V zadnjih 16. letih je na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo umrlo 147 ljudi

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa bo v letošnjem letu izvedla preventivno akcijo za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Po izkušnjah preteklih treh preventivnih akcij, odzivu strokovne javnosti in nenazadnje želji po izboljšanju varnosti na nivojskih prehodih je odločitev povsem pričakovana.

četrtek, 17. februar 2011 ob 13:305

Z igro in gibanjem spoznavamo nemščino

V februarju smo v skupini 2. starostnega obdobja pričeli z načrtnim in sistematičnim učenjem tujega jezika. Učenje/osvajanje tujega jezika je integrirano/vpleteno v življenje in delo oddelka in je tako dostopno za vse otroke. Taka pot učenja je zelo naravna in otrokom prijazna, saj otroci jezik spoznavajo nezavedajoč in spontano.

sreda, 16. februar 2011 ob 14:101

Ljutomerski ekipi s polovičnim uspehom, KK Sveta Ana dosegli prvo zmago

V 13. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je ekipa PŠK Ljutomer 1 doma premagala ekipo KK SE Kerčmar Gornji Petrovci, PŠK Ljutomer 2 pa so doma izgubili z ekipo SBK Gornja Radgona. KK Sveta Ana so dosegli prvo letošnjo zmago, premagali so ekipo KK GMT Beltinci, vodilna KD Sobota pa je v gosteh premagala ekipo KK Lindau Lendava. KK Paloma Sladki Vrh so bili prosti.

torek, 15. februar 2011 ob 20:40

Drugo Dugme za Yugo nostalgike

Minulo soboto je v diskoteki Oxygen v Ljutomeru nastopila skupina Drugo Dugme, kjer so na svoj račun prišli vsi Yugo nostalgiki. Zbrani so lahko obujali spomine na staro dobro jugorock sceno in uživali ob glasbi Bijelo Dugme, Prljavo Kazalište, Plavi Orkestar, Crvena Jabuka, Parni Valjak, ...

torek, 15. februar 2011 ob 12:48

Samo Budna s svojim video prvencem

Samo Budna je na sobotnem Valentinovem koncertu v Ljutomeru premierno predstavil svoj videospot, sedaj si ga lahko ogledate tudi na YouTube-u. Videospot za skladbo Dnevu se slabo piše je režiral in posnel prleški režiser Vitomir Kaučič, ki ga poznamo po prleških celovečercih Vinopiri: Ledena trgatev, Vinopiri: Blutvajnšpricar saga in Korpus Krispi.

ponedeljek, 14. februar 2011 ob 13:3813

Tony Cetinski za zaljubljence v Ljutomeru

Na letošnjem Valentinovem koncertu v Ljutomeru je to soboto v športni dvorani ŠIC, nastopil hrvaški pop zvezdnik Tony Cetinski. Za zaljubljence so najprej poskrbeli in jih ogreli Samo Budna & Band, ki so predstavili svoj novi singl, nato pa je Tony s svojo spremljevalno skupino odpel vse svoje večje hite. Koncert je organiziralo društvo KAEMDE.

nedelja, 13. februar 2011 ob 20:051

Še so dobri ljudje, za Cvetko Kšela zbranih 3.240 evrov

Kongresna dvorana  hotela Radin v Radencih že dolgo ni privabila toliko obiskovalcev kot minuli petek zvečer na dobrodelno prireditev »Darujem zate«, katera sredstva zbrana od vstopnine ter prostovoljni prispevek je bil namenjen za zdravljenje Cvetke Kšela, občanke Radencev, nekdanje direktorice Zavoda za šport in turizem Radenci.

nedelja, 13. februar 2011 ob 12:441

Leto 2010 je bilo za turistično destinacijo Maribor-Pohorje zelo uspešno

Turistična destinacija Maribor-Pohorje je v letu 2010 dosegla poslovne rezultate, ki so zelo pozitivno odstopajoči od državnega povprečja.

petek, 11. februar 2011 ob 17:50

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer uspešno nastopajo v A državni ligi

Kadetska ekipa ženskega odbojkarskega kluba ZM Ljutomer, ki v sezoni 2010/11 nastopa v A državni ligi vzhod 1, se bori za vstop med osem najboljših ekip v Sloveniji.Preteklo nedeljo so v domačem ŠIC-u z odlično igro in dvema zmagama utrdile svoj položaj na lestvici.

petek, 11. februar 2011 ob 08:27

Nesreči z nevarnimi snovmi v Ormožu in Središču ob Dravi

V nedeljo, 6. februarja, je v Ormožu na avtobusni postaji iz parkiranega avtobusa izteklo pogonsko gorivo. Madež v dolžini 30 metrov so razmastili in počistili gasilci PGD Ptuj.V ponedeljek, 7. februarja pa je gorivo izteklo iz tovornjaka na mejnem prehodu Središče ob Dravi. Madež velikosti 25x5 metrov, so gasilci PGD Ptuj posuli z vpojnim sredstvom, razmastili ter očistili površino parkirišča.

četrtek, 10. februar 2011 ob 20:353