Otroci vrtca Stara Cesta obiskali policijsko postajo Ljutomer

V četrtek, 7. aprila 2011, smo se otroci iz vrtca Stara Cesta v okviru projekta Pasavček odpravili na ogled policijske postaje v Ljutomeru. Tam sta nas prijazno sprejela policista g. Kosmajer in g. Kumer, ki sta nas povabila naprej, kjer smo si najprej ogledali sprejemno pisarno. Gospa policistka nam jo je razkazala in nekatere stvari tudi praktično prikazala.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 14:02

V Radencih o signalizaciji poti

Na Zavodu za turizem in šport Radenci so prisluhnili nasvetu arhitekta Marjana Petkovška o gozdni signalizaciji ter sklicali srečanje zainteresiranih, da se dogovorijo o označevanju številnih poti v Občini Radenci, ki jih obiskujejo turisti, izletniki, popotniki, pohodniki, pa tudi šolarji, ko gre za učne poti.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 13:374

Ukrajinec tihotapil 500 zavojev cigaret

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota so dne 8.4.2011 v večernem času na avtocestnem počivališču Dolinsko v bližini Turnišča zaustavili in kontrolirali 34-letnega državljana Ukrajine. Tujec se je vozil z osebnim avtomobilom znamke AUDI A6, na katerem so bile nameščene italijanske registrske tablice.

ponedeljek, 11. april 2011 ob 09:121

Maja Keuc gre po gobe

Včeraj so na TV Slovenija premierno predstavili videospot Maje Keuc, ki nas bo letos zastopala na evroviziji s pesmijo Vanilija oz. angleško verzijo No One. Odzivi na videospot so bili zelo kritični, da je videospot polomija tako iz tehničnega vidika kot sama zgodba, ki nima veze s samim besedilom pesmi. V videospotu, ki je bil posnet v enem dnevu v gozdu pri ljubljanskem živalskem vrtu, z Majo nastopa tudi plesna skupina Maestro.

nedelja, 10. april 2011 ob 22:238

Zakon o malem delu padel

Po 568.794 preštetih glasovih je proti zakonu o malem delu glasovalo 80,16 odstotka volivcev, za pa 19,84 odstotka. Po zadnjih podatkih se je referenduma udeležilo 33,70 odstotka volilnih upravičencev.

nedelja, 10. april 2011 ob 21:172

Prvi blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Moto klub Pürgaške sekire, ki v Mali Nedelji deluje od lanskega leta, je v nedeljo, 10. aprila,pripravil prvi blagoslov motorjev. V čudovitem pomladanskem dopoldnevu se je ob cerkvi Sv. Trojice zbralo okrog sto motoristov in motoristk s svojimi bleščečimi jeklenimi konjički. Po končani maši je motoriste in številne obiskovalce pozdravil predsednik kluba Denis Brunc in zaželel veliko varnih kilometrov.

nedelja, 10. april 2011 ob 18:478

Najlepše volišče, kjer je malo delo na preizkušnji

Obiskali smo volišče v Radomerju, kjer smo bili prijetno presenečeni, saj so nas sprejele nasmejane dame. Prijeten klepet je pomagal, da se je bilo lažje odločiti. Malo delo ja ali ne to je stvar posameznika. Gotovo vsak glas šteje. Zvečer pa bomo videli, kdo je prepričal volivce.

nedelja, 10. april 2011 ob 18:051

Izsilil prednost kolesarki, ki se je pri tem hudo poškodovala

V soboto, 9. aprila, je v Ljutomeru voznik osebnega avtomobila v krožnem križišču izsilil prednost kolesarki, ki se je pravilno pripeljala po označeni kolesarski stezi. Kolesarka je pri tem trčila v bočni del osebnega avtomobila in padla po vozišču ter se pri padcu hudo telesno poškodovala. Nastalo je tudi za 50 evrov škode.

nedelja, 10. april 2011 ob 09:073

Proračun sprejet z amandmajem

Občinski svet Občine Ljutomer je na 5. redni seji, 6. aprila, sprejel proračun Občine Ljutomer, ki so ga iz prejšnje seje umaknili iz dnevnega reda. Proračun v vrednosti 13 milijonov evrov so sprejeli z amandmajem, ki ga je vložil Tihomir Babič (SLS), s katerim se je v letošnji proračun uvrstila obnova Zadružnega doma na Cvenu.

sobota, 9. april 2011 ob 22:412

Razstava za en dan

V veliki dvorani gostišča – picerije Kostanj v naselju Ptujska cesta v občini Gornja Radgona je samo en dan – 9. aprila 2011 – predstavil javnosti svoja slikarska dela Branko Borko iz Gornje Radgone. Razstavo svojih slik je pripravil ob 50 obletnici svoje razstavne dejavnosti.

sobota, 9. april 2011 ob 22:01