Na 11. Makoterjevem turnirju slavili domačini

V športni dvorani ŠIC v Ljutomeru se je v soboto, 11. decembra odvijal 11. turnir v malem nogometu v spomin na Makoter Janka. Za nagradni sklad v višini 2.100 € se je letos potegovalo 30 ekip. Zmagala je domača ekipa SM TEAM Ljutomer pred ekipama Poetovia Ptuj in AS Strašek Dobovec.

ponedeljek, 13. december 2010 ob 12:233

Akcija PROMIL, 2 voznika pridržana

V sobotni akciji na področju varnosti v cestnem prometu (PROMIL), v kateri je sodelovalo 12 policistov in policijski starešina, ki je akcijo vodil, so policisti na različnih lokacijah v Pomurju zaustavili in kontrolirali 157 voznikov.

ponedeljek, 13. december 2010 ob 12:09

Jože Činč bogatejši za 90.000 evrov

V šovu Big Brother slavnih, ki je trajal 70 dni je slavil Prekmurec Jože Činč. V finalu so gledalci glasovali, kdo izmed četverice, Jože Činč, Ines Juranovič, Mišo Kontrec in Sandra Auer, bo dobil glavno nagrado. Na koncu je ta pripadla Činču, ki je tako bogatejši za 90.000 evrov, Ormožanka Ines Juranovič pa je v finalu ostala praznih rok.

nedelja, 12. december 2010 ob 23:002

Vsestranski likovniki

Ob koncu prve polovice zadnjega meseca v tem letu, 11. decembra zvečer, so se v prostorih pizzerije Panda v Gornji Radgoni na društvenem srečanju zbrali udje Likovnega društva Gornja Radgona. Prišlo jih je 17 in nad tolikšno udeležbo je bila presenečena celo predsednica Eva Žula, ki je običajno v času »svoje vladavine« na tovrstnih srečanjih videvala le do deset članic ali članov. Vendar pa so bili veliko bolj aktivni pri izvajanju ostalih društvenih aktivnosti.

nedelja, 12. december 2010 ob 18:58

Poziv vladi za uvedbo avtomobilov na stisnjen zemeljski plin

Podpisniki pisma, ki zastopajo sistemske operaterje  in dobavitelje zemeljskega plina v Sloveniji, GIZ DZP,  Geoplin d.o.o. in Geoplin Plinovodi d.o.o., so vlado RS pozvali s posebnim pismom, naj upošteva  vlogo, ki ga stisnjen zemeljski plin in plinovodna omrežja  lahko imajo pri razvoju trajnostne mobilnosti v državi.

nedelja, 12. december 2010 ob 17:481

Kralj Matjaž pri Mali Nedelji

Člani pohodniške sekcije TD Mala Nedelja-Radoslavci tudi v teh zimskih dneh ne počivajo, ampak se pripravljajo na tekmovanje v gradnji snežnih skulptur, ki bo konec januarja prihodnje leto v Črni na Koroškem.Malonedeljčani se teh tekmovanj udeležujejo že vrsto let, spočetka zaradi zabave in druženja, zadnja leta pa se nanje sistematično pripravljajo, zato rezultati niso izostali. Letos in lani so namreč osvojili najvišja mesta- prvo in drugo po ocenah strokovne komisije inpo izboru ...

sobota, 11. december 2010 ob 22:101

Svečan prižig lučk, otroke obiskali Nodi, Dedek Mraz in Božiček

V soboto, 11. decembra, je v Ljutomeru potekala prireditev Juhu veseli december je tu, kjer so si otroci lahko ogledali lutkovno predstavo Nodi pričakuje Dedka Mraza, nato pa sta jih obiskala in obdarila Dedek Mraz in Božiček. Skupaj z njima so otroci okrasili jelko in nanjo obesili okraske.

sobota, 11. december 2010 ob 18:334

Zimski vzpon na Čaven

Mi v Novi Gorici imamo pozimi kar nekaj možnosti za kakšen zimski vzpon na sredogorje. To je lahko Trnovski gozd, Nanos, Javornik, Čaven, Kucelj... Vsi so Višine tam nekje čez 1000 metrov nad morjem.Prejšnjo nedeljo sva se s prijateljem odločila, da greva na Čaven, ker je bil lep sončen dan po dolgem času.Čaven je hrib nad Ajdovščino. Pod vrhom stoji koča.

sobota, 11. december 2010 ob 14:541

Podelili smo štiri vstopnice za koncert Dražena Zečića

Zaključila se je nagradna igra, kjer smo podelili štiri vstopnice za koncert Dražena Zečića, ki bo v dvorani ŠIC Ljutomer, v soboto 18. decembra. Vstopnice za koncert je podarilo podjetje Vaščanka TP d.o.o., ki je organizator koncerta.

sobota, 11. december 2010 ob 09:432

Zmagali špagetni krofki

Petkov popoldan, 10. decembra od 14. ure dalje, je bil izredno zanimiv in pester v jedilnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki je bila nabito polna. Stanovalke in stanovalce doma so obiskali številni svojci in vsem, tudi zbranim strokovnim delavcem doma, je o pomembnem dejavniku svojcev pri skrbi za starejše predavala učiteljica zdravstvene nege Irena Šumak.

petek, 10. december 2010 ob 21:19