Na ogled videospot ansambla Štrk - Želim si želim

Ansambel Štrk so pred kratkim posneli nov valček z naslovom Želim si želim pod katerim se je v celoti podpisal Edvard Belčič, kitarist ansambla Štrk. Sedaj je na ogled tudi videospot, ki so ga posneli v prelepi okolici Dvorca Jeruzalem. Valček ima malce modernejši pristop, saj gre za predelavo že znane  pesmi v zabavni verziji Želim si skupine Petovio, katere vodja je bil omenjeni avtor, pela pa je prav tako Nataša Janžek, sedanja pevka ansambla Štrk.Videospot si lahko ogledate ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 16:173

Zlati večer Tanje Žagar zažarel v platinastih barvah

V petek, 15. aprila se je v Dvorani Golovec v Celju zgodil »Zlati večer Tanje Žagar« -  poseben koncertni večer, na katerem je založba Gong Records pevki Tanji Žagar podelila Zlato ploščo za najbolj prodajan slovenski album v letu 2010 - »Hvala, ker si ob meni ti« in Platinasto ploščo za album »Tiho, tiho čas beži«.

ponedeljek, 18. april 2011 ob 16:09

Anja Štefan v Vrtcu Ljutomer

V petek, 15. aprila 2011, je bila gostja Vrtca Ljutomer pesnica, pisateljica in pravljičarka Anja Štefan. Srečanje je potekalo v dvorani Glasbene šole Ljutomer. Skozi pripovedovanje ljudske pravljice, uganke, petje pesmi… je na zelo neposreden in čuteč način animirala otroke in odrasle.Zaradi njene človeške topline in neposrednega odnosa do otrok in odraslih smo sklenili, da Anjo Štefan še kdaj povabimo k nam v vrtec. Seveda hvala Mladinski knjigi, ki nam je omogočila tako ...

ponedeljek, 18. april 2011 ob 10:13

Ljutomerčani poraženi v Gančanih

Po uspešnem začetku spomladanskega dela lige, ko so člani ekipe NK Ljutomer v Pomurski ligi dosegli tri zmage in en neodločen izid v štirih tekmah, so v 18. krogu izgubili v Gančanih z rezultatom 2:1. Vsi trije zadetki so padli že v prve pol ure igre, gol za ljutomersko ekipo pa je dosegel Samo Smodiš. V naslednjem krogu, prihodnji vikend, ljutomerčani gostujejo pri zadnjeuvrščeni ekipi v Petišovcih, potem pa v Ljutomer prihaja vodilna ekipa lige NK Rakičan.

nedelja, 17. april 2011 ob 19:03

Na sejmu LOV tudi razstava starodobnih vozil

Ta konec tedna je na sejmišču družbe Pomurski sejem v Gornji Radgoni potekal 7. mednarodni sejem lovstva in ribištva in 1. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, ki se predstavljata s skupnim imenom LOV. Sejma sta namenjena vsem ljubiteljem narave, ki so odprti za nova doživetja in spoznanja.

nedelja, 17. april 2011 ob 18:001

Na 9. Blaguškem teku tudi tek v spomin preminulemu prijatelju

Športno društvo Videm združuje aktivne športnice in športnike, kakor tudi športne rekreativce v občini Sv. Jurij ob Ščavnici. Poleg uspehov na športnih tekmovanjih se ponašajo tudi kot odlični organizatorji številnih tekmovanj. Njihov najobsežnejši in tudi najzahtevnejši projekt je vsekakor vsakoletni Blaguški tek, katerega so v soboto, 16. aprila, pripravili že deveto leto zapored.

nedelja, 17. april 2011 ob 16:561

Krajani KS Stara Cesta očistili okolico

Krajevna skupnost Stara Cesta je v okviru občinske čistilne akcije »Stopimo skupaj - očistimo našo občino«, v sodelovanju s Turističnim društvom Stara Cesta,  ŠRD Kostanjevica-Stara Cesta, KO Rdečega križa Stara Cesta, PGD Mekotnjak-Stara Cesta in PGD Desnjak v soboto, dne 16.04.2011, organizirala čištilno akcijo na območju Krajevne skupnosti Stara Cesta. Akcije se je udeležilo več kot petdeset prostovoljk in prostovoljcev.

nedelja, 17. april 2011 ob 14:233

PŠK Ljutomer 1 prvaki Bioplin Gjerkeš PKL 2010/2011

V Ljutomeru je v športni dvorani ŠIC, v soboto potekal finalni turnir najboljših štirih ekip rednega dela Bioplin Gjerkeš Pomurske košarkarske lige (PKL) 2010/2011. Prvaki so postali igralci prve ljutomerske ekipe PŠK Ljutomer 1, ki so v napetem finalu ugnali ekipo KD Sobota z rezultatom 68:66. Tretje mesto je osvojila ekipa KK Paloma Sladki Vrh, ki je na tekmi za tretje mesto premagala ekipo PŠK Ljutomer 2.

sobota, 16. april 2011 ob 22:311

V ljutomersko knjižnico odslej tudi z dvigalom

Danes je s slovesno otvoritvijo v Splošni knjižnici Ljutomer, pričelo delovati dvigalo, s katerim bo odslej omogočen dostop v prostore knjižnice tudi invalidom, dvigalo pa bo dobrodošlo tudi za starejše osebe, mamice z otroki in ostale gibalno ovirane uporabnike. Trak sta skupaj slovesno prerezali županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Silva Kosi.

sobota, 16. april 2011 ob 12:153

Prvi eko hostel v Sloveniji tudi uradno odprl svoja vrata

V petek, 15. aprila, je v Križevcih pri Ljutomeru svoja vrata uradno odprl prvi eko hostel v Sloveniji, Eko hostel »Stara pošta« YH Križevci pri Ljutomer, ki je eden izmed štirih tovrstnih hostlov v Evropi. Hostel so s slavnostnim prerezom traku skupaj odprli Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije (PZS), Branko Belec, župan občine Križevci pri Ljutomeru in zakonca Frlin, ki sta obnovila staro spomeniško stavbo in jo preuredila v hostel.

petek, 15. april 2011 ob 14:206