Po zaprtju tovarne sladkorja, težave z nabavo le-tega

Tako Slovenija, kot EU se zaradi vse večje nedostopnosti soočata s pomanjkanjem sladkorja. Minister za kmetijstvo Dejan Židan je v Bruslju predstavil slovenske težave pri nabavi sladkorja, saj so posamezni proizvajalci hrane, ki pri svoji proizvodnji potrebujejo sladkor, v zadnjih dveh tednih javili, da imajo težave pri nabavi, pri čemer ni več problem samo cena, temveč tudi dosegljivost.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 18:154

Glinasti Golobi se vračajo na glasbene odre

Glasbena skupina Glinasti Golobi, ki so aktivno delovali od leta 1993 do 2000, so se odločili za ponovno vrnitev na odre, čeprav v malo spremenjeni postavi. V svojem času je skupina veljala za eno boljših na pomurski glasbeni sceni, v rodnem Ljutomeru pa je imela prav poseben, skorajda kultni status. Golobi, ki so bili mnogim znani kot avtorji domačih uspešnic kot so "Joža", "Kolega", "Wh...o Cares", "Breakfast", predstavljajo začetek svežega glasbenega izdelka.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 11:45

Modna revija v Vrtcu Ljutomer

V šolskem letu 2010/11, smo se z veseljem vključili v projekt Pozor - Veliki nemarni škornji, katerega cilj je osveščanje otrok k skrbi za naše okolje. Odločili smo se za temo gozd. Do sedaj smo izvedli že številne aktivnosti; doživljajsko vodenje, obisk deponije, eksperimente na temo, ... Smo ilustratorji v priročniku Pozor – veliki nemarni škornji in živimo z zgodbo, ki nas vsakodnevno spremlja. Otroci se zavedajo, da so veliki nemarni škornji med nami. Pomembno pri tem pa ...

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 10:38

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer med najboljšimi v državi

Kadetinje ŽOK ZM Ljutomer so se uvrstile med osem naboljših kadetskih ekip v državi. V A ligi vzhod 1 so osvojile 2. mesto in se s tem uvrstile na polfinalni turnir vzhodnega dela Slovenije.

nedelja, 20. februar 2011 ob 18:53

Prometna nesreča v Moškanjcih

V sredo, 16. februarja, je okrog devete ure dopoldan prišlo do prometne nesreče na cesti Ptuj - Ormož v naselju Moškanjci v občini Gorišnica. Trčili sta dve osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri reševanju dveh poškodovanih oseb iz razbitin avtomobila, odklopili akumulator in počistili cestišče.

sobota, 19. februar 2011 ob 22:00

Nastop MPZ Rožmarin

Sobotni popoldan v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 19. februarja, popestril nastop Mešanega pevskega zbora Rožmarin s Pertoče, ki deluje pri tamkajšnjem Kulturno turističnem društvu Sončnica. Že pomladi leta 2007 je prišlo do pobude za ustanovitev tega zbora, kar sta tedaj predlagala Alojz Kosednar in Andreja Nemec, zbor pa je bil ustanovljen 24. maja.

sobota, 19. februar 2011 ob 21:58

Veličasten sprejem svetovnega prvaka Dejana Zavca v Gabrniku

Krajani majhne vasice Gabrnik v občini Juršinci so v soboto popoldne pripravili veličasten sprejem za svojega najbolj znanega prebivalca, Mr. Simpatikusa, svetovnega boksarskega prvaka verzije IBF, Dejana Zavca, ki je včeraj v Stožicah še tretjič obranil naslov, ko je razbil Američana Paula Delgada.  Pred gasilskim domom je množica navijačev od blizu in daleč nestrpno pričakovala človeka, ki je ime tega majhnega kraja ponesel v svet.

sobota, 19. februar 2011 ob 20:343

Dejan Zavec še tretjič obranil naslov svetovnega prvaka

Boksar Dejan Zavec je v nabito polni dvorani Stožice v velterski kategoriji po verziji IBF še tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka. Njegov nasprotnik je bil Američan Paul Delgado, ki se je že v prvih dveh rundah znašel na tleh, nato pa v 5. rundi dokončno omagal. V dvoboju Američan ni imel veliko možnosti.

petek, 18. februar 2011 ob 21:503

Ormoški vinarji na salonu šiponov v Budimpešti

V čudovitem baročnem dvorcu Vajdahunyad v Budimpešti, kjer se danes nahaja Muzej madžarskega kmetijstva, je v četrtek 10. februarja 2011 potekal 2. salon furmintov pod imenom Furmint februar. Letos se ga je prvič udeležila izbrana slovenska reprezentanca, ki so jo sestavljali Turistična kmetija Puklavec, Turistična kmetija Hlebec, Pra-vino Čurin Prapotnik, Vino Kupljen in Vinogradništvo in vinarstvo Štampar iz Kajžara.

petek, 18. februar 2011 ob 14:362

Zgodovina ljutomerskega grba

Grb je v obliki ščita. Sestavljen je iz štirih barv, srebrne, rjave, zelene in rdeče. Osnovna barva ščita je srebrna (beli tisk) na njej je vzpenjajoči konj – enorog (rjave barve) nad zmajem (zelene barve). V heraldičnem zgornjem levem vogalu so trije rdeči krogi postavljeni 2:1. Ščit je obrobljen z dvojno črto črne barve. Z isto barvo so ločene posamezne barve v grbu.

petek, 18. februar 2011 ob 00:097