Šesti mednarodni šahovski festival

Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, ki ga s sedežem v Mariboru kot predsednik vodi Radenčan Rade Bakračević, bo letošnji že šesti mednarodni šahovski festival organiziralo v Radencih. To bo v soboto, 28. maja, s pričetkom ob 12. uri v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

torek, 1. februar 2011 ob 18:33

Dimniški požar v Ljutomeru

Danes zjutraj, nekaj po sedmi uri, so na Prešernovi ulici v Ljutomeru v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so odstranili pločevinasto zaščito pri dimniku, pogasili tleče lesene dele, pregledali okolico ter počakali, da so saje izgorele. Dežurni dimnikar je nato očistil dimnik. Pri požaru je nastalo za 2.000 evrov škode.

torek, 1. februar 2011 ob 12:061

Prleške cejtnge - 11. številka

Izšla je 11. oz 1. številka drugega letnika brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. V cejtngah lahko preberete o zbirateljih vsega povezanega s skupino The Beatkes s Cvena, o turizmu, Antonovanju s Koga, novih prostorih Rdečega križa v Ljutomeru, o EKO Prlekiji, ... v cejtngah pa najdete tudi koledar prireditev v naši okolici, ki bo odslej objavljen v vsaki številki, saj sta se ustvarjanju cejtng pridružila LTO Prlekija Ljutomer in JSKD - Območna izpostava Ljutomer.

ponedeljek, 31. januar 2011 ob 19:484

Pričela se je zimska liga malega nogometa za veterane

Po končani zimski ligi malega nogometa za člane, se je v soboto, 29. januarja, pričela še zimska liga malega nogometa Športne zveze Ljutomer za veterane, kjer igrajo igralci, ki so v tekočem letu napolnili 38 let starosti. V prvem kolu sta se ekipi ŠD Mladost in ŠD Cven razšli z neodločenim izzidom 3:3, KMN Tomaž Belcont so z rezultatom 8:1 premagali ekipo ŠRD Kostanjevica, NK Ormož pa je izgubil proti KMN Meteorplast z rezultatom 3:8.

nedelja, 30. januar 2011 ob 18:03

Impaled Nazarene zavzeli prenovljeni Unterhund

V prenovljenem ormoškem klubu Unterhund se je sinoči po daljšem času spet zgodil koncert, ki so ga organizirali Bangyourbrain.com & Unterhund Ormož. Zbrano množico so najprej ogreli "black pussy crust iz Küzldorfa" Küzlavec in black metalci Nephrolith iz Bleda. Nato so oder zavzeli finski grindcore/punk rock/metalci Impaled Nazarene in Unterhund je eksplodiral.

nedelja, 30. januar 2011 ob 11:43

Popoldan ob zvokih mandolin

17. in 18. junija lani je Humanitarno društvo Adra Slovenija pripravilo dobrodelni bazar igrač v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Ob tem je bil vzpostavljen stik s Krščansko adventistično cerkvijo na Slovenskem pri katerem deluje Adra. Sodelovanje se nadaljuje že letos, kajti v soboto, 29. januarja, je v prostorih knjižnice DOSOR-ja v četrtem nadstropju nastopila 9-članska mandolinska skupina Amos s Ptuja, ki že 11 let deluje pri tamkajšnji KAC – Krščanski adventisti ...

nedelja, 30. januar 2011 ob 02:46

Degustacija tortic v Hotelu Jeruzalem v Ljutomeru

V petek, 28. januarja, je v Hotelu Jeruzalem v Ljutomeru potekala malo drugačna degustacija kot smo jih ponavadi vajeni. Matevž Visočnik iz Tovarnice sladkosti je predstavil njihove tortice, ki so jih obiskovalci lahko pokušali, poleg tortic pa zaužili vina Vinogradništva Kos, ki jih je predstavil Mitja Kos.

sobota, 29. januar 2011 ob 10:424

Skupščina ob 15-letnici delovanja DTV PO

Društvo tehničnih vodij površinsko odkopavanje Slovenije je v četrtek, 27. januarja, v hotelu Bioterme pri Mali Nedelji pripravilo skupščino ob 15 letnici delovanja. V uvodnem delu srečanjaso ocenili svoje delo v preteklem letu in predstavili Zbornik 2010. Sledil je kulturni program,v katerem se je prvič izven prostorov šole predstavila otroška folklorna skupina OŠ Mala Nedelja.

petek, 28. januar 2011 ob 18:07

Reševalec na obisku v vrtcu Stara Cesta

Vrtec Stara Cesta je obiskal reševalec Borut Panič iz ZD Ljutomer in otrokom predstavil poklic reševalec. Z njimi se je pogovoril kaj dela reševalec, kdaj in na katero številko je potrebno reševalce poklicati. Nato je sledilo nekaj praktičnih prikazov iz dela reševalca. Tako so otroci spoznali kako reševalci ravnajo v primeru zloma roke in noge. Na najbolj pogumnih je pokazal kako izgleda imobilizacija roke oziroma noge z vakuumsko opornico.

petek, 28. januar 2011 ob 15:221

Ljubezen je nešteta, hvaležnost je ena

Telovadnica OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici je bila v četrtek, 27. januarja, prizorišče srečanja treh generacij: otrok, njihovih staršev ter dedkov in babic. Tokrat so za spremembo imeli glavno besedo otroci, starši ter dedki in babice so lahko le gledali in poslušali. In imeli so kaj videti in slišati, saj so jim otroci iz vrtca Sonček s svojimi vzgojiteljicami pripravili nepozabno popoldne.

petek, 28. januar 2011 ob 15:072