»Darujem zate« za Cvetko Kšela

Cvetka Kšela, 52-letna občanka Občine Radenci, je do lanskega leta bila direktorica Zavoda za turizem in šport Radenci, znana kot aktivna, zagnana, delovna in neumorna oseba, ki pa jo je lani aprila prizadela huda bolezen: ALS – amiotrofična lateralna skleroza oziroma bolezen motoričnega nevrona. Pri tej bolezni slabijo in usihajo mišice, bolnik ima vedno večje težave pri hoji, z govorom, požiranjem hrane in dihanjem. Pri posamezniku se lahko pojavi med 50-im in 55-im letom. V Sloveniji ...

petek, 28. januar 2011 ob 09:47

DU predstavlja Prlekijo v Dijaškem domu Maribor

V Dijaškem domu v Mariboru na Gosposvetski že deseto leto zapored pripravljajo enotedenski projekt, ki so ga poimenovali Slovenski teden. Tako skušajo dijakom in študentom poleg nudenja bivanja, prehrane in pomoči pri učenju tudi zapolniti prosti čas s kvalitetnimi prireditvami. Namen projektnega tedna je predstavljanje in spoznavanje slovenskih pokrajin. Letos so izbrali Prlekijo z željo, da bolje spoznajo to pokrajino.

četrtek, 27. januar 2011 ob 19:091

Ljutomerski policisti zasegli pištolo 20-letniku

Dne 24. 1. 2011 ob 21.45 uri so ljutomerski policisti pri kontroli cestnega prometa v mestu Ljutomer zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je 20-letni sopotnik v avtomobilu sam izročil pištolo, znamke Crvena Zastava, kaliber 7,65 mm in en naboj istega kalibra.

četrtek, 27. januar 2011 ob 18:4117

Društveno kartanje v Radencih

Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci, ki ga kot predsednik vodi Jože Zemljič, je sredi januarja letos pripravilo društveno prvenstvo v kartanju za tradicionalni prehodni pokal. Za tekmovanje so si izbrali prostore Okrepčevalnice Simona v Radencih, kjer se je na dan tekmovanja pomerilo 14 posameznikov.

četrtek, 27. januar 2011 ob 15:41

Skulpture in vezenke

V razstavišču Boni, ki ga v hotelu Radin v Radencih vodi Marko Logar Boni, je do druge polovice februarja na ogled razstava skulptur in vezenk akademske slikarke ter magistre kiparstva Saše Bezjak iz Gornje Radgone. Otvoritev razstave, ob tem je bil tudi pogovor z avtorico,  je potekala 26. januarja 2011 ob 17. uri.

četrtek, 27. januar 2011 ob 14:27

Obe ljutomerski ekipi izgubili

V 10. krogu Bioplin Gjerkeš Pomurske košarkarske lige 2010/11 sta obe ljutomerski ekipi izgubili v gosteh. Ekipa PŠK Ljutomer 1 je po podaljšku izgubila z ekipo KK Paloma Sladki Vrh, PŠK Ljutomer 2 pa proti KK GMT Beltinci. Vrh lestvice sedaj zaseda ekipa KD Sobota, KK Sveta Ana pa še naprej ostaja brez zmage v letošnji sezoni.

torek, 25. januar 2011 ob 20:384

Uspešna prva sezona stand up večerov Vstani gor Lotmerk

Z nastopom Vida Valiča pretekli petek, smo zaključili s prvo sezono stand up večerov Vstani gor Lotmerk v Ljutomeru. Ideja je zrasla na "zeljniku" sodelovanja med Mediaart in Prlekija-on.net, nakar so se kot soorganizatorji priključili LTO Prlekija Ljutomer, Hotel Jeruzalem Ljutomer kot gostitelj večerov ter Vinoreja Kaučič s svojimi odličnimi vini kot dobrodošlica na vsakem večeru in uspešno sodelovanje je bilo zagotovljeno.

ponedeljek, 24. januar 2011 ob 19:35

ŠD Nočni ftiči zmagovalci 5. sezone zimske lige

ŠD Nočni ftiči so zmagovalci zimske lige malega nogometa Športne zveze (ŠZ) Ljutomer za člane 2010/2011. V finalu so premagali ekipo ŠD Prlek z rezultatom 5:1. ŠD Nočni ftiči so zasluženo postali prvaki saj v letošnji sezoni niso izgubili nobene tekme. Najboljši strelec z 12. zadetki je bil Darko Zorko, ki prihaja iz vrst zmagovalne ekipe ŠD Nočni ftiči. Zaključni turnir šestih najboljših ekip je bil odigran v športni dvorani ŠIC Ljutomer.

nedelja, 23. januar 2011 ob 12:231

4. občni zbor EKD Künštni Prleki

Dne 22.1.2011 smo Künštni Prleki organizirali že tradicionalni 4. občni zbor. Odvijanje občnegazbora je bilo na sedežu Republike Prlekije v Železnih Dverih. Na občnem zborunas je bilo 36 članov, med gosti pa smo sprejeli tudi županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba,katera je tudi spregovorila nekaj spodbudnih besed o delovanju društva. Povedalaje tudi, da jo zelo veseli, da delamo na promociji Prlekije, saj meni, da že kototroci premalo poznavamo Prleške običaje ter da si želi vbodo ...

nedelja, 23. januar 2011 ob 11:349

82. občni zbor PGD Mala Nedelja

Gasilke in gasilci PGD Mala Nedelja so se v soboto, 22. januarja, zbrali na že 82. rednem letnem občnem zboru. Delo v preteklem letu so ocenili kot uspešno, poseben povdarek je bilna delu z mladimi, usposabljanju članov za operativno delovanje ter opremljanju s tehničnimi sredstvi in zaščitno opremo. Te naloge bodo tudi v prihodnje njihova prioriteta, saj bodo le dobro usposobljeni in tehnično opremljeni kos čedalje bolj zahtevnim nalogam, s katerimi se srečujejo.

nedelja, 23. januar 2011 ob 11:24