Letos dva festivala v enem - OFAK-ŠTUNF

Klub ormoških študentov in Mladinski center Ormož ponosno predstavljata 8 dni zabave, koncertov, mladinskih delavnic, kulturnih večerov, športa, ... Letos kar dva festivala v enem, OFAK-ŠTUNF, od 5. do 13. avgusta 2011.

petek, 6. maj 2011 ob 19:01

Tanja Žagar ima novega!

Tanja Žagar je svojo pomladansko koncertno turnejo zaključila s koncertom v Dvorani Golovec v Celju. Ta dogodek je še toliko pomembnejši v njeni karieri, saj je bil to že njen 50. dvoranski koncert. V minulih treh letih je prečesala Slovenijo podolgem in počez ter se na mnogih odrih predstavljala s svojim odličnim koncertnim programom. Zato je bila še toliko bolj vesela polne dvorane na svojem jubilejnem koncertu.

petek, 6. maj 2011 ob 12:444

V vrtcu Veržej uredili zeliščni kotiček

Zelišča in dišavnice so okras narave in doma. Zato smo se tudi vzgojiteljice starejše skupine odločile, da si pred vrtcem na igrišču naredimo kotiček z zelišči in z dišavnicami ter otrokom konkretno predstavimo smisel in pomen takšnih manj znanih rastlin za vključevanje le-teh v vsakodnevno zdravo prehrano.

petek, 6. maj 2011 ob 10:141

Nagradna igra Oliver Dragojević

Portal Prlekija-on.net v sodelovanju z ADP Events prireja nagradno igro, kjer si lahko zagotovite vstopnico za koncert. Pridružite sem nam ob nepozabnem romantičnem dnevu v Murski Soboti, kjer nam bo veliki romantik, dalmatinski zvezdnik Oliver Dragojević skupaj z Dupini prepeval vse svoje največje uspešnice in sicer dne, 27. maja 2011 ob 20 uri v osnovni šoli 1 v Murski Soboti. Tega nepozabnega dogodka nikakor ne smete zamuditi.

četrtek, 5. maj 2011 ob 22:315

Izjemen uspeh novincev Boks kluba Ljutomer na državnem prvenstvu v boksu

Na XX. državnem prvenstvu v boksu je tekmovalo 7 članov Boks kluba Ljutomer (BKL), osvojili pa so kar 5 odličij, od tega 3 zlate in 2 srebrni. Boks klub Ljutomer, ustanovljen šele septembra 2010, je letos nastopil prvič na XX. Državnem prvenstvu v boksu za posameznike, ki je potekalo v Mariboru od 28. aprila do 1. maja, kjer je nastopilo skupaj 76 tekmovalcev.

četrtek, 5. maj 2011 ob 19:408

Tragedija, ki jo bodo ljudje še dolgo pomnili

Včeraj so se v Dornavi poslovili od Arnuševih treh otrok, ki so tragično umrli v prometni nesreči, ki se je zgodila prejšnji petek zvečer na cesti med Ptujem in Dornavo. V Dornavi so zaradi nesreče odpovedali tudi tradicionalno kresovanje in prvomajsko budnico, saj je vse vaščane močno prizadela tragična prometna nesreča.

četrtek, 5. maj 2011 ob 11:007

150 delavcev ormoške Carrere Optyl bo ostalo brez dela

V ormoškem podjetju Carrera Optyl je gospodarska kriza pustila svoj pečat, povpraševanje po očalih pada, zato bodo v podjetju nadaljevali z odpuščanjem. Podjetje, ki je v lasti italijanskega koncerna Safilo, je ob koncu leta 2008 in v letu 2009 kriza močno prizadela njihovo panogo, zaradi česar je v začetku leta 2009 delo že izgubilo 152 delavcev.

četrtek, 5. maj 2011 ob 08:402

Nastop za dedke in babice v najstarejšem vrtcu Gresovščak

Danes so bili povabljeni dedki in babice v vrtec Gresovščak, kjer so vnuki in vnukice pripravili lep nastop. Pokazali so, kaj so se naučili in vsem podarili šmarnice, ki so jih nabrali sami. Lepo je opazovati te male kratkohlačnike in preživeti lep dopoldan s tistimi, ki se imajo najraje.

sreda, 4. maj 2011 ob 17:451

Informacijska kampanja v Tednu Evrope

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, bo v Tednu Evrope izvedla informacijsko kampanjo po pomurskih regijskih središčih. Ob tej priložnosti bodo na stojnici mimoidočim ponujali brezplačne publikacije in promocijski material na temo EU. Novost predstavlja t.i. mnenjska tabla na katero bodo lahko obiskovalci zapisovali mnenja o strategiji Evropa 2020.

sreda, 4. maj 2011 ob 15:291

Tradicionalni veteranski pohod v Dolgi vasi

Veteranske organizacije iz območja Lendave (Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Zveza slovenskih častnikov, Policijsko veteransko društvo Sever in Zveza združenj borcev za NOB) so zadnji torek v aprilu organizirali tradicionalni veteranski pohod v spomin na dogodke iz leta 1991.

sreda, 4. maj 2011 ob 10:081