Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov v Veržeju

V sredo, 20. aprila, se je v Zavodu Marianum Veržej, uradno odprla 3. Razstava pirhov, velikonočnih košar in prtov slovenskih pokrajin, kjer si na enem mestu lahko ogledate tradicionalne in novodobne pirhe, prvič tudi tradicionalne in novodobne velikonočne košare, vezenine z velikonočnimi motivi iz vseh slovenskih pokrajin, razstavljeni pa so tudi izdelki vrtcev in šol severovzhodne Slovenije.

sreda, 20. april 2011 ob 20:101

Ponoven pogin čebel

Po včerajšnjem poginu čebel v Kobilju, danes poročajo o poginu čebel v Rakičanu, okolici Gornje Radgone in v Dolgi vasi. 20. aprila 2011 ob 8. uri je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo o poginu večjega števila čebel, v Rakičanu (UE Murska Sobota). Čebele so last dveh čebelarjev.

sreda, 20. april 2011 ob 18:047

Do 1200 evrov kazni pri uporabi pirotehnike v nasprotju s predpisi

Vsako leto se v času Velikonočnih praznikov srečuje s problematiko, ki je povezana z različnimi  napravami, ki jih posamezniki uporabljajo za pokanje. Pogosto se pri tem uporabljajo možnarje ali druga priročna sredstva. V preteklih letih je zaradi tega velikokrat prišlo tudi do hudih in lahkih telesnih poškodb. Največkrat pa se s pokanjem z acetilenom (karbidom) v nočnem času moti javni red in mir.

sreda, 20. april 2011 ob 14:204

Sijajen uspeh mladih pevcev OŠ Ivan Cankar Ljutomer v Bratislavi

Minuli vikend je bil zelo uspešen za otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja iz Ljutomera. Mladi pevci do 12 let so se pod vodstvom zborovodje prof. Jožeta Gerenčerja udeležili svetovnega tekmovanja v Bratislavi na Slovaškem. V svoji kategoriji do 12 let so osvojili srebrno plaketo in samo 1,8 točke jih je ločilo do zlata. Ob spremljavi pianistke Sare Žibrat so se predstavili s šestimi pesmicami.

sreda, 20. april 2011 ob 12:143

Na Mavričnem vrtiljaku se je predstavilo preko 200 otrok

Danes je v Domu kulture v Ljutomeru potekalo srečanje vrtcev Upravne enote Ljutomer - Mavrični vrtiljak, kjer se je v dvanajstih skupinah predstavilo preko 200 otrok vrtcev s plesi in koreografijami, ki so jih pripravili skupaj s svojimi vzgojitelji/cami. Dogodek so skupaj z donatorji pripravili pri Društvu prijateljev mladine Ljutomer.

torek, 19. april 2011 ob 19:331

Sum na zastrupitev čebel v Kobilju

Dne 19. aprila 2011 malo pred 9. uro je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo o poginu večjega števila čebel na območju Kobilja (UE Lendava). Po sprejetem obvestilu so na kraj odšli policisti, kjer so opravili ogled. O poginu čebel so policisti obvestili tudi veterinarskega in kmetijskega inšpektorja, ki sta pri ogledu nudila strokovno pomoč.

torek, 19. april 2011 ob 19:152

Hotel Grozd zaprl svoja vrata

Po manj kot dveh letih obratovanja, je svoja vrata za goste danes zaprl hotel Grozd (nekdanji hotel aMord) pri Mali Nedelji. Glede na vse težave od samega začetka obratovanja to niti ni posebno presenečenje. Zaprtje hotela ne pomeni posebnega siromašenja turistične ponudbe, saj je bil ves čas bolj ali manj prazen. Osiromašena pa bo preskrba z osnovnimi življenskimi artikli, saj sta hkrati z zaprtjem hotela vrata zaprla tudi samopostrežna trgovina ingostinski objekt, ki sta obratovala ...

torek, 19. april 2011 ob 19:079

Foto natečaj Lepote Prlekije

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Občino Ljutomer in Lokalno turistično organizacijo (LTO) Prlekija Ljutomer prireja nagradni foto natečaj Lepote Prlekije. Tema natečaja so fotografije, ki lahko prikazujejo kakršenkoli motiv, pokrajino, ... iz Prlekije. Najboljše fotografije bodo razstavljene v Parku I. slovenskega tabora v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi.

torek, 19. april 2011 ob 08:515

Otroci spoznavali delo lovcev

V ponedeljek, 18.4.2011, je Vrtec Ljutomer obiskal lovec, g. Ferdinand Rošker, član Lovske družine Ljutomer. Pri vodenju mu je pomagal g. Kapun, prav tako iz Lovske družine Ljutomer. Skupaj smo si ogledali krmišče fazanov, skladišče hrane ter spoznali lovske pse. Slišali smo marsikaj; kakšna je lovska obleka, kako lovec skrbi za živali v gozdu in kdo mu pri tem pomaga ... Pobliže smo si ogledali tudi nekaj manjših trofej.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 21:28

Künštni Prleki pluli po reki Muri

Dne 17.4.2011 smo se Künštni Prleki spustili s čolni po reki Muri. Pot smo pričeli blizu Konjišča v občini Apače, končali pa v Ižakovcih, kjer smo se sporekli o meji Republike Prlekije in Prekmurja. Pot je bila zelo čudovita, saj smo se veselili z glasbo in petjem. Med samo plovbo smo ugotovili, da naj narava poskrbi za mejo med Republiko Prlekijo in Prekmurjem, saj je prvič v zgodovini po reki Muri plula zastava Republike Prlekije, katera je označevala mejo med Prleki in Prekmurci.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 18:244