Pokrajine kot škofije?

Danes je ministrica za lokalno samoupravo Duša Trobec Bučan na vseslovenskem srečanju županov predstavila idejni predlog regionalizacije Slovenije na šest pokrajin, ki izhaja iz ozemeljske členitve na šest škofij. Politični dogovor o tej temi bi morali doseči še letos.

sreda, 9. februar 2011 ob 20:0040

Pohod na Jeruzalem ob kulturnem prazniku

Kot vsako leto, je tudi letos, na Prešernov dan, Planinsko društvo Ljutomer pripravilo pohod na Jeruzalem. Trasa je potekala izpred hotela Jeruzalem v Ljutomeru do rojstne hiše Frana Miklošiča v Radomerščaku, nato do Cerovca, rojstne hiše Stanka Vraza in do zidanice Malek ter do Jeruzalema in nato nazaj proti Ljutomeru skozi Gresovščak in Podgradje.

sreda, 9. februar 2011 ob 13:512

Zastrupitve živali pri Mali Nedelji?

Bralec našega portala iz okolice Male Nedelje, nam je sporočil, da naj bi nekdo v Kuršincih pri Mali Nedelji načrtno zastrupljal hišne ljubljenčke okoliških prebivalcev. "Že spet je bila pri nas v gozdovih zastrupitev živali in zdaj je bil žrtev sosedov pes, ki je bil mlad in zelo priden ter prijazen. Lastnica je vsa iz sebe... Že nam so izginili trije psi, ki smo jih imeli zelo radi, zdaj imamo doma dva psa in se bojimo, da še nam ta dva zastrupijo," nam je povedal.

torek, 8. februar 2011 ob 19:4746

Predstava Gosposka kmetija

Po dolgih letih je ponovno zaživela Gledališka skupina v Cerkvenjaku. Ob pomoči režiserja Milana Černela iz Vitomarcev so na oder postavili komedijo Gosposka kmetija, s katero gostujejo širom po Sloveniji. V nedeljo, 13. februarja ob 15. uri se bodo predstavili v Kulturnem domu pri Mali Nedelji. Vabljeni vsi, ki si želite poldrugo uro zabave in sproščenega smeha. Vstopnice po 5 evrov bodo v prodaji uro pred predstavo, lahko pa jih kupite tudi v predprodaji v trgovini pri Hotelu Grozd pri ...

torek, 8. februar 2011 ob 10:58

Popoldan s Prešernom

Članice in člani literarnega krožka pri Društvu upokojencev Radenci, ki se enkrat tedensko, pod vodstvom mentorice Bee Baboš Logar, srečujejo v prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so pripravili literarni popoldan v čast slovenskega kulturnega praznika – 8. februarja.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 21:23

Nagradna igra Flirrt

V soboto, 12. februarja ob 21. uri, bo v Murski Soboti v PartyMaxu, na Valentinovem koncertu nastopila skupina Flirrt, kjer bodo med drugim predstavili pesmi iz novega albuma Horizont. Predskupina bo Weekend Band. Odgovorite na nagradno vprašanje in trem izmed vas bomo podarili vstopnico.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 18:40

Dannyjevi akvareli Prešerna

Članice in člani likovne sekcije Društva upokojencev Radenci so se v Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu v ponedeljek, 7. februarja, ob 10. uri udeležili odprtja razstave petnajstih akvarelov  slikarja Danijela Ferlinca - Danny-ja iz Zgornje Ščavnice. V čast slovenskega kulturnega praznika je do 7. marca razstavljen ciklus kar 15 akvarelov velikosti 70/50 cm pod naslovom »Doktor France Prešeren skozi prostor in čas«, ki jih je slikar leta 2007 podaril Osnovni šoli ...

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 16:40

Neda Ukraden, Lina Kuduzović in Boštjan Bračič marca v Ljutomeru

26. marca bo na koncertu ob materinskem dnevu v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru nastopila Neda Ukraden v spremstvu skupine Nova legija, gosta večera pa bosta Lina Kuduzović in Boštjan Bračič, ki sta nastopila na lanskem šovu Slovenija ima talent, Lina je postala tudi zmagovalka tega šova.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 09:287

S starši in otroci smo telovadili v vrtcu Stročja vas

 V vrtcu Stročja vas smo v četrtek, 3. februarja 2011 v popoldanskem času, s starši in otroci starih 1,5 - 4 let izvedli FIT vadbeno uro. Namen srečanja s starši je bil, da se seznanijo, kako s pomočjo različnih športnih rekvizitov in glasbe izvajamo gibalno uro z najmlajšimi. Otroci in starši so se z veseljem vključili v vodeno igro, katera je ves čas potekala v prijetnem in sproščenem vzdušju.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 09:22

Slavje zakoncev Dolinšek in drugih iz Radenec

Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, ki ga kot predsednica vodi Danijela Apatič, je ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika pripravilo osrednjo prireditev Občine Turnišče v nedeljo, 6. februarja, ob 15. uri v Kulturnem domu Turnišče. Slovesni nagovor je imel župan Občine Turnišče Slavko Režonja.

nedelja, 6. februar 2011 ob 22:20