V Ljutomeru brez zadetkov

V soboto, 9. aprila, je ljutomerska članska nogometna ekipa NK Ljutomer v 17. krogu Pomurske lige gostila nogometaše NK Turnišča. Nogometaši NK Ljutomer, ki so odlično začeli spomladanski del lige s tremi zmagami, so tudi tokrat ostali neporaženi. Tekma se je sicer končala brez zadetkov. V naslednjem krogu, prihodnji vikend, ljutomerčani gostujejo v Gančanih.

sobota, 9. april 2011 ob 21:27

Požar na Cvenu v celoti uničil kuhinjo, v Cezanjevcih zagorele smeti

V soboto, 9. aprila, je okrog 11:30 ure na Cvenu zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Ogenj je v celoti uničil kuhinjo in del dnevne sobe z omaro ter del hodnika. Požar so pogasili gasilci PGD Cven in PGD Ljutomer.

sobota, 9. april 2011 ob 21:221

Slikarka duše

Profesorica razrednega pouka Annmarie Saša Prah, po rodu iz Lenarta v Slovenskih goricah, ki že 20 let živi v Ljubljani in  ima tam svojo prodajno galerijo, od 8. aprila dalje razstavlja svoje oljne slike v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru.

sobota, 9. april 2011 ob 21:13

Turška amaterska reprezentanca premočna za slovensko

Danes sta se v Veržeju pomerili turška amaterska nogometna reprezentanca Ankara in slovenska MNZ Murska Sobota. Turški nogometaši so bili premočni za našo ekipo in so slavili s 3:1. S tem so se Turki uvrstili v drugi del tekmovanja, slovenska reprezentanca pa je osvojila drugo mesto. V drugi tekmi v Križevcih v Prekmurju je slavila reprezentanca South East FYROM iz Makedonije nad izraelsko FC Carmiel Safed z rezultatom 2:0.

sobota, 9. april 2011 ob 18:562

V Ljutomer na vožnjo z »butkači«

V Ljutomeru je od 5. aprila dalje postavljen zabaviščni park - lunapark, kjer se lahko mladi in mladi po srcu zabavajo na različnih vrtiljakih in avtomobilčkih ali t.i. »butkačih«, kot je to bilo nekoč zelo popularno. Lunapark se nahaja na koncu Grossmannove ulice (mimo dvorane ŠIC) v Ljutomeru, kjer so še pred leti stale zapuščene barake. Lunapark bo v Ljutomeru do 3. maja, odprt pa je vsak dan od 10. do 22. ure, ob petkih, sobotah in nedeljah pa od 10. do 23. ure.

petek, 8. april 2011 ob 20:43

29-letnici zasegli heroin

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Murska Sobota so obravnavali 29-letno osumljenko, ki stalno biva na območju UE Murska Sobota. V postopku je osumljenka kriminalistom izročila 20 gramov prepovedane droge heroin, ki je bila zavita v aluminijasto folijo. Osumljenka, ki je tudi uživalka trdih drog, je drogo nabavila z namenom preprodaje.

petek, 8. april 2011 ob 10:162

O Radencih s Künštnimi Prleki

V Radencih, na Zavodu za turizem in šport, se je 7. aprila popoldne oglasil Uroš Maučec, namestnik direktorja in odgovorni urednik murskosoboške televizije Idea. Prišli pa so tudi predstavniki Zavoda za turizem in šport, Osnovne šole Radenci, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, Kulturno umetniškega društva Bubla Radenci, Mladinskega društva Vrelec Radenci in folklorne skupine KD Janko Divjak.

petek, 8. april 2011 ob 09:143

Pohod otrok iz Vrtca Ljutomer

Otroci iz skupine Mavric iz Vrtca Ljutomer so se 7. apriila, na Svetovni dan zdravja in Dan brez avtomobila, s svojima vzgojiteljicama odpravili na daljši pohod. Pot nas je vodila skozi gozd, po poljih, mimo Juršovke... V okviru projekta Veliki nemarni škornji so otroci izdelali tablo "Kaj ne sodi v gozd?" in jo postavili v gozd, z upanjem da veliki nemarni škornji ne bodo več onesnaževali gozda.

petek, 8. april 2011 ob 08:351

Kakšno odgovornost si nalagamo z malim delom?

Če poskušamo povzeti dogajanja, povezana s prihajajočim nedeljskim referendumom za malo delo lahko rečemo, da se referendumska kampanja končuje s kopico odprtih vprašanj, ki so jih nanizali nasprotniki malega dela in daljšo vrsto utemeljenih odgovorov zagovornikov malega dela.

četrtek, 7. april 2011 ob 21:372

Slavili slovenska in turška amaterska reprezentanca

Danes sta na Amaterskem tekmovanju reprezentanc - Regions Cup 2011 bili odigrani tekmi med slovensko amatersko reprezentanco MNZ Murska Sobota in izraelsko FC Carmiel Safed ter med amaterskima reprezentancama Ankara iz Turčije in South East FYROM iz Makedonije. MNZ Murska Sobota je v Križevcih v Prekmurju zmagala z rezultatom 3:1, Ankara pa v Veržeju s 3:0. Preostali tekmi bosta odigrani v soboto.

četrtek, 7. april 2011 ob 18:31