KMN Meteorplast na vrhu lestvice po drugem kolu

Po odigranem drugem kolu zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer za veterane, je na vrhu lestvice ekipa KMN Meteorplast, ki je premagala ŠD Cven z rezultatom 4:1 v gosteh. ŠD Mladost je premagala ekipo KMN Tomaž Belcont s 3:2, ostali tekmi pa sta bili prestavljeni na 26. februar. V zaostali tekmi prvega kola je KMN Stročja vas premagala ekipo ŠD Prlek Ljutomer z rezultatom 3:2.

nedelja, 6. februar 2011 ob 19:46

Vstopnico za Valentinov koncert prejme...

Izžrebali smo dobitnika vstopnice za veliki Valentinov koncert, ko v Ljutomer prihaja Tony Cetinski. Koncert bo 12. februarja ob 20. uri v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, kot predskupina pa bodo nastopili Samo Budna & Band, kjer bodo predstavili svoj novi singl. Vstopnico za koncert je podarilo Kulturno mladinsko društvo KAEMDE, ki je organizator koncerta.

nedelja, 6. februar 2011 ob 19:06

Hardcore napad na Bar Klub

Sinoči so v Bar Klubu v Ljutomeru na tretjem Bring The Breakdowns v sklopu turneje The first one counts the most nastopili hardcore skupini Treated iz Avstrije in Tomorrow We Hunt iz Hrvaške ter kot lokalna podpora Before the Murder iz Prekmurja. Celoten koncert je bil posnet tudi za Live DVD.

nedelja, 6. februar 2011 ob 10:31

V prometni nesreči v Mihovcih poškodovani dve osebi

Danes zjutraj, okrog tretje ure, je v naselju Mihovci v občini Ormož, voznik osebnega avtomobila zaradi prevelike hitrosti zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho v jarek. Posredovali so gasilci PGD Ormož, ki so s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih, na vozilu odklopili akumulator in osvetljevali kraj nesreče, očistili cestišče ter požarno zavarovali kraj.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:482

Šolska kulturna prireditev v Radencih

Pesem je, če si vesel in poješ vesele pesmi.Pesem je, če si žalosten in poješ žalostne pesmi.Pesem je, če si zaljubljen in poješ zaljubljene pesmi.Pesem je hrup, je sol, je solza na licu,pesem je nasmeh, je poljub, je stisk roke,pesem je srce, če ga imaš.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:31

Razstavlja Jožef Horvat

Ob bogatem kulturnem programu so v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v petek, 4. februarja, ob 18. uri odprli razstavo akvarelov in akrilov na platnu ter lesonitu 70-letnega Jožefa Horvata iz Spodnje Velke.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:17

Nekdanji učitelj OŠ Cezanjevci ovaden zaradi suma spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let

Jože Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota, je za STA potrdil, da je 33-letni nekdanji učitelj Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci kazensko ovaden zaradi suma spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, saj so namreč kiminalisti na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti proti njemu podali kazensko ovadbo.

petek, 4. februar 2011 ob 22:052

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja za leto 2011

V Kulturnem domu Ljutomer so na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, podelili Miklošičevo nagrado in priznanja. Miklošičevo nagrado za leto 2011 je prejel Anton Marinič iz Cvena, priznanja pa Frančiška Zorec in Zvonko Štefanec iz Ljutomera ter Leon Rošker iz Cvena. Vse zbrane v dvorani je naiprej pozdravila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, slavnostna govornica na prireditvi pa je bila Eva Škofič Maurer.

petek, 4. februar 2011 ob 21:20

V vrtcu Stročja vas spoznavamo poklice

V vrtcu Stročja vas smo si v starejši skupini otrok zadali cilj, da spoznamo poklice, s katerimi se ukvarjajo starši naših otrok.Na obisk smo povabili mami Simono in Katico, ki sta nam predstavili poklic trgovke, spoznali pa smo tudi delo poštarja ter obiskali  trgovino Spar in Pošto v Ljutomeru.V vrtcu smo si uredili kotička, v katerem je potekala prijetna igra vlog, obeležili pa smo tudi vseslovensko akcijo Bodi viden, bodi previden.

petek, 4. februar 2011 ob 13:06

Pri ženskah najpogostejši rak dojk, pri moških pljučni rak

Danes, 4. februarja, je svetovni dan boja proti raku, ki je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije najpogostejši vzrok smrti na svetu, letno pa za rakom po celem svetu zboli več kot 12 milijonov ljudi, 7,6 milijona jih zaradi raka tudi umre. Po mnenju zdravnikov lahko preprečimo kar 40 odstotkov vseh rakov, zato je Mednarodna zveza za boj proti raku letošnji svetovni dan poimenovala pod geslom Raka lahko preprečimo.

petek, 4. februar 2011 ob 10:58