Prleške cejtnge še naprej, Občina v prihodnosti z glasilom Prleški utrip

Ta teden izide 13. oz. 3. številka drugega letnika brezplačnega mesečnika Prleške cejtnge. Čeprav smo v uredništvu bili tik pred tem, da bo to hkrati tudi zadnja številka, smo se odločili, da bomo vztrajali. Finančno se nam izdajajnje sicer ne izide a se bomo vseeno trudili še naprej, saj to delamo iz veselja in ne kakršnekoli osebne koristi.

sreda, 30. marec 2011 ob 13:325

Redni letni zbor članov Ženskega odbojkarskega kluba ZM Ljutomer

V ponedeljek 28. marca je v kavarni Rogljiček v Ljutomeru potekal redni letni zbor članov ŽOK ZM Ljutomer. Poleg rednih točk dnevnega reda so bile izvedene tudi nadomestne volitve. Že pred časom sta namreč odstopila predsednik Janko Kardoš (osebni razlogi) ter član Danijel Hajnal (osebni razlogi).

sreda, 30. marec 2011 ob 11:11

Okrogla miza: Malo delo - priložnost za študente, brezposelne in upokojence

Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG) Vas vljudno vabi na okroglo mizo z naslovom »Malo delo – priložnost za študente, brezposelne in upokojence«, ki se bo odvijala v sredo, 30. marca 2011 ob 18.00, v Murski Soboti, in sicer v restavraciji Zvezda.

sreda, 30. marec 2011 ob 10:05

Nagradna igra: Ogrevanje s solarnimi sistemi

V sodelovanju s podjetjem Solarni sistemi Solarix, pripravljamo nagradno igro, kjer lahko dobite darilni bon v vrednosti 100€ pri nakupu solarnega sistema. Vsi sodelujoči pa boste dobili tudi tolažilne nagrade: promocijski artikli Solarix (majica, kapa, denarnice, ...). Odgovorite na vprašanje in z malo sreče lahko izžrebamo prav vas. Za odgovor si pomagajte s spodnjim člankom ter obiščite uradno spletno stran podjetja.

sreda, 30. marec 2011 ob 08:007

V Radomerju zagorelo vozilo

Danes je okrog 14. ure v križišču na Bogšovem Bregu v Radomerju zagorelo osebno vozilo, ki ga je vozil serviser avto podjetja iz Ljutomera. Vzrok požara ni znan, vozilo, ki bi naj bilo last Zdravstvenega doma Ljutomer pa je zgorelo v celoti. Ogenj so pogasili gasilci PGD Ljutomer in Radomerje, škode pa je za okrog 15 tisoč evrov.

torek, 29. marec 2011 ob 15:077

Osumljencem iz UE Ljutomer in UE Murska Sobota zasegli prepovedano drogo heroin

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Murska Sobota so v sodelovanji s policisti v drugi polovici meseca marca 2011 v dveh primerih zasegli prepovedano drogo heroin. V prvem primeru so 23-letnemu osumljencu, ki stalno stanuje na območju UE Ljutomer, zasegli 50 gramov heroina (1. fotografija), ki ga je osumljenec nabavil v Ljubljani z namenom preprodaje.

torek, 29. marec 2011 ob 13:331

Andrej Gorjak postal državni prvak v elektronskem pikadu

Športnik leta 2010, Športne zveze Ljutomer, Andrej Gorjak, je ta vikend v Nemčavcih pri Murski Soboti nastopal na državnem prvenstvu v elektronskem pikadu, ki ga je organizirala Pikado zveza Slovenije. Andrej, ki prihaja iz Ivanjkovec je v zgodnjih nedeljskih urah postal državni prvak. S tem je še dodatno potrdil uvrstitev v državno reprezentanco Slovenije, ki bo letos zastopala barve Slovenije konec maja v Španiji na Evropskem prvenstvu.

torek, 29. marec 2011 ob 11:55

Pikado Radenčanov

Rekreacija in  šport imata v Društvu upokojencev Radenci veliko veljavo. Tako se vsak ponedeljek dopoldne odpravijo na pohod članice in člani pohodniške sekcije, ob četrtkih dopoldne vrtijo pedale kolesarke in kolesarji, ob torkih popoldne je rekreativna telovadba, a ob četrtkih joga. Strelci trenirajo ob torkih, kegljavke in kegljači ob sredah, ko mečejo tudi pikado, šah in karte pa igrajo ob četrtkih. Ob četrtkih popoldne so aktivni tudi ribiči.

torek, 29. marec 2011 ob 11:35

Zdravko Dolinšek razstavlja

Dolga leta je Zdravko Dolinšek kot zlatar in oblikovalec ustvarjal v Trbovljah, ob tem pa za sprostitev tudi slikal. To slednje počne že 48 let in letos januarja je za oljno sliko na natečaju v Turnišču prejel nagrado za prvo mesto. Kajti po upokojitvi se je preselil v Radence in sedaj živi v pokrajini ob reki Muri ter še vedno ustvarja.

torek, 29. marec 2011 ob 11:10

Razstava likovne delavnice

Akademska slikarka ter magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone že drugo leto kot mentorica vodi likovno delavnico v DOSOR-ju, Domu starejših občanov v Radencih. Likovno delavnico obiskuje devet kandidatk in kandidatov, ki bodo sedaj javnosti svoja dela predstavili na posebni razstavi.

torek, 29. marec 2011 ob 10:22