Prometna nesreča in dimniški požar

Minuli teden, v ponedeljek, 21. marca je ob 15.42 zagorelo v dimniku stanovanjske hiše v naselju Slamnjak v občini Ljutomer. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer in Gresovščak ter požar pogasili.

torek, 29. marec 2011 ob 10:09

Opazovanje vodnih ptic na Gajševskem jezeru

V soboto 2. aprila, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) organizira opazovanje vodnih ptic na Gajševskem jezeru. Zbirališče je ob 8. uri pri zapornicah na Grabah. Ta čas je višek preleta selečih se vodnih ptic v severne kraje in se na jezeru ustavljajo zanimive vrste, kot so npr. kostanjevka, kreheljc, žvižgavka, ... Vabljeni vsi, ki jih zanima kaj se v tem času dogaja na jezeru!

torek, 29. marec 2011 ob 09:37

Selitev razstave šestih

Poročali smo že, da je od 3. do 27. marca bila v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih, na ogled razstava likovnih del šestih članic in članov Društva upokojencev Radenci. Svoja dela so razstavili Antonija Grum iz Gornje Radgone, Edvard Ketiš s Kobilščaka ter Albina Kragelj, Tatjana Mijatović, Ivanka Roškar in Filip Matko Ficko iz Radenec.

torek, 29. marec 2011 ob 09:19

Oddajte svoj glas za Glinaste Golobe na lestvici Domačica

Na lestvici Domačica, glasbene televizije MTV Adria je izmed sedmih predlogov na voljo tudi videospot Falling from the Stars, domače zasedbe Glinasti Golobi. Lestvica je sestavljena iz 20. videospotov in 7. predlogov, vsak teden pa iz lestvice izpadeta dva videospota, nadomestita pa ju dva videospota izmed predlogov. Tako lahko pomagate domači zasedbi, da se uvrsti na lestvico, s tem da ji oddate svoj glas pri predlogih pod zaporedno številko 4.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 22:50

Na prodaj DVD celotnega ljutomerskega koncerta Nede Ukraden

Na prodaj so DVDji celotnega koncerta Nede Ukraden, ki je bil to soboto v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC. Če ste torej zamudili koncert, si tako lahko priskrbite svojo kopijo celotnega koncerta na DVDju. Cena je 10 evrov. Za več informacij lahko pokličete na tel. št. 031 325 874 (Matej).

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 20:08

Ljutomerski derbi ponovno pripadel mlajši ekipi

V 17. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je ekipa PŠK Ljutomer 2 v mestnem derbiju še drugič premagala ekipo PŠK Ljutomer 1, KK GMT Beltinci so premagali KK Lindau Lendava, KK Paloma Sladki Vrh so bili boljši od ekipe KD Sobota, KK SE Kerčmar G. Petrovci pa od KK Sveta Ana. Odigran še bo zadnji krog, kjer bodo znani vsi udeleženci finalnega turnirja.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 15:00

Hrvaškega državljana, ki se je izognil mejni kontroli, lovili po Ljutomeru

Dne 27. marca 2011 ob 5.20 uri je na mejni prehod Gibina iz smeri Hrvaške pripeljal voznik osebnega avtomobila Seat Ibiza, na katerem so bile nameščene hrvaške registrske tablice. Na mejnem prehodu ni zaustavil, ampak je z nezmanjšano hitrostjo skozi spuščene zapornice zapeljal v notranjost Slovenije. Pri tem je poškodoval zapornice in svoj osebni avtomobil.

ponedeljek, 28. marec 2011 ob 12:409

Materinski dan v vrtcu Stročja vas

V četrtek 24.3.2011 smo v vrtcu Stročja vas pripravili popoldansko prireditev za mamice ob materinskem dnevu. Otroci so ob pomoči vzgojiteljic peli, igrali in plesali. Po kulturnem programu smo mame povabili v igralnice in jih razveselili z darili, ki so jih otroci izdelali skupaj z očeti.

nedelja, 27. marec 2011 ob 18:28

Nedi Ukraden se je na odru pridružil tudi Vlado Kalember

Sinoči je v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC v spremstvu skupine Nova legija nastopila legenda yugo pop glasbe Neda Ukraden na koncertu ob materinskem dnevu. Kot gosta sta nastopila Boštjan Bračič, ki ga poznamo iz šova Slovenija ima talent ter lanska zmagovalka tega šova Lina Kuduzović. Kot gost presenečenja je nastopil tudi hrvaški pevec Vlado Kalember in z Nedo odpel eno pesem.

sobota, 26. marec 2011 ob 23:451

68 »hrabrih« v Združenju MS

V restavracijskih prostorih hotela Diana v Murski Soboti je v soboto, 26. marca, po tradiciji potekal redni letni občni zbor članic in članov Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije. Sklical ga je predsednik podružnice, Franc Gobar, kot gostja pa se ga je udeležila Antonija Zupančič, ki je podpredsednica Združenja MS, a aktivno deluje v svoji matični Kamniško-zasavski podružnici.

sobota, 26. marec 2011 ob 23:06