Ljubiteljska kultura v marcu 2011

Vabljeni na kulturne prireditve v pomladnem mesecu marcu.

petek, 4. marec 2011 ob 21:11

Kako je izgledal Glavni trg v Ljutomeru pred 100 leti?

Kako izgleda Glavni trg v Ljutomeru danes, več ali manj vsi vemo in kako je izgledal še leta 2007 pred veliko obnovo se verjetno še tudi večina spominja. Sedaj ni več tako zelen, kot je bil nekdaj, a spomini so se ohranili na starih fotografijah. V naši galeriji se jih je skozi leta nabralo kar nekaj, ena najstarejših, ki prikazuje trg je iz leta 1909. Nekaj fotografij in slik je še starejših in prikazujejo tudi ostale kraje v Prlekiji.

petek, 4. marec 2011 ob 20:028

V Ljutomeru počila cev, na Ptuju rešili osebo s strehe

Danes je ob 5.50 na Ormoški cesti v Ljutomeru, zaradi počenega hidranta prišlo do izliva vode na površini 30 kvadratnih metrov. Pri tem so posredovali gasilci PGD Ljutomer, ki so zaprli glavno pipo in preprečili nadaljnje odtekanje vode.Včeraj pa so gasilci PGD Ptuj bili obveščeni, da se na strehi večstanovanjske hiše na Ulici heroja Lacka na Ptuju, nahaja otrok.

petek, 4. marec 2011 ob 19:02

Kaj potrebuje slovenski pridelovalec kakovostne zelenjave za preboj na trg?

Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave je v sodelovanju s Fakuteto za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ob strokovni pomoči KGZS včeraj organiziralo strokovni posvet, ki obravnava trenutno najbolj aktualno problematiko slovenskih pridelovalcev zelenjave.

petek, 4. marec 2011 ob 18:422

Tudi letos po Atilovi poti

Pohodi po Atilovi poti so tradicionalni in ohranjajo Atilovo legendo, ki se v teh koncih prenaša iz roda v rod. Lansko leto je Atilov pohod na Kapelo privabil preko 150 pohodnikov iz vseh vetrov: pridružili so se nam pohodniki TD Majolka, pohodniki iz Razkrižja, pohodniki TD Negova, pohodniki TD Radenci, pohodniki TD Mala Nedelja, pohodniki iz Pomurja, največja atrakcija pa so bili vsekakor konjeniki Radenske konjenice in posamezniki, ki so se pohoda udeležili kar na konjih. Letošnji pohod ...

petek, 4. marec 2011 ob 13:57

HappyPek odprl drugo HappyHišo v Sloveniji

Štajerska prestolnica je od včeraj bogatejša za nov prostor, ki bo skušal v mestno jedro vnesti nekaj živahnega vrveža. HappyPek je namreč v samem središču mesta odprl najbolj celovito konceptno HappyHišo, ki bo poleg celovite ponudbe kulinaričnih specialitet in pekovskih izdelkov gostom ponujala tudi izbrana slovenska vina. Obiskovalce je v domačem vzdušju pričakal Marko Potrč in jih v družbi Anice in Tomaža Blatnik popeljal skozi prostore, ki kot most povezujejo različne generacije ...

petek, 4. marec 2011 ob 12:44

Naredite nekaj za svoje zdravje in telo vam bo hvaležno

Si želite posebnega razvajanja in sprostitve? Potem poznamo odgovor za Vas. Ponujamo vam masaže v prijetnem ambientu in sproščenem vzdušju. S pomočjo spretnih rok našega maserja vam omogočimo, da privoščite svojemu telesu le najboljše in naredite nekaj za dobro počutje. Poleg ugodnih cen masaž, vam pri nas ponujamo še edinstveno sprostitev. Namestite se v udoben počivalnik in ob skodelici čaja sprostite svoje čute in misli. Tako omogočite telesu maksimalen učinek masaže.

petek, 4. marec 2011 ob 12:15

Na ogled videospot skupine Glinasti Golobi

Videospot za single Falling from the stars, ki so ga Glinasti golobi prejšnji petek na koncertu premierno predstavili, je sedaj na ogled tudi na medmrežju. Te dni bo skupina tudi začela predstavljati single na večjih in manjših radijskih postajah po vsej Sloveniji.

petek, 4. marec 2011 ob 09:35

Zobl žur tudi v Ljutomeru

Prleški študentski klub bo prvič v Ljutomeru organiziral Zobl žur, ki bo v soboto 12. 3. 2011 v diskoteki Oxigen v Ljutomeru z začetkom ob 21. uri. Študentom je ta žur dobro znan, saj se že tradicionalno vsako leto odvija v dveh največjih univerzitetnih mestih in sicer v Ljubljani in Mariboru. Ker je zanimanje s strani domačih študentov vedno zelo veliko, smo se odločili, da ta projekt poskusimo izpeljati tudi v Ljutomeru, in če bo odziv dober, bomo obdržali tradicijo.

četrtek, 3. marec 2011 ob 19:303

Dvigalo velika pridobitev v ljutomerski knjižnici

Delavcem in obiskovalcem Splošne knjižnice Ljutomer se uresničuje dolgoletna želja, pravzaprav potreba, ki je v današnjem času v podobnih ustanovah nekaj samoumevnega. Izvajajo se zaključna dela pri montaži dvigala, s katerim bo omogočen dostop v prostore knjižnice tudi invalidom, novost pa bo vsekakor dobrodošla tudi za starejše osebe, mamice z otroki in ostale gibalno ovirane uporabnike.

četrtek, 3. marec 2011 ob 15:25