričelo s pečenjem različnih vrst peciva. Kajti v teh predprazničnih božično novoletnih dnevih je med gospodinjami doma bilo dogovorjeno za tekmovanje, ki so ga poimenovali Keksijada.

četrtek, 9. december 2010 ob 09:38

Juhu veseli december je tu

V soboto, 11. decembra, ob 14. uri, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru, prireditev Juhu veseli december je tu, v sklopu katerega bo potekal Božični bazar, nastopi otrok, lutkovna predstava, županja pa bo svečano prižgala lučke na jelki. Prireditev organizira LTO Prlekija Ljutomer.

sreda, 8. december 2010 ob 17:19

Vinopiri: Ledena trgatev odslej tudi na DVD-ju

Tretji celovečerni film prleškega režiserja Vitomirja Kaučiča, Vinopiri: Ledena trgatev bo odslej možno dobiti tudi na DVD-ju. Uradna predstavitev DVD izdaje bo v soboto, 11. decembra ob 19.30h v Kulturnem domu Ljutomer s predvajanjem filma in kasnejšim druženjem v avli Kulturnega doma.

sreda, 8. december 2010 ob 15:302

Branko Žnidarič postal podpredsednik OK Slovenije

Včeraj je na volilni skupščini Olimpijskega komiteja Slovenije v Ljubljani potekalo glasovanje za novo vodstvo OK Slovenije. Dozdajšnji predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič je dobil nov mandat za vodenje te krovne športne organizacije. Na tem položaju je že od 15. oktobra 1991 ter je na volilni skupščini prejel 96 glasov, njegov protikandidat Milan Krajnc pa 20.

sreda, 8. december 2010 ob 09:361