Postavili informativne turistične table

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci in čedalje številnejši ponudniki gostinskih, prenočitvenih in drugih dejavnostii, želijo svojo ponudbo približati gostom, ki v naš kraj prihajajo predvsem zaradi Bioterm. Večini turistov namreč ne zadostuje samo ponudba kopališča, ampak želijo spoznati bližnjo in daljno okolico, kontaktirati z domačini, si ogledati naravno in kulturno dediščino, okusiti kulinarične dobrote in obiskati vinske kleti, zajahati konje ali se popeljati s ko ...

sobota, 23. april 2011 ob 22:291

Pomori čebel v Pomurju imajo večje razsežnosti

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč, kmetijski minister Dejan Židan in glavna inšpektorica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Saša Dragar Milanovič so obiskali prizadete čebelarje v Pomurju, kjer se je v zadnjih dneh zgodilo več pomorov čebel. O pomorih je poročalo 19 pomurskih čebelarjev s tisoč panji, kar predstavlja več kot deset odstotkov vseh pomurskih čebel.

sobota, 23. april 2011 ob 21:024

Velikonočni blagoslov

Velika sobota je dan, ko se kristjani spominjajo Jezusa v Božjem grobu, katoličani in pravoslavci pa bodo praznovanje velike noči začeli zvečer z vigilijami. Na veliko soboto, ki je dan pred veliko nočjo, verniki pripravijo velikonočne jedi in jih nosijo k blagoslovu. Jedi ima imajo posebno simboliko.

sobota, 23. april 2011 ob 18:411

Pri padcu s konja se je smrtno ponesrečil

Dne 22. aprila 2011 ob 22. uri je OKC PU Murska Sobota sprejel obvestilo, da je med ježo v Tropovcih (UE Murska Sobota) s konja padel jezdec, ki negibno leži na tleh. Policisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je tega dne ob 19.30 odšel na ježo s konjem 47-letni moški iz okolice Murske Sobote. Z njim so v skupini jahale še štiri osebe. Vsi konji so last pokojnega jahača.

sobota, 23. april 2011 ob 10:57

Učenci na obisku pri mojstru Milanu

Učenci 2a razreda osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera in učenci osnovne šole Cvetka Golarja iz Ljutomera so imeli naravoslovni dan ter so se peš odpravili v Železne Dveri, kjer so obiskali delavnico družine Belec. Mojster Milan jim je pokazal, kako nastajajo različni izdelki, otroci pa so najbolj zvedavo opazovali oblikovanje gline. Najbolj pogumni so z veseljem oblikovali glino in si naredili drobna darilca.

petek, 22. april 2011 ob 17:422

Odkrili ukraden BMW X5

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota so 15. aprila v dopoldanskem času v Dolnjem Lakošu zaustavili in kontrolirali 36-letnega državljana Poljske, ki je vozil terenski avtomobil znamke BMW X5, letnik izdelave 2010.

petek, 22. april 2011 ob 10:032

46. članski prvomajski turnir v Veržeju

ŠD NK Veržej vabi na tradicionalni že 46. članski prvomajski turnir nogometni turnir za pokal občine Veržej, ki bo letos v sredo 27. aprila. Na turnirju bodo nastopile ekipe NK Dokležovje (član 1. lige MNZ M. Sobota), NK Kema Puconci (član Pomurske lige), NK Polana (član MNZ Lendava) ter domačini. Turnir se prične ob 9.30 zjutraj, podelitev pokalov pa je predvidena ob 20.00.

četrtek, 21. april 2011 ob 19:35

Ribolov in kegljanje upokojencev

Ribiška sekcija pri Društvu upokojencev Radenci je izvedla letošnje društveno tekmovanje v športnem ribolovu. Sodelovalo je skupno ducat ribičev, ki so se namakanja trnkov v Hrastju Moti lotili kar dvakrat, 7. in 14. aprila. Tako je po seštevku ribjega ulova dveh tekmovalnih dni zmagal Martin Škrlec, ki so mu natehtali 24,140 kg ulova.

četrtek, 21. april 2011 ob 19:30

Srečanje invalidov treh držav

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, ki ga s sedežem v Murski Soboti kot predsednik vodi Rudolf Kulič, že vrsto let na različne načine sodeluje z invalidskimi organizacijami v sosednjih državah. Tako je minulo soboto to društvo bilo gostitelj mednarodnega druženja invalidov treh sosednjih držav: Slovenije, Avstrije in Madžarske. V Radencih.

četrtek, 21. april 2011 ob 12:25

Velikonočni pohod po Misijonski poti v ponedeljek, 25. aprila

Turistično društvo Mala Nedelja-Radoslavci vabi v ponedeljek, 25. aprila, na prvi letošnji pohod. Za ljubitelje narave in pohodništva je zbirališče ob 9. uri pred hotelom Bioterme, od tam bomo krenili na Misijonsko pot Sv. bratov Cirila in Metoda. Skozi Hanželove grabe se bomo povzpeli v Malo Nedeljo in naprej do izvira Kršovščak, kjer naj bi po ljudskem izročilu krščevala Ciril in Metod.

četrtek, 21. april 2011 ob 10:011