NTK Spin Mala Nedelja po jesenskem delu na 6. mestu

Končan je jesenski del tekmovanja v veteranski namiznoteniški ligi ŠZ Puconci, v kateri sodelujejo tudi tekmovalci NTK Spin od Male Nedelje. V 11. krogu so v telovadnici OŠ Mala Nedelja premagali ekipo Polane z rezultatom 6:4. Z osvojenimi 13 točkami so jesenski del končali na šestem mestu med dvanajstimi ekipami. Za NTK Spin so igrali: Miran Štefanec, Milan Murkovič, Kevin Belšak in Andrej Geč.

nedelja, 16. januar 2011 ob 11:55

Sobotni veleslalom odpovedan

Sobotni veleslalom 47. Zlate lisice v Mariboru je zaradi razmer na progi bil odpovedan. Tina Maze je takrat zasedala odlično 2. mesto. Sprva je odločitev, ali veleslalom bo, bila znana tik pred tekmo, nato pa so po 25. tekmovalkah veleslalom odpovedali. Na pohorski strmini so se zaradi visokih temperatur hitro naredile luknje, tekmovalke s številkami nad 15 pa so začele nabirati ogromne zaostanke in tako je Fis tekmo prekinil in odpovedal.

sobota, 15. januar 2011 ob 18:271

Razstava risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji

Društvo prašičerejcev Ormož je v okviru Antonovanja na Kogu organiziralo tretjo Razstavo risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji. Sodelovalo je veliko otrok in mladine, kateri so poslali na razstavo različna dela na omenjeno temo. Strokovna komisija je dela ocenila in nagradila najboljše.

sobota, 15. januar 2011 ob 14:15

Žreb številk ob zvokih Siddharte, veleslalom odpovedan

V petek, 14. januarja, so na Trgu svobode v Mariboru izvedli žreb številk za sobotni veleslalom 47. Zlate lisice. Zbrano množico je ogrevala (čeprav te dni ni ravno mrzlo) skupina Siddharta. Naša najboljša smučarka zadnjih let, Tina Maze je dobila številko 2, današnji veleslalom pa je bil zaradi razmer na progi po 25. tekmovalkah odpovedan.

sobota, 15. januar 2011 ob 09:42

Iz česa so sledi na našem nebu?

Danes smo na našem nebu lahko videli zanimiv pojav, ki so ga za sabo pustila letala z izgorevanjem med letenjem. Tri letala so se križala v navidez isti točki, kar je povzročilo, da se je na nebu to videlo kot nekakšna velika zvezdica ali X s prečno črto. Ta "zvezdica" je potem več ur potovala po nebu od zahoda proti vzhodu. Gre za zanimiv nedolžen pojav kondenzacijskih sledi ali so to t.i. Chemtrails-i, ki so v zadnjih letih dvignili nemalo prahu?

petek, 14. januar 2011 ob 20:1411

Nastop otrok za dedke in babice v Stročji vasi

V četrtek, 13. januarja je bila Osnovna šola Stročja vas polna dedkov in babic. Osnovnošolci iz prvega in drugega razreda so povabili svoje dedke in babice ter jim pripravili prav poseben dopoldan. Prikazali so, kaj so se naučili in prikazali pesem, igro ter ples. Lepo je bilo opazovati spretnost mladih kratkohlačnikov.

četrtek, 13. januar 2011 ob 21:05

Županje v Ljutomeru o politiki enakosti spolov

V četrtek, 13. januarja, so se v Ljutomeru na pobudo Urada za enake možnosti, srečale slovenske županje, kot gostiteljica, županja občine Ljutomer mag. Olga Karba, županja Črne na Koroškem Romana Lesjak, županja Majšperka dr. Darinka Fakin, županja Metlike Renata Brunskole, županja Šmarjeških Toplic mag. Bernardka Krnc, županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič in županja Nazarja Majda Podkrižnik.

četrtek, 13. januar 2011 ob 19:201

Danes srečanje županj v Ljutomeru

Enakost spolov je za kakovost življenja posameznic in posameznikov na lokalni ravni izjemno pomembna, saj se na lokalni ravni zadovoljuje večina potreb prebivalstva. Politike in ukrepi, ki ne upoštevajo, da imajo ženske in moški različne potrebe, tako ne zagotavljajo vključenosti vseh skupin prebivalstva. Urad za enake možnosti in občina Ljutomer zato 13. januarja soorganizirata prvo delovno srečanje županj.

četrtek, 13. januar 2011 ob 10:261

Boj za premoženje Zdravilišča Radenci

Premoženje Zdravilišča Radenci, ki je bilo po vojni zaplenjeno, zahteva nazaj naslednik nekdanjih lastnikov Rudolf Hoehn Šarić. Premoženje je že 19 let v denacionalizacijskem postopku, sedaj ko so se stvari le začele premikati, sta se pojavila še dva dediča, kar je postopek znova zapletlo.

četrtek, 13. januar 2011 ob 08:052

Po poteh Pohorskega bataljona

Pohodniki TD Mala Nedelja - Radoslavci že po tradiciji pričenjajo sezono pohodov takoj v začetku leta. V preteklih letih so si kot cilj prvega pohoda določili vrh Boča ali Donačke gore,letos pa so se prvič podali na prizorišče poslednjega boja Pohorskega bataljona. Trinajst pohodnic in pohodnikov je v soboto, 8. januarja, skupaj z okrog dvatisoč udeleženci prehodilo 18 km dolgo pot od Rogle do Osankarice.

sreda, 12. januar 2011 ob 10:491