Proslava ob Dnevu upora proti okupatorju

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v sredo, 20. aprila, v Domu kulture Ljutomer pripravila proslavo ob 27. aprilu - Dnevu upora proti okupatorju in v počastitev 70. obletnice ustanovitve OF. Prisotne je najprej nagovorila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je v govoru poudarila pomembnost protinacističnega in protifašističnega gibanja.

torek, 26. april 2011 ob 18:5519

Vseslovenski razpis za vinskega šampiona

Grossmannov festival, ki se po sprejemu v Evropsko federacijo festivalov fantastičnega filma, največje mreže festivalov žanrskega filma na svetu, sedaj imenuje Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, bo letos že 7. po vrsti. Odvijal se bo od 25. do 30. julija v Ljutomeru. Letos prvič pripravljajo vseslovenski razpis za Vinski šampion Hudi maček in k sodelovanju vabijo vse vinarje.

torek, 26. april 2011 ob 15:01

Blagoslov vozil in srečanje

Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann - Janez Puch vljudno vabi vse na otvoritev sezone z blagoslovom vozil in voznikov na Jeruzalem, dne 27. aprila. Zbirališče bo na Jeruzalemu pri cerkvi med 10. in 11. uro.

torek, 26. april 2011 ob 10:552

Številni pohodniki prehodili Misijonsko pot

Čudovito vreme, prelepa narava, veliko število veselih ljudi in prijaznost domačinov ob poti, vse to je zaznamovalo današnji Velikonočni pohod po misijonski poti v Mali Nedelji in okolici. Veliko število ljubiteljev narave in pohodništva, manjkali niso niti redni obiskovalci iz Domžal, se je zbralo ob hotelu Bioterme, kjer je že tako prešerno razpoloženje še podžgal harmoikar.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 19:00

Nov pogin čebel, znani vzroki za pogine: klotianidin na koruzi

Danes v dopoldanskem času je OKC PU Murska Sobota ponovno sprejel obvestilo o dveh primerih pogina čebel. Prvi primer so policisti obravnavali v Dolnji Bistrici (UE Lendava). Z ogledom kraja so ugotovili, da je enemu čebelarju v 33 panjih poginila velika večina čebel. Drugi primer pogina so policisti obravnavali v Brezovcih (UE Murska Sobota), kjer je v 34 čebeljih panjih, ki so last enega čebelarja, poginila tretjina čebel.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 17:546

Ljutomerčani dosegli točko na gostovanju v Petišovcih

Ljutomerčani se iz gostovanja v Petišovcih vračajo s točko, potem ko so v 19. krogu Pomurske lige z domačo ekipo remizirali z rezultatom 2:2. Vsi zadetki so bili doseženi že v prvem polčasu, oba gola za ljutomersko ekipo pa je dosegel David Mihalič. V naslednjem krogu, prihodnji vikend, v Ljutomer prihaja vodilna ekipe lige NK Rakičan.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 14:41

Prlekija ima talent!

Lani smo se v članku Prlekija ima talent? spraševali ali ima Prlekija res talent? Sedaj na to vprašanje lahko odgovorimo z JA, saj je v letošnji sezoni oddaje Slovenija ima talent nastopil tudi Blaž Zanjkovič iz Ljutomera oz. Razkrižja, oče petih otrok, ki sanja o tem, da bi postal operni pevec. Po včerajšnjem nastopu v omenjeni oddaji ni daleč od teh sanj, saj je pokazal, da ima talent.

ponedeljek, 25. april 2011 ob 09:458

Čebele še naprej poginjajo

Dne 24. aprila 2011 v dopoldanskem času je OKC PU Murska Sobota sprejel več obvestil o poginu čebel. V Puconcih je trem čebelarjem, ki imajo 39, 46 in 65 panjev s čebelami, v zadnjih dneh poginilo večje število čebel. O poginu čebel sta OKC seznanila tudi čebelarja iz Čentibe pri Lendavi, ki imata skupno 49 čebeljih panjev. Večji pogin je opazil tudi čebelar iz Nedelice, ki ima 20 panjev čebel.

nedelja, 24. april 2011 ob 19:353

Divji ples na tretjem Prleškem žegnu v ormoškem Unterhundu

V soboto, 23. aprila, je Kulturno alternativni klub Ormož v ormoškem Unterhundu pripravil že tretji Prleški žegen. Publiko so v divji ples pognali energični Muškat Hamburg iz Maribora, vodilni domači predstavniki žlahtnega rokenrola, legendarni mariborski punkerji V okovih, ki so pred kratkim pričeli s ponovnim delovanjem ter nabriti punk rockerji Cops On Bikes iz Celja, ki so se tokrat že drugič predstavili ormoški publiki.

nedelja, 24. april 2011 ob 11:231

Velikonočno pokanje na Sp. Kamenščaku

Velikonočno pokanje in kurjenje kresa na Sp. Kamenščaku oz. "na Vili" ima dolgoletno tradicijo, kjer se je pred desetletji zbiralo veliko ljudi. Dandanes se to dogaja v bolj okrnjeni obliki, ko še zgolj posamezniki skrbijo, da ta običaj popolnoma ne zamre.

nedelja, 24. april 2011 ob 10:442