Koledar prireditev v občini Ormož in okolici april 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in okolici v aprilu.

petek, 1. april 2011 ob 17:33

Vinsko-kulinarični večeri v Hiši Stare trte

V Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru so v letošnjem letu pričeli z izvajanjem vinsko-kulinaričnih večerov, ki se odvijajo ob četrtkih. V mesecu januarju in februarju je bilo moč degustirati vina in kulinariko iz mariborske, gornje-slovenjegoriške in podpohorske vinske ceste. V mesecu marcu so se odvili štirje kulturno obarvani vinsko-kulinarični večeri v okviru cikla »Vino, trta in literatura«.

petek, 1. april 2011 ob 17:18

Predstavitev likovne delavnice

Že drugo jesensko-zimsko sezono poteka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, likovna delavnica pod vodstvom Saše Bezjak, akademske slikarke in magistre kiparstva iz Gornje Radgone. Ta je s svojimi devetimi »delavničarji« (tako jih poimenuje sama !) pripravila v avli DOSOR-ja razstavo del, ki so nastala v okviru delavnice. Otvoritev je potekala zadnji dan minulega meseca, 31. marca, od 18.30 pod geslom pisca Balzaca: »Ni velikega talenta brez velike moči volje.« ...

petek, 1. april 2011 ob 17:13

V Presiki zagorelo v kuhinji

Danes je ob 02.27 uri prišlo do požara v Presiki. Zagorelo je v kuhinji od koder se je požar razširil še v dnevno sobo. Požar, ki je bil še v začetni fazi so skupaj z domačini hitro pogasili gasilci iz PGD Ljutomer in PGD Stročja vas. Lastnica stanovanja se je pri požaru zastrupila z dimom in je potrebovala zdravniško pomoč. Vzrok požara še preiskujejo.

petek, 1. april 2011 ob 09:409

V Ljutomer prihaja Chuck Norris

1. april Letošnji Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki bo potekal od 25. do 30. julija bo gostil prav posebnega gosta. To bo legendarni "teksaški mož postave", Chuck Norris. Chuck se bo v Ljutomeru ustavil v sklopu svoje evropske turneje, ko bo promoviral svoj novi celovečerni film B produkcije, katerega delovni naslov še je zaenkrat Chuck vs. Zombies, posnet pa je bil prav za evropski trg.

petek, 1. april 2011 ob 09:065

Pustna povorka v Ljutomeru razburila župnika in škofa

Na pustno nedeljo je v Ljutomeru potekala tradicionalna pustna povorka Fašenk v Lotmerki 2011, ki ga vsako leto prireja Turistično društvo Ljutomer. Na povorki so se turistična in kulturna društva predstavila v maskah na aktualno tematiko. Največ mask je letos bilo na temo škofij, kar je poskrbelo za razburjenje ljutomerskega župnika Andreja Zrima in murskosoboškega škofa dr. Petra Štumpfa.

četrtek, 31. marec 2011 ob 21:0227

Dve razstavi naenkrat

V Domu starejših občanov Gornja Radgona sta od srede, 30. marca, na ogled kar dve likovni razstavi. Slovesna otvoritev je potekala tega dne popoldne ob 16.30.

četrtek, 31. marec 2011 ob 20:24

Požar v naravi in najdba topovskega izstrelka

Danes je nekaj minut pred poldnevom v Radomerščaku zaradi kurjenja v naravi zagorela suha trava. Travniški požar na površini pol hektarja so pogasili gasilci PGD Ljutomer in PGD Radomerje. Pri gašenju se je ena oseba poškodovala, pomoč pa so ji nudili reševalci ZD Ljutomer.

četrtek, 31. marec 2011 ob 15:42

Maribor slavil z 2:0 v Veržeju

Na prijateljski nogometni tekmi, v torek, 29. marca, je v Veržeju gostovala vodilna ekipa 1. SNL NK Maribor. Nasproti so jim stali domaćini NK Tehnostroj Veržej, ki igrajo v 3. SNL. V prvem polčasu so gostje dosegli dva zadetka, prvega iz bližine po neodločnosti domače obrambe, drugega pa z glavo po strelu s kota.

četrtek, 31. marec 2011 ob 10:00

O argumentih za in proti malemu delu

Na okrogli mizi, ki jo je Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij priredilo 30. marca v Murski Soboti, so navedli tehtne argumente za in proti malemu delu. Sogovorniki na okrogli mizi so bili: mag. Cvetka Sreš, direktorica Zavoda za zaposlovanje Murska Sobota, Ines Sukič iz Kluba prekmurskih študentov, Samuel Friškič, diplomirani zgodovinar in iskalec zaposlitve, Gašper Kokot, predsednik Združenja za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG), Jože Türkl, predstavnik ZSSS, in ...

četrtek, 31. marec 2011 ob 09:04