Literarni večer Kolpingovega literarnega kluba

V dvorani Kulturnega doma pri Mali Nedelji so se v soboto, 19. marca zvečer, predstavili člani Kolpingovega literarnega kluba, ki deluje v okviru Kolpingovega združenja Slovenije. V klubu sodelujejo laični literati, ki čutijo potrebo v obliki verzov ali v prozi na papir prenesti vsakodnevna čutenja in opažanja, spomine na otroštvo in mladost, na rojstni kraj, ljubezni...

nedelja, 20. marec 2011 ob 22:04

Romuna ukradla 136 metrov avtocestne zaščitne ograje

Dne 19. marca 2011 malo pred polnočjo sta lendavska policista na makadamski cesti ob avtocesti v Turnišču opazila osebni avtomobil, ki med vožnjo ni imel prižganih luči. Policista sta avtomobil zaustavila in kontrolirala.

nedelja, 20. marec 2011 ob 17:4813

Prometne nesreče in številni požari

V zadnjem tednu se je na našem širšem območju zgodilo nekaj prometnih nesreč ter veliko požarov. Pričelo se je obdobje spomladanskega čiščenja okolice domov in s tem kurjenje odpadne trave in dračja na prostem, zato je tudi več požarov, gasilci pa opozarjajo, da je pri sežigih v naravi vedno potrebno biti še posebej pazljiv. Odpadki naj bi se v naravi sežigali le podnevi med 8. in 18. uro, ob stalnem nadzoru odraslega človeka, ob vetrovnem vremenu pa odpadkov ne sežigajte.

sobota, 19. marec 2011 ob 17:12

Zbor Štajerske skupnosti

V klubskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, se je na 6. redni letni konferenci 19. marca dopoldne zbralo 18 članic in članov Srbskega kulturnega društva Štajerska skupnost, ki ima svoj sedež uradno v Mariboru. Društvo ima 50 članic in članov s področja Štajerske in drugih krajev po Sloveniji ter sosednji Avstriji, njihov predsednik pa je Rade Bakračević iz Radenec. Med gosti je bil tudi paroh srbske pravoslavne cerkve v Mariboru Sava Kosojević.

sobota, 19. marec 2011 ob 16:29

Nandek ima svoj klub oboževalcev na Facebook-u

Künštni Prlek, "preprosti človek z grabe", Nandek Šef, ki med domačini zaradi svojega načina življenja velja za posebneža posebne sorte, ima na Facebooku-u klub oboževalcev, skupino Nandek Šef Fan Klub v kateri je trenutno 69 članov. Skupini se lahko pridružite tudi vi, s klikom tukaj.

petek, 18. marec 2011 ob 19:057

Luna najbližje Zemlji v zadnjih dvajsetih letih

Po Luninem in Sončevem mrku bomo jutri priča še pojavu, ko bo Luna najbližje Zemlji v zadnjih 20. letih. Luna se bo v soboto, 19. marca "močno" približala Zemlji, saj bo tega dne od Zemlje oddaljena približno 355 tisoč kilometrov. Točki, ko se Luna najbolj približa Zemlji, pravimo perigej in takrat je skoraj 50 tisoč kilometrov bliže kot v času, ko je od našega planeta najbolj oddaljena. Ta točka se imenuje apogej, ko je Luna oddaljena približno 410 tisoč kilometrov od Zemlje.

petek, 18. marec 2011 ob 17:4913

75-letnica iz koristoljubja požgala hišo

Pred dnevi je Regijski center za obveščanje v Murski Soboti ob 1.45 uri sprejel obvestilu o požaru na stanovanjski hiši, ki se je zgodil na območju UE Lendava. Takoj po prijavi so na kraj napotili gasilce in o požaru obvestili policiste.

petek, 18. marec 2011 ob 10:324

Policija svari pred goljufivim »prodajalcem« avtomobilov

Soboški policisti zaradi več goljufij pri nakupih rabljenih osebnih avtomobilov obravnavajo 50-letnega moškega iz Murske Sobote, ki pod pretvezo prodaje poceni rabljenih osebnih avtomobilov goljufa dobroverne kupce.

četrtek, 17. marec 2011 ob 22:515

Zaradi predstavitve izsledkov revizije sedem članov Občinskega sveta zapustilo sejo

Na današnji, 4. redni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer je na prvo točko dnevnega reda bila uvrščena Predstavitev ugotovitev iz revizije poslovanja Občine Ljutomer. Izsledki revizije so že pred sejo poskrbeli za negodovanje nekaterih članov Občinskega sveta, saj se jim ni zdelo primerno, da je javnost o reviziji izvedela prej, kot člani OS.

četrtek, 17. marec 2011 ob 16:2210

V Pomurju zadovoljni z delom policije

Danes so v prostorih Policijske postaje Murska Sobota bili predstavljeni rezultati javnomnenjske raziskave o zadovoljstvu Pomurk in Pomurcev z delom policije v Pomurju. Javnomnenjska raziskava je potekala med prebivalci Pomurja in sicer glede na območje posameznih policijskih postaj, ki jih pokriva Policijska uprava Murska Sobota. V raziskavi je bila zajeta populacija 422 polnoletnih prebivalcev.

sreda, 16. marec 2011 ob 18:161