Čebela Adela

V Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona so se v ponedeljek, 29. novembra, v dveh skupinah otrok (strokovne delavke: Tina Fekonja, Hermina Rozman, Nataša Benko in Danica Štrucelj) odločili pripraviti medeni zajtrk.

ponedeljek, 29. november 2010 ob 18:31

Napadel mamo in na policista naščuval rotvajlerja

25-letni moški iz okolice Ormoža je najprej napadel svojo mamo, po prihodu policistov pa še njim grozil s kuhinjskim nožem in nad njih spustil napadalnega rotvajlerja. Nasilneža in psa so obvladali šele po prihodu okrepitve.

ponedeljek, 29. november 2010 ob 12:432

Grossmannov festival sprejet v EFFFF

Grossmannov festival je 14. novembra postal najnovejši član Evropske federacije festivalov fantastičnega filma (European Fantastic Film Festivals Federation), največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu, s člani v 16 državah in s skupnim občinstvom približno 600.000 ljudi.

nedelja, 28. november 2010 ob 21:59

Nosite bremena drug drugemu

"Za veselje se je treba marsikdaj potruditi. Tudi na današnjem koncertu se bomo veselili in poskušali nositi bremena drugih. Počaščeni smo, da se skupaj z nami veselite tudi vi ter s svojo prisotnostjo izkazujete sočutje in upanje v nove, boljše čase. Da bodo naši koraki lahkotnejši in naša dejanja obdana z močno voljo, da bomo zmogli se tudi v prihodnje boriti za sočloveka". Tako so zapisali sodelavci Župnijske karitas Mala Nedelja v zloženki za današnji dobrodelni koncert v Hotelu ...

nedelja, 28. november 2010 ob 19:45

ŠD Nočni ftiči in PŠK Ljutomer še neporaženi po drugem kolu

V soboto, 27. novembra, se je z drugim kolom v Športni dvorani ŠIC Ljutomer nadaljevala zimska liga malega nogometa Športne zveze (ŠZ) Ljutomer za člane. Po drugem kolu sta ekipi PŠK Ljutomer in ŠD Nočni ftiči še neporaženi, slednji so v tem krogu dosegli tudi najvišjo zmago.

nedelja, 28. november 2010 ob 17:012

Prek Mure ljubezen cveti

Leščeček, sekcija kulturnega društva Slavko Osterc iz Veržeja, je v soboto, 27. novembra, pripravila 4. večer folklore. Na odru popolnoma zasedene dvorane Kulturnega doma so se predstavili plesalci in pevci starejše FS KD Slavko Osterc, otroška folklorna skupina Vrtca Veržej, FS KD "Marko" iz Beltinec in seveda gostitelji, pevci in plesalci FS Leščeček.Tema večera je bila ljubezen, zato so prireditev naslovili "Prek Mure ljubezen cveti".

nedelja, 28. november 2010 ob 11:37

4. razstava Tatjane Mijatović pri Sveti Ani

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, že drugo sezono poteka likovna delavnica za odrasle, ki jo vodi akademska slikarka, magistrica umetnosti, Saša Bezjak iz Gornje Radgone. Pred tem je ta delavnica potekala dve sezoni v Gornji Radgoni in vsa ta leta se je udeležuje tudi Tatjana Mijatović iz Radenec.

nedelja, 28. november 2010 ob 11:06

Lepote zasnežene Prlekije

Na današnji čudovit sončen dan, se je Prlekija pokazala v vsej svoji lepoti, zasneženi zimski idili. V fotogaleriji si lahko ogledate čudovite fotografije zasneženega Jeruzalema in okoliških vinogradov, ki jih je v objektiv ujel Milan Belec.

sobota, 27. november 2010 ob 15:147

Prvi letošnji Božični bazar v Ljutomeru

V soboto, 27. novembra je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekal prvi letošnji Božični bazar, kjer so se na stojnicah predstavili številni ponudniki različnih izdelkov in kulinarike. Bazarje organizira Lokalna turistična organizacija (LTO) Prlekija Ljutomer, bazarji pa bodo vsako soboto do božiča.

sobota, 27. november 2010 ob 10:23

Alma Ajka za smeh in razmislek

V petek, 26. novembra, je v Domu kulture Ljutomer nastopila Maja Gal Štromar v dovršeni predstavi, monokomediji Alma Ajka. Maja je z igro prikazala svoj širok ustvarjalni razpon z igranjem, petjem in govorico ter gledalce popeljala na kratko potovanje notranje preobrazbe in jim prikazala aktualne teme na malo drugačen način, ob katerih so se lahko nasmejali in hkrati zamislili.

petek, 26. november 2010 ob 23:09