Veseli december v vrtcu Stara Cesta

V mesecu decembru se je v vrtcu Stara Cesta marsikaj dogajalo. Najprej so nam starši prišli pomagat izdelovat okraske za krasitev naše smreke, ki stoji pred vrtcem. Letos smo se odločili, da bo naša smreka okrašena s CD-ji. Tako so starši pomagali najprej zavezati na CD-je trakove, nato pa so še okrasili smreke. Dopoldne je tako minilo v prijetnem vzdušju, ko so starši še na drugačen način spoznavali svoje otroke.

sreda, 22. december 2010 ob 15:58

Pri Teleingu podarili 3.000 evrov in osebne računalnike

V podjetju Teleing d.o.o. so danes, 22. decembra, pripravili novinarsko konferenco, kjer so sredstva, ki bi jih sicer namenili nakupu novoletnih poslovnih daril, namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing je Jožici Mikič Horvat, predstavnici Zveze prijateljev mladine Slovenije, predal ček v vrednosti 3.000 evrov.

sreda, 22. december 2010 ob 11:591

Ples in igrice

V vrtcu in OŠ Mala Nedelja mesec december poteka v predprazničnem vzdušju. Skoraj ne mine dan, ko ne poteka kakšna delavnica, na kateri otroci ob pomoči vzgojiteljic, mamicin očkov pa tudi babic in dedkov, izdelujejo raznovrstne okraske in druge predmete, s katerimi si potem polepšajo svoje prostore v šoli in vrtcu.

torek, 21. december 2010 ob 20:34

Dobrodelna prodajna razstava likovnih del

Predsednik Lions kluba Ljutomer Boris Sunko je v ponedeljek, 20. decembra zvečer v avli Hotela Bioterme Mala Nedelja odprl dobrodelno prodajno razstavo likovnih del. K tej odločitvi so člane kluba pripeljali vsaj trije razlogi. Prvi razlog je temeljni smisel kluba in lionizma nasploh, to je zbiranje sredstev za dobrodelne namene, drugi, pripravljenost številnih priznanih prleških likovnih umetnikov za sodelovanje v dobrodelnih akcijah.

torek, 21. december 2010 ob 19:19

Predbožično bogoslužje

Čeprav še v adventnem času, je murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf 21. decembra opravil praznično predbožično bogoslužje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. V restavracijskih prostorih doma se je ob 11. uri zbrala večina stanovalk in stanovalcev tega doma, prišli pa so tudi številni verniki iz Radenec ter okoliških krajev, kot tudi sorodniki domskih stanovalcev.

torek, 21. december 2010 ob 17:38

Štamprli je Prleški spominek leta 2010

Na naslov Lokalne turistične organizacije (LTO) Prlekija Ljutomer je prispelo 10 spominkov, kateri so sodelovali na ocenjevanju za spominek leta 2010. Te spominke je poslalo osem avtorjev. Tokrat je bilo nekaj manj spominkov, vendar so prispeli spominki potrdili, da je ocenjevanje kvalitetno. Dosedanja ocenjevanja so pokazala veliko vrednost saj je vsako leto prineslo nove in izvirne izdelke, kateri predstavljajo Prlekijo.

torek, 21. december 2010 ob 17:176

Gjerkeš vozil pod vplivom alkohola in odstopil

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš ni imel s službenim avtomobilom Audi A6 prometne nesreče, kot je bilo sprva rečeno, imel naj bi samo počeno pnevmatiko, zato je z upočasnjeno vožnjo vzbudil pozornost policijske patrulje. Po prihodu policije se je izkazalo, da je imel v krvi 0,64 promila alkohola.

torek, 21. december 2010 ob 16:2010

Luninega mrka pri nas zaradi slabšega vremena nismo videli

Na prvi zimski dan, se je iz Severne in Srednje Amerike ter delov Evrope in Azije videl popolni Lunin mrk, medtem ko je v Slovenji danes Luna zašla že ob 7.45 in tako med mrkom ni bila več nad obzorjem pa tudi vreme ni bilo primerno, saj je bilo megleno in oblačno.

torek, 21. december 2010 ob 11:251

5 let portala Prlekija-on.net

Natanko pred petimi leti, 20. decembra 2005, je na portalu bila vpisana prva vsebina, to je bila vsebina O portalu. Danes tako mineva 5 let od nastanka portala Prlekija-on.net, ki je danes najbolje obiskan spletni medij v širši Prlekiji. Letos, v petem letu delovanja, ga je obiskalo nekaj manj kot 300.000 obiskovalcev, ki so na strani kliknili 2.800.000 krat. Obisk v zadnjem letu se je povečal za več kot 100%.

ponedeljek, 20. december 2010 ob 20:1311

Radenci: Dobrotnikov čas

Miklavž, Božiček, dedek Mrazdecembra pridejo med nas.Vsi trije radodarnih rokso do odraslih in otrok.

ponedeljek, 20. december 2010 ob 18:58