Ljubiteljska kultura v aprilu 2011

Vabljeni na kulturne prireditve v mesecu aprilu.

ponedeljek, 4. april 2011 ob 11:08

Prleki med najboljšimi na državnem prvenstvu v tekmovanju elastomobilov

V soboto, 2. aprila, je v Ljubljani potekalo že osmo državno tekmovanje elastomobilov - vozil, gnanih na ekološko elastično energijo, ki ga prireja Hiša eksperimentov. Hiša eksperimentov je 26 osnovnim šolam, ki so se prijavile na tekmovanje, na voljo dala dve elastiki, mladi inženirji pa so z lastno inovativnostjo energijo elastik izkoristili in ustvarili avtomobil.

ponedeljek, 4. april 2011 ob 09:292

Juri Muri v Vrtcu Ljutomer

V mesecu marcu imamo v vrtcu Ljutomer običajno srečanje družin. Otroci ne razveselijo le mamic ob njihovem prazniku, ampak celotno družino. Tudi v skupini otrok 4-5 letnih otrok z imenom »lučke«, smo v mesecu marcu izvedli srečanje družin. Otroci so se zelo intenzivno pripravljali in se veselili druženja z mamicami, očki, bratci, sestricami, ... S predstavo Juri Muri v Afriki so pokazali, kaj vse že zmorejo. Naj povemo, da je srečanje potekalo v prijetnem vzdušju in da ...

ponedeljek, 4. april 2011 ob 06:17

60 let pozneje

Pred 60. leti, 1. aprila 1951, sta zakonsko zvezo sklenila Marija in Ivan Marinič z Radenskega vrha, ki sedaj živita v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Prav tam, v prostorih domske knjižnice, je zatorej v soboto, 2. aprila, bilo zelo slovesno.

nedelja, 3. april 2011 ob 10:27

Naš glas je naše orožje

Na predvečer 66. obletnice osvoboditve Prekmurja izpod okupacije (4. aprila 1945) je v Murski Soboti gostoval Ženski pevski zbor Kombinat iz Ljubljane, ki je v goste povabil še Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Med potjo v prekmursko prestolnico se je 60 pevk ustavilo za koncert še v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

nedelja, 3. april 2011 ob 00:241

Matej Vrbančič novi predsednik NK Ljutomer

V začetku marca je v gostišču Pavličič v Pristavi potekal letni občni zbor NK Ljutomer. Prejšnjemu vodstvu je poteklo štiri letno mandatno obdobje, zato je bilo izvoljeno novo. Za predsednika NK Ljutomer je bil izvoljen Matej Vrbančič, ki je na tem mestu zamenjal dosedanjega predsednika Draga Kunčiča.

sobota, 2. april 2011 ob 22:482

Opazovali smo ptice na Gajševskem jezeru

Danes je Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) organiziralo opazovanje vodnih in ostalih ptic na Gajševskem jezeru. Ta čas je višek preleta selečih se vodnih ptic v severne kraje in se na jezeru ustavljajo zanimive vrste. Opaženih je bilo preko 50 vrst ptic.

sobota, 2. april 2011 ob 19:043

Pravljice pri Methansu

Franc Senekovič (1874 – 1935) iz Zgornje Ščavnice pri Sveti Ani, v osrčju Slovenskih goric,  je konec 19. ter v začetku 20. stoletja zapisoval v svoje zvezke pravljice, pripovedi, prilike in legende. Te sta v mladih letih prebirale ter ob selitvi v novo hišo ponovno odkrili v skrinji na podstrešju njegovi vnukinji Marija (roj. Senekovič) Ferk in Elizabeta (roj. Senekovič) Ajtnik.

sobota, 2. april 2011 ob 18:25

Ste nasedli kakšni prvoaprilski šali?

Včeraj je bil 1. april, dan norcev, ki je neuradni praznik in izvira iz 18. stoletja, ko je dvorni norec nasmolil kralja Ludvika XIV. Na ta dan so v navadi potegavščine, ki jih objavljajo tudi TV postaje, časopisi in spletni portali. Tudi na našem portalu smo vam pripravili eno novico, ki spada v to kategorijo. Malo smo se pošalili, da bo Ljutomer obiskal Chuck Norris. Ste vi koga potegnili za nos ali je kdo vas?

sobota, 2. april 2011 ob 11:57

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici april 2011

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v aprilu.

petek, 1. april 2011 ob 18:082