Branko Žnidarič, Olga Karba in Grossmannov festival

Na portalu smo ob koncu leta 2010 in v začetku novega pripravili ankete v katerih ste obiskovalci portala glasovali za kandidata in kandidatko, ki bi si zaslužila naziv Prlek in Prlečka leta 2010 ter glasovanje za najboljšo javno prireditev v letu 2010. V moški konkurenci je največ glasov prejel Branko Žnidarič, v ženski pa Olga Karba. Za najboljšo prireditev leta 2010 ste obiskovalci izglasovali 6. Grossmannov festival filma in vina.

sreda, 5. januar 2011 ob 21:12

Še vedno lahko glasujete za najljubšo fotografijo

Na portalu in Facebook strani Prlekija-on.net, še vedno lahko glasujete za svojo najljubšo fotografijo petega foto natečaja do vključno 8. januarja, ko bo avtor fotografije z največ glasovi prejel nagrado in sicer fotoaparat Nikon Coolpix L22, ki ga podarja spletna trgovina Fotospecialisti.si. Zaenkrat še nobena fotografija nima odločilne prednosti.

sreda, 5. januar 2011 ob 20:55

Zasnežena Mala Nedelja in okolica

Pred dnevi smo objavili fotografije zasnežene Prlekije v okolici Jeruzalema, sedaj vam na ogled postavljamo še fotografije zasnežene Prlekije v okolici Male Nedelje. To je za vse tiste, ki ste v teh mrzlih dneh raje na toplem pri peči in si tako bele lepote Prlekije lahko ogledate iz naslanjača. Fotografije je posnel Branko Košti 3. januarja letos.

sreda, 5. januar 2011 ob 16:141

Najbolje prodajan slovenski album leta 2010 je »Hvala, ker si ob meni ti«

Edina uradna slovenska prodajna lestvica, slovenski »Billboard«, ki je tedensko objavljena v Vikendu, prilogi Dela in Slovenskih novic, je v aktualni številki postregla z objavo najbolje prodajanih albumov v Sloveniji v letu 2010.

sreda, 5. januar 2011 ob 16:021

Novoletni ples najstarejših

V restavracijskih prostorih hotela Radin v Radencih so v torek, 4. januarja, popoldne tradicionalni novoletni ples opravili upokojenke in upokojenci Društva upokojencev Radenci. Tokrat se jih je zbralo 66, ki jih je v uvodu pozdravila predsednica društva Marija Erveš. Njenemu pozdravu in dobrim željam za leto 2011 se je pridružil še predstavnik Zdravilišča Radenci Branko Slavinec.

sreda, 5. januar 2011 ob 09:44

V Ljutomeru nič ne ostane dolgo nepoškodovano

V Ljutomeru nobena stvar ne ostane dolgo nepoškodovana, to še posebej velja na Glavnem trgu. Pred časom drevesa, podstavki za kipe, Marijino znamenje, fontana, zapornica, izložba, ... v bistvu na trgu ni stvari, ki je že nekdo ne bi poškodoval. Tudi v parku je podobno. Pred časom je na Glavnem trgu nekoga motila tudi Pravljična dežela, ki je bila narejena za otroke pretekli december.

torek, 4. januar 2011 ob 21:0117

Sneg v Novi Gorici

En teden pred Božičem je v Novi Gorici zapadlo 15 cm snega, kar se ni zgodilo že vse od leta 1981. Res je, da na vsakih nekaj let tukaj zapade nekaj cm snega - ponavadi čez noč in se največkrat naslednji dan že stopi, zelo redko ostane dva dni.Tokrat je obstal od sobote pa vse do torka, ko je začelo deževati in v sredo ni bilo več sledu o njem.

torek, 4. januar 2011 ob 20:14

Delni Sončev mrk smo lahko opazovali tudi v Prlekiji

V torek, 4. januarja smo lahko v Sloveniji opazovali delni Sončev mrk. Nad Ljutomerom je žal bilo oblačno in megleno vreme, zato se mrk ni videl, videl pa se je iz višje ležečih krajev. Naše fotografije so nastale na Sp. Kamenščaku.

torek, 4. januar 2011 ob 09:488

Vreme na Cvenu v letu 2010

Vremenska postaja Cven meri in spremlja vremenske podatke od februarja 2008 naprej. Od postavitve pa do sedaj je doživela kar nekaj popravkov in dodelav, tako da so sedaj podatki dokaj zanesljivi. Več podatkov o postaji najdete na naši spletni strani www.vreme.tikve.com.VP Cven je vključena v Vremensko društvo ZEVS, ni pa del mreže uradnih vremenskih postaj ARSO. Zato so podatki informativne narave.

ponedeljek, 3. januar 2011 ob 21:47

Zasnežena Prlekija ob vstopu v novo leto

Leto 2011 nam je prineslo veliko lepih pogledov. Dva dneva, dva različna pogleda in oba enkratna. Jeruzalem z okolico je nekaj kar te pritegne. Lepote Prlekije se spreminjajo in vsak trenutek ima nekaj, kar ostane v trajnem spominu.

ponedeljek, 3. januar 2011 ob 18:30