Barve Methansove hiše

V Methansovi hiši na Zgornjem Dražen vrhu je minuli petek, 21. januarja, zvečer v šolske klopi sedlo dvajset slikark in slikarjev Severovzhodne Slovenije. »Pomladili« so se ljubitelji čopičev in barv, kajti profesor likovne umetnosti Jože Fortin s Ptuja jim je ob prvem tovrstnem srečanju odkril nekaj skrivnosti iz sveta barv.

sobota, 22. januar 2011 ob 21:21

Vid Valič za konec prve sezone

Na zadnjem, sedmem stand up večeru Vstani gor Lotmerk v prvi sezoni, je nastopil "slovenski talent" Vid Valič. Tudi tokrat je bila restavracija hotela Jeruzalem premajhna za vse željne smeha. Vid je vse prisotne dodobra nasmejal s svojim humorjem, v dvorani pa je pogrešal Prleškega Simona. S stand up večeri v Ljutomeru bomo ponovno pričeli predvidoma maja letos.

sobota, 22. januar 2011 ob 00:57

Jan Žibrat izgubil v drugem kolu

Jan Žibrat, ki te dni nastopa v Velenju na 12. Mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu, je v drugem kolu s 3:1 izgubil proti Korejcu Min Seok Kimu. Naš igralec ni imel dosti možnosti proti 56. igralcu na lestvici ITTF. V prvih dveh nizih je dosegel 1 oz. 3 točke, nekaj več je pokazal v tretjem nizu, ko mu je uspelo zaostanek 5:8 spremeniti v zmago  z 11:8. V četrtem nizu je Korejec spet bil premočan, tako da si je gladko zagotovil nastop v četrtfinalu. V prvem kolu ...

petek, 21. januar 2011 ob 17:23

Sprejem športnikov leta 2010 pri županji

Včeraj, pred podelitvijo priznanj, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela najboljše športnike leta 2010. Županja je športnikom podelila monografijo Ljutomera, nato pa so skupaj s predsednikom Športne zveze Ljutomer Alojzem Vogrincem in sekretarjem Brankom Žnidaričem s športniki poklepetali o preteklih izjemnih dosežkih, ki so za naše male kraje pravi fenomen ter se ozrli v našo športno prihodnost.

petek, 21. januar 2011 ob 15:20

Otroci vrtca Ljutomer obiskali policijsko postajo

V vrtcu je življenje vedno pestro in zanimivo. V skupini 5-6-letnih otrok trenutno poteka veliko aktivnosti v zvezi s prometno vzgojo. »Red je vedno pas pripet« nosi naslov tematski sklop, v okviru katerega izvajajo naloge vseslovenskega projekta Pasavček. Pri izvajanju sodelujejo s policijsko postajo Ljutomer, konkretneje z rajonskim policistom g. Kumrom. Le-ta jih je obiskal v vrtcu, skupaj so se odpravili na pohod po mestu, obiskali so policijsko postajo itd.

petek, 21. januar 2011 ob 10:312

Podelili priznanja najboljšim športnikom leta 2010

V četrtek, 20. januarja, je v Hotelu Jeruzalem v Ljutomeru, Športna zveza Ljutomer že 41-ič razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo. Športnica leta 2010 je Urška Potočnik, športnik pa Andrej Gorjak, priznanja jima je podelila županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

četrtek, 20. januar 2011 ob 20:10

Čajanka z zgodovino

V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota pripravljajo letos junija razstavo o spodnjem perilu, osebni higieni in s tem povezanim lepotnim idealom ženske in moškega. Kot pravijo, v muzejski zbirki hranijo kose spodnjega perila, vendar želijo, da bi ga bilo več, predvsem pa seveda, da bi na junijski razstavi predstavili tudi kose, ki bi jih posamezniki še posredovali.

četrtek, 20. januar 2011 ob 16:23

Prleški Simon zapel »Toni ma pa lepo kapo«

Danes je v Murski Soboti potekal predizbor za 2. sezono Slovenija ima talent. Na predizboru je nastopil tudi Prleški Simon, ki je zapel pesem Toni ma pa lepo kapo. Simon je po nastopu dejal: "Bilo je odlično. Opazil sem, da ni bila več tako stevilčna udeležba kot lani, tako da bomo še videli kak je izid. Jaz osebno ne tekmujem; prišel sem, da popravim lanski izid in vedenje." Kako se je odrezal bomo lahko izvedeli 11. februarja, ko bodo znani udeleženci nadaljevanja.

četrtek, 20. januar 2011 ob 12:452

Obrtniki urejajo sobe otrokom Dolamičevih

V nekaterih medijih smo v preteklih dneh zasledili novico o humanitarni akciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer in Škofijske karitas Murska Sobota, s katero bodo uredili podstrešje stanovanjske hiše Dolamičevih v Drakovcih za bivanje otrok. Osemčlanska družinaprebiva sicer v novi hiši, ki pa je zaradi pomanjkanja niso v stanju dokončno urediti za bivanje,saj sta oba starša brezposelna.

četrtek, 20. januar 2011 ob 12:341

Tihotapil 100.000 cigaret

Dne 19.1.2011 ob 23.20 uri so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na avtocestnem počivališču v Murski Soboti zaustavili in kontrolirali 25-letnega državljana Ukrajine, ki je potoval v Italijo. Vozil se je z osebnim avtomobilom  VW Pasat, karavan izvedbe. Na avtomobilu so bile nameščene italijanske registrske tablice.

četrtek, 20. januar 2011 ob 12:222