Drznemu 26-letniku zasegli drogo

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so pri operativnem delu pridobili informacijo, da se 26-letnik iz območja Ljubljane ukvarja s preprodajo prepovedane droge v Pomurju. Da bi potrdili sum, so policisti in kriminalisti na izvozu iz avtoceste v Murski Soboti zaustavljali osebni avtomobil, v katerem se je vozil 26-letnik. Osumljenec na znake policistov ni zaustavil avtomobila. Z nezmanjšano hitrostjo je s kraja pobegnil in pri tem poškodoval tri službena vozila policije, s katerimi so mu ...

petek, 25. februar 2011 ob 09:46

V Mali Nedelji se pridružujemo akciji za pomoč Cvetki Kšela

Bolezen motoričnega nevrona, strokovno imenovana ALS (amio-trofična lateralna skleroza), je redka nevrološka bolezen, pri kateri slabijo in usihajo mišice, kar privede do težav s hojo, z gibanjem, govorjenjem, s požiranjem hrane in dihanjem. Pri nas bolezni ne zdravijo, v tujini jo zdravijo s presajanjem matičnih celic. Naše zdravstvene zavarovalnice tega zdravljenja ne plačujejo, zato mora zelo visoke stroške v celoti poravnati bolnik oz. njegova družina, svojci...

četrtek, 24. februar 2011 ob 20:28

Gnusni zločin nad dvema mačkama v gozdu ob cesti Vučja vas - Hrastje Mota

V sredo, 23. februarja, nekaj po 11. uri so na OKC PU Murska Sobota sprejeli prijavo občana, ki je v gozdu ob cesti Vučja vas - Hrastje Mota opazil dve mrtvi mački, ki sta bili zmaličeni, ena pa tudi obešena na drevo. Policisti tako sedaj intenzivno zbirajo obvestila in iščejo storilca gnusnega zločina nad živalmi.

četrtek, 24. februar 2011 ob 15:554

Narodno zabavni dopoldan

Četrtkov dopoldan, 24. februarja, so stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, popestrili s svojim nastopom pevci in folkloristi Kulturnega društva Slavka Osterca iz Veržeja. Kot vemo, to društvo ohranja tradicijo kulture v Veržeju že skoraj 120 let, od marca 2008 pa društvo kot predsednica vodi Damjana Ferenc.

četrtek, 24. februar 2011 ob 15:12

Velika akcija na policijski akademiji detektiva Frančeka

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so tudi letos skupaj s kolektivom termalnega kopališča Banovci med zimskimi šolskimi počitnicami pripravili preventivni projekt za otroke, Policijska akademija detektiva Frančeka. Otroci tako na zanimiv način spoznavajo delo policistov, danes pa je bila na vrsti "Velika akcija", kjer so policisti zaustavili pijanega voznika, ki je dirjal skozi Banovce in ogrožal okolico.

sreda, 23. februar 2011 ob 13:1511

Prvi Eko Hostel »Stara pošta« YH Križevci pri Ljutomeru

S podpisom pogodbe s Popotniškim združenjem Slovenije o vstopu prvega Eko Hostla v mrežo Youth Hostlov v Slovenji, bo le-ta pričel obratovati v začetku aprila 2011. Eko Hostel »Stara pošta« YH Križevci pri Ljutomeru se nahaja v osrčju Pomurja in Prlekije, na naravnem križišču poti med Jeruzalemskimi goricami in Pomurskimi termami. Le 4 km od avtoceste Ljubljana-Maribor-Lendava.

torek, 22. februar 2011 ob 18:182

Nagradna igra Neda Ukraden, Lina Kuduzović in Boštjan Bračič

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Vaščanka TP d.o.o. prireja nagradno igro, kjer si lahko zagotovite vstopnico za koncert ob materinskem dnevu, ko bo v Ljutomeru nastopila Neda Ukraden v spremstvu skupine Nova legija, gosta večera pa bosta Lina Kuduzović in Boštjan Bračič, ki sta nastopila na lanskem šovu Slovenija ima talent, Lina je postala tudi zmagovalka tega šova. Koncert bo 26. marca v športni dvorani ŠIC ob 20. uri.

torek, 22. februar 2011 ob 17:511

V Ključarovcih trčila tovorni vlak in osebno vozilo

Na nezavarovanem prehodu čez železniške tire med naseljema Boreci in Ključarovci pri Ljutomeru, sta danes okrog 13. ure trčila tovorni vlak in osebni avtomobil. V trčenju je bila poškodovana voznica osebnega vozila, nastala pa je tudi gmotna škoda. Tamkajšnji prehod, ki ni prometno tako prevozen, je označen z Andrejevim križem.

torek, 22. februar 2011 ob 14:112

Ta konec tedna pričetek že 51. Kurentovanja na Ptuju

Ta konec tedna se bo na Ptuju pričelo osrednje dogajanje na že 51. Kurentovanju, ki je največja kulturno-etnografska prireditev v Sloveniji, vsako leto pa ga obišče več kot 100.000 ljudi. Dogajanje se je pričelo že 2. februarja s tradicionalnim kurentovim skokom, končalo pa se bo 8. marca s pokopom pusta. Vmes se bodo zvrstile tradicionalne povorke ter bogat glasbeni program.

torek, 22. februar 2011 ob 10:381

Dotik srca Nove legije

Skupina Nova legija predstavlja svojo novo skladbo, z naslovom »Dotik srca«, katere avtor je Janez Zorjan, aranžma pa je naredil Tomi Valenko. Pesem je bila posneta v studiu TomiTon in studiu Napoleon. Ob predstavitvi pesmi, je v pripravi tudi videospot za le-to. Skupina ob tem napoveduje izid novega albuma, na katerem se bo znašlo 10 skladb, med njimi bo »Dotik srca« naslovna. Predviden izid zgoščenke je konec marca, izdala pa jo bo založba Zlati zvoki.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 20:461