Planet dinozavrov v Mariboru

Od 24. februarja do 13. marca je v Mariboru v Planetu Tuš bil na ogled Planet dinozavrov, kjer so bili razstavljeni računalniško vodeni modeli dinozavrov v naravni velikosti ter razstava fosilov Slovenije. Razstavo so spremljali tudi dogodki in prireditve s plesom in ustvarjalnimi delavnicami za otroke ter številne akcije. Razstava se je danes zaključila in če ste razstavo zamudili, si jo lahko ogledate v priloženi fotogaleriji.

nedelja, 13. marec 2011 ob 20:331

Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci zaključuje večletni projekt izdaje monografije Male Nedelje z okolico. Gradivo za knjigo je dolga leta zbiral in urejal znani domačin, ljubiteljski zgodovinar in ljudski pesnik Ludvik Rudolf, v zadnjih letih mu je veliko pomagala etnologinja Jelka Pšajd iz Pokrajinskega muzeja v Murski Soboti, fotografsko gradivo pa je v glavnem obdelal ljubiteljski fotograf, domačin Branko Kosi.

nedelja, 13. marec 2011 ob 18:352

Najbolje ocenjena salama na 15. pomurski salamiadi je iz Slovenj Gradca

V soboto, 12. marca so na zaključni prireditvi 15. pomurske salamiade v polni večnamenski dvorani v Radencih razglasili rezultate letošnjega ocenjevanja. Tekmovanja se je udeležilo 55 izdelovalcev salam z 64 vzorci, od tega se je salamiade udeležilo 16 novih salamarjev, najboljšo oceno pa je prejela salama Darka Hlupiča iz Slovenj Gradca.

nedelja, 13. marec 2011 ob 10:425

Zobl, zobl pa lük v Lotmerki!

Prleški študentski klub (PŠK) je po dolgem času v Ljutomeru spet organiziral Zobl žur, ki je študentom in tudi dijakom dobro znan, saj se tradicionalno vsako leto odvija v dveh največjih univerzitetnih mestih, v Ljubljani in Mariboru. Ker je zanimanje s strani domačih študentov vedno veliko, so se v klubu odločili, da ta projekt ponovno izpeljejo tudi v Ljutomeru. Odziv je bil dober, saj so študenti, dijaki in tudi starejši napolnili diskoteko Oxigen.

nedelja, 13. marec 2011 ob 02:1514

Na pustni povorki v Ormožu sodelovalo 43 skupin

Na pustni torek je v Ormožu potekal tradicionalni Ormoški Fašenk s povorko na katerem je sodelovalo 43 skupin, od tega 22 šolskih oz. otroških. V centru Ormoža se je zbralo preko tisoč radovednih obiskovalcev, ki so lahko videli zanimive maske, kot so domača strašila, metle, bistre glavice, viteze, darila, budilke, marsovce, beneške maske, periodni sistem ter še veliko drugih izvirnih mask, manjkali pa seveda niso niti kurenti.

sobota, 12. marec 2011 ob 18:423

Opazovali smo, kako se ptički ženijo

Pomurska sekcija Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je danes, ob Gregorjevem, v mestnih parkih v Ljutomeru, Murski Soboti in Lendavi organizirala spoznavanje ptic in opazovanje, kako se po ljudskem izročilu danes ptički ženijo. Od 8. do 12. ure so bile v parkih postavljene stojnice, ob katerih so se mimoidoči lahko seznanili s pticami, ki nas obkrožajo in njihovimi zanimivostmi.

sobota, 12. marec 2011 ob 13:38

Upokojenci pustovali

Tradicionalno vsakoletno društveno pustovanje so v Društvu upokojencev Radenci pripravili na dan »malega pusta«, 10. Marca. In to takoj po končanem društvenem občnem zboru ter skupnem kosilu. Sledila je popoldanska zabava vse do večernih ur. Za glasbo sta tradicionalno poskrbela kar člana društva, Tonja in Dušan, posebej imenovana komisija, ob pomoči vsega sodelujočega občinstva, pa je do 17. ure ocenjevala nastopajoče na Pokaži kaj znaš, po 17. uri pa razglasila tudi ...

sobota, 12. marec 2011 ob 13:16

Vsestransko aktivni in delavni

Redni letni občni zbor članic in članov Društva upokojencev Radenci je potekal v četrtek, 10. marca, v restavracijskih prostorih hotela Radin v Radencih. Kot gostje so se ga udeležili podžupan Občine Radenci Janez Konrad, predstavniki sosednjih društev upokojencev ter predsednik Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Mirko Lebarič.

petek, 11. marec 2011 ob 16:08

Zadnje dejanje letošnjega fašenka

Po dolgoletni tradiciji so tudi letos v Železnih Dverih dostojno opravili še zadnje dejanje ob pustu. Člani društva Künštni Prleki so na izletniški kmetiji Belec tudi tokrat organizirali žalno slovesnost in fašenku povedali veliko tistega kar mu gre. Je dežurni krivec za vse težave in to je priložnost da ga s temi težavami oprtajo in obsodijo. Uničenje je neizogibno. Ogenj je je tisti, ki uniči vse slabo, tako je zajel tudi fašenka in ga spremenil v dim in pepel.

petek, 11. marec 2011 ob 10:501

Kateri domači videospot vam je najbolj všeč?

V zadnjem času je kar nekaj domačih glasbenih ustvarjalcev predstavilo svoj glasbeni videospot. V tem članku je predstavljenih deset videospotov prleških izvajalcev, ki imajo živo sliko in so na ogled na priljubljenem video portalu YouTube. Zastopani so aktivni kot tudi neaktivni izvajalci vseh zvrsti ter novejši in tudi starejši videospoti. Glasujte v anketi, kateri videospot je vam najbolj všeč.

četrtek, 10. marec 2011 ob 18:4812