Zbrali 2.300 evrov za pomoč trem družinam

V petek, 25. marca, je v organizaciji Karitas Ljutomer, v Kulturnem domu Ljutomer potekal dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu. Nastopile so plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Ljutomer, otroški zbor OŠ Ljutomer, pevka Petra Habjanič in Judita Karba, večer pa je obogatil slovenski citrarski kvartet in nekdanja pevka ansambla Avsenik Joži Kališnik.

sobota, 26. marec 2011 ob 11:221

Na lepše v Prlekijo

Prejšnji teden smo že poročali, da je TV Slovenija posnela oddajo, katera predstavlja Prlekijo. Sedaj si jo lahko ogledate na internetu, če ste jo na televiziji zamudili. Starosta Slovenske televizije Drago Bulc je tokrat v svoji oddaji želel predstaviti Prlekijo na manj prepoznaven način. Voditeljica Marjana Grčman je preživela dan med Prleki in preko svojega potovanja predstavlja naš konec.

petek, 25. marec 2011 ob 18:442

Popotni okruški Ivanke Klopčič Casar

V knjižnici DOSOR-ja je bila v četrtek popoldne, 24. marca, predstavitev knjige »Popotni okruški«, ki jo je napisala Ivanka Klopčič Casar iz Murske Sobote. Literarni popoldan pod geslom »Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida, ampak vsak potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid !« sta skupaj pripravila Dom starejših občanov Radenci in Društvo upokojencev Radenci.

petek, 25. marec 2011 ob 12:25

Študenti predali izdelano pohištvo družini

Danes smo študenti 2. letnika Lesarske šole Maribor uspešno zaključili dobrodelni projekt KO ZAZNAJO MLADI in predali izdelke svojemu namenu. Na sami predstavitvi so bili starši in profesorji ter družina, kateri smo pomagali. Predajo smo naredili s krajšim kulturnim programom, ki smo ga naredili študentje sami. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam omogočili, da ta projekt izpeljemo.

četrtek, 24. marec 2011 ob 20:40

EP v košarki 2013 tudi na Ptuju

Košarkarska zveza Slovenije je na novinarski konferenci sporočila, da bodo tekme predtekmovanja na evropskem prvenstvu leta 2013 gostila mesta Jesenice, Novo mesto, Koper in nam najbližje, Ptuj. Izvršni odbor se je na seji z 12 glasovi za in enim proti odločil za omenjena štiri mesta. Izbirali so med petimi kandidati, kot zadnji pa je odpadel Maribor, ki ni izpolnjeval ustreznih pogojev.

četrtek, 24. marec 2011 ob 19:283

Člani društva JJ Puch očistili društvene prostore

Sreda 23. marec je bil pravi dan za čistilno akcijo članov prleškega društva za ohranjenje tehnične kulture in dediščine Johann - Janez Puch. Sonce je sijalo in lepo grelo, energije in dobre volje za čiščenje ni primanjkovalo, ko pa se je na mizi pojavila še topla malica in špricar, se je debata o tem in onem razvila brez problema.

četrtek, 24. marec 2011 ob 18:36

57-letniku zasegli več kosov orožja

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so 24. marca 2011 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 57-letnem osumljencu iz območja Goričkega in mu pri tem zasegli orožje.

četrtek, 24. marec 2011 ob 13:122

PŠK Ljutomer 2 dosegli pomembno zmago, v nedeljo mestni derbi

V 16. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je ekipa SBK Gornja Radgona proti ekipi KK Sveta Ana dosegla stotico, KK SE Kerčmar Gornji Petrovci so klonili proti KK Paloma Sladki Vrh, KD Sobota pa je ugnala KK GMT Beltinci. PŠK Ljutomer 2 so dosegli pomembno zmago nad KK Lindau Lendava, v nedeljo pa bo na sporedu ljutomerski mestni derbi, kjer 2. ekipa potrebuje zmago za preboj na finalni turnir.

četrtek, 24. marec 2011 ob 12:47

Najboljši prleški videospot po vašem izboru je Jurka, šmarnica, klinton

Od 10. do 20. marca ste na našem portalu lahko glasovali, kateri videospot domačega izvajalca vam je najbolj všeč. Največ glasov, 62 od 160 (39%) je prejel videospot Ansambel Štrk - Jurka, šmarnica, klinton. Predstavljenih je bilo deset videospotov prleških izvajalcev, ki imajo živo sliko in so na ogled na priljubljenem video portalu YouTube.

sreda, 23. marec 2011 ob 22:1419

Nevladniki za ozaveščanje javnih uslužbencev

Društvo za pomoč in samopomoč na področju zasvojenosti ZDRAVA POT v letu 2011, ki je proglašeno za leto prostovoljstva, izvaja projekt »Znanje za sodelovanje in promocijo prostovoljstva«. Izvajanje projekta v celoti financira Ministrstvo za javno upravo, saj so ciljna skupina sodelujočih v projektu uslužbenci javnih uprav in ustanov s katerimi se Nevladne organizacije srečujemo v posameznih lokalnih okoljih.

sreda, 23. marec 2011 ob 21:201