Lovcu zasegli dve puški

Policisti Policijske postaje Ljutomer so dne 28.11.2010 v skladu z Zakonom o orožju izvedli poostren nadzor nad udeleženci skupnega lova v eni izmed lovskih družin na območju Ljutomera.

sreda, 1. december 2010 ob 15:031

Izid knjige Kriva ali nedolžna - Prava resnica o Milici Makoter?

Danes izide knjiga z naslovom Kriva ali nedolžna - prava resnica o Milici Makoter?, ki jo je napisala penologinja Damijana Žišt, znana in uveljavljena novinarka mariborskega časnika Večer. Že včeraj je avtorica knjige na Dobu predstavila novo knjigo.

sreda, 1. december 2010 ob 10:285

Koledar prireditev v občini Ormož in okolici december 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v veselem decembru.

sreda, 1. december 2010 ob 10:11

Sneg bo prehajal v dež

V noči iz torka na sredo so Slovenijo od juga zajele padavine in se razširile nad vso državo, čez dan pa bo v južni in vzhodni Sloveniji sneg prehajal v dež, zato bo na cestah mogoča poledica. Danes bo oblačno s padavinami, na Primorskem bo deževalo, drugod pa snežilo. Danes lahko zapade od 15 do 20 centimetrov novega snega.

sreda, 1. december 2010 ob 09:345

Veseli december je tu

Pričakali smo veseli december in s tem praznične in vesele dni, čas obdarovanj in številnih prireditev. Po mestih bodo kmalu zažarele praznične okrasitve in osvetlitve, čeprav so ponekod žarele že v novembru. Tudi v nekaterih nakupovalnih centrih smo novoletne jelke imeli na ogled že od začetka novembra dalje, prodaja okraskov in vsega povezanega z božičem, pa se je pričela še veliko prej.

sreda, 1. december 2010 ob 00:044

Danes ponoči prehod na digitalno oddajanje

V Sloveniji bomo 1. decembra 2010 priča ugasnitvi analognih televizijskih oddajnikov, saj Slovenija prehaja na digitalno oddajanje, kar bo med drugim omogočilo povečanje števila programov, boljša bo slika in s pomočjo digitalnega pretvornika bodo na obmejnih območjih vidni tudi programi iz sosednjih držav, ki so že prešle na digitalno oddajanje TV-signalov.

torek, 30. november 2010 ob 18:47

Ljubiteljska kultura v decembru 2010

Spoštovani!V obilici decemberskih nakupovanj, analiz, načrtovanj....vabljeni,da preživite popoldne ali večer v družbi kulturnih ustvarjalcev, ki se z vso svojo življenjsko energijo trudijo, da bi Vi, spoštovani obiskovalci, doživeli nekaj lepega in iskrenega.Veselimo se vašega obiska in vam želimo vse dobro v prihajajočih prazničnih dneh.Vaši kulturni ustvarjalci.

torek, 30. november 2010 ob 15:561

Pacienti v čakalnici

Kulturno društvo Anton Krempl, Mala Nedelja, vabi na ogled komedije avtorja Andreja JelačinaPACIENTI V ČAKALNICI. Komedijo bodo uprizorili člani Gledališke skupine KUD Ivan Kavčič iz Ljutomera, v SOBOTO, 4. DECEMBRA OB 19. URI V KULTURNEM DOMU PRI MALI NEDELJI.Vstopnice so na voljo v predprodaji v trgovini aMord, Mala Nedelja.Pridite, da skupaj s smehom vstopimo v veseli december!

torek, 30. november 2010 ob 15:522

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici december 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v veselem decembru.

torek, 30. november 2010 ob 13:078

Ikone ekumenstva v Radencih

Dan po prvi adventni nedelji (simbolično pa na 29. november, nekdanji Dan republike v SFRJ) je bila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odprta razstava pravoslavnih ikon dveh avtorjev: akademskega slikarja Dušana Neškovića iz Šabca ter Alimpija Košarkoskega iz Makedonije. Razstavo je pripravilo Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, s sedežem v Mariboru. Predsednik tega društva Rade Bakračević (sicer domačin v Radencih), je prevzel vlogo avtorja razstave.

torek, 30. november 2010 ob 13:00